Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért sajnálják sokan a...

Miért sajnálják sokan a tanárokat?

Figyelt kérdés

Én nem gondolom,hogy több fizetést érdemelnek.

A felvételinél semmiféle alkalmassági vizsgálat, szűrés nincs, ami megvizsgálja,hogy az egyén alkalmas-e tanári pályára.

Emiatt a mai tanárgeneráció között rengeteg az alkalmatlan ember.Sokuk nárcisztis, imádja,hogy hatalma van, amivel rendszeresen visszaél és fitogtatni is szeretik.

Én nem voltam kifejezetten problémás gyerek,de voltak konfliktusaim tanárokkal.Több rossz tanárt ismertem, mint jót.

Hiába voltunk bőven a rendszerváltás után, meg hiába emlegették sokan a diákok jogait, akkor sem tudtunk semmit sem tenni ellenük.Ha meg megkíséreltük, akkor utána visszaadta többszörösen,mint Ludas Matyi.

Akiknek több pénz jár, azok az egyetemi oktatók.Ott viszont több normálissal találkoztam, mint nem normálissal.

2021. aug. 26. 15:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%
Senki nem ad több pénzt nekik Orbán anyja is tanár volt láttuk milyen a gyereke. A világba mindenhol keveset keresnek egy pàr ki vétel van.
2021. aug. 26. 15:36
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
Én nem sajnálom. Tényleg kevesebbet kell dolgozniuk (nincs napi 8 óra és ott a sok szünet.) Mindkét szülőm pedagógus volt, ne gyertek blablával. Órabérben elég jól meg vannak fizetve, és vállalhatnak plusz munkát, ha keveslik.
2021. aug. 26. 15:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Jól is néznénk ki, ha a te tapasztalataid alapján döntenénk el milyen fizetést kap több ezer ember. Amúgy az miért nem opció, hogy jelentősen megnöveljük a fizetéseket, ezáltal vonzóbbá téve a pályát, és lehetőséget adva a komolyabb szűrésre már a felsőoktatási időszakban? És később a munkasorán is komolyabban figyelni a munka minőségét.
2021. aug. 26. 15:44
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Sokan vannak akik ennyiért is elvállalják, és annak tudatában is, hogy ilyen bérek vannak, tanárnak mennek és várják a csodát.

Nem kell őket sajnálni.

2021. aug. 26. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező és 1-2-4. Mivel foglalkoztok amúgy?
2021. aug. 26. 15:46
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

Még hogy az egyetemi oktatóknak több pénz? Ha valahol, akkor ott aztán hemzsegnek a belterjes talpnyalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ.

Azt viszont aláírom, hogy sok tanár nem érdemelne ettől többet, mert kritikán aluli amit leművelnek. Viszont ott a másik véglet, akinek sikán adnék háromszor ennyit is, mert még ha nem is mindig jól, de azon vannak, hogy a diákok a lehető legjobb tudást szerezhessék meg.

2021. aug. 26. 15:54
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Aki rendes munkát végez az nem sajnálja a tanárokat. Normál esetben egy ember megfordul több munkahelyen is a mai világban,mindenhol alkalmazkodnia,tanulnia kell,miközben mivel a versenyszféráról beszélünk ezért folyamatosan ott lebeg a feje fölött a munkahely elvesztésének réme. A tanárokra ez nem jellemző.A legtöbb tanárnak mivel csak ezt csinálták életükben,nulla élettapasztalata van,szinte s.gghülyék mindenhez,a napi tananyagon kívül semmit nem tudnak átadni a gyerekeknek amire aztán később az életben szükségük volna.Átlagjóskának jut 25 nap szabadság egy évben,ezt kell beosztani már ha be lehet és nem a munkáltató adja ki kénye-kedve szerint. Az ember felelősséggel tartozik a munkájáért míg a tanárokat senki nem kéri számon a munkájuk minősége miatt,az iskolák szarják ki az egyre gyengébb gyerekanyagot és mindez nem gond.Egy átlagos magyar melóhely mellett az embernek nincs ideje másod és harmadállásokra,ilyen-olyan fusizásokra,örül hogy él még a műszak meg a túlórák,hétvégézések után.Tanárbácsi ha éjfélig dorbézol minden este az se gond mert nyolcra csak beslattyog másnap az iskolába arra a néhányszor háromnegyed órára amit munkaképpen el kell bent töltenie.Tanítási szünet télen,nyáron,tavasszal,ősszel,az utóbbi időben online kamuoktatás,stb,mégis mi a francot akarnak ezek mellett? Ha nem tetszik nekik a bérezès a versenyszféra tárt karokkal vár mindenkit,lehet bizonyítani. De ott bárhol többet kell majd virítani annál hogy az ember elmondja a napi anyagot a tankönyvből mindenféle hozzáadott érték nélkül.
2021. aug. 26. 16:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A rossz tapasztalataid pont amiatt vannak, mert csak a buták maradnak a pályán, a gyenge képességűek. Ezért kéne változtatni ezen. Illletve azóta rengeteget fejlődött a pedagógia is. Olyan hiány van, hogy a tanárképzés minőségét le kell zülleszteni, mert nincs jelentkező, és rengeteg a pályaelhagyó.

A javuláshoz egyrészt kell a fizetések helyreállítása,amivel már vissza és be lehet vonzani a rátermett pedagógusokat, a másik pedig a szemléletváltás, amiben végre elhagyjuk teljesen a poroszos oktatásmódszereket, és modern, nyitott, problémamegoldásra nevelő szemlélet lesz az irányadó.

Ehhez pedig inkább 250 nettó kezdőfizu kéne, de inkább több.

2021. aug. 26. 16:13
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"a mai tanárgeneráció között rengeteg az alkalmatlan ember"

Mert 145 ezres fizetésért normális ember nem megy oda dolgozni.

Én 500-ért sem mennék ilyenek közé:

[link]

2021. aug. 26. 17:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a bajom, amikor olyan ember tanít, aki a rendes oktatásra alkalmatlan emberileg. A tananyagot tudhatja jól de ez mit sem ér, ha emberileg alkalmatlan.
2021. aug. 26. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!