Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is szigorítani...

Szerintetek is szigorítani kéne a fűfogyasztáshoz kapcsolódó törvényeket?

Figyelt kérdés
Szerintem sokkal komolyabban fel kéne lépni ez ellen az agybutító szórakozás ellen, és sokkal kevésbé kéne elnézőnek lenni.

2021. szept. 16. 00:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Enyhíteni kellene inkább. Sokkal több olyan gyilkosság van, amit nem fűfogyasztók követtek el.
2021. szept. 16. 10:17
 22/37 anonim ***** válasza:
64%

A fűfogyasztók soha semilyen erőszakos dolgot nem követtek el. Magyarországon meg naponta van egy hír hogy részegen kiírtotta a családját stb.

Az alkohol önmagában nem javítja az egészséget.

Pl mondják hogy egy kis vörösbor egészséges, vagy hogy a sörben vitamin van.

Nem, a sima szőlőlének, mustnak, vagy alkohol mentes sörnek van potizív hatása, alkohol nélkül.

Mégse azt látod hogy a kocsmában gyünölcslevet isznak.

2021. szept. 16. 10:40
 23/37 A kérdező kommentje:
Látom, megjöttek a szétszívott fejűek, védeni a drogjukat. :)
2021. szept. 16. 15:02
 24/37 anonim ***** válasza:

A 22-esnek annyi, hogy én már írtam regényeket fűvel kapcsolatosan ilyen témákhoz. Pici tapasztalatom van benne, mert csináltam / csinálgattam Én is. Kb 6 hónapig, így össze vissza. Azaz nem minden nap. Egyébként értelme nem volt, mert soha nem tudtam normális cigit tekerni. :"D Volt amikor frankón beálltam így is, de a legtöbbször éreztem azt, hogy ez nem a teljes cucc, amit tudna adni a fű nekem. Szóval, elengedtem, saját, személyes kapcsolatom avagy emberem amúgy sem volt.

" A fűfogyasztók soha semilyen erőszakos dolgot nem követtek el. "

Peeeersze. Beállva TALÁN NEM. Amúgy meg ha jön az elvonási tünet, mert nincsen cucc, akkor az ember kattog, és aki ténylegesen függő, és mentális zavarokkal küzd, az simán kirabolja a saját családját, rokonait, ismerőseit, baráti körét, vagy akár egy boltot, bankot is.

Csak azért, hogy legyen egy kis fű, mégha tudja hogy el is kapják érte, és le is csukják pár évre. Akkor megéri ez? Mert odabent aztán nem fog szívni semmit hosszú évekig, csak esetleg amikor ki jön.

" Magyarországon meg naponta van egy hír hogy részegen kiírtotta a családját stb."

Valamelyik nap volt egy hír, hogy egy Vadász sajnálatos módon kiírtotta a saját családját. Borzasztó, és elszomorító.

De azért ez a kijelentésed erős túlzás. Az alkohol rengeteg családban problémát okoz. De sajnos nem csak a férfiaknál, hanem a nőknél is vannak bőven ilyen alkeszok.

És azért Magyarország még mindig nem Chicago, New York és Los Angeles. Azért ez a minden napra jut egy ilyen kijelentésed erős túlzás.

Amúgy, igazából egyetértek.

2021. szept. 16. 16:58
 25/37 A kérdező kommentje:
Azért az erős túlzás, hogy a fűnek nincsenek káros hatásai. Elég sok van, de mindjárt ott van az, hogy lappangó mentális betegséget felszínre hozhat. És ez nem egy jó poén, egy életre kikészíthet.
2021. szept. 16. 17:14
 26/37 anonim ***** válasza:

Amúgy meg ha jön az elvonási tünet, mert nincsen cucc, akkor az ember kattog"

Fizikai függőséget nem okoz, vagyis nem "kattog"

Nézd meg a csöveseket, mind alkesz.

Erre felé ritka, de pont ma láttam egy alkeszt. Szatyorban vitte a csöves bort, de nem a zebrán ment át, hanem 10 méterre.

Aztán ottragadt 2 sáv között.

Utána megindult, de olyan részeg volt hogy össze esett. Nem sokon múlott hogy átmenjenek rajta.

Végül kiszállt valami csávó, felkaparta és valahogy felrángatta a járdára.

Ez csak 1 a több millió esetből.

Egy füves soha se fog ilyen állapotba kerülni, mert attól nem leszel agyatlan zombi...

2021. szept. 16. 17:42
 27/37 anonim ***** válasza:

Én továbbra sem értem mi értelme van ennyire rápörögni erre a fű témára, mikor mint többen is írták már, ugyanúgy ott az alkohol, ami minimum ugyanannyira káros, az mégis teljesen legális, teljesen hozzáférhető (sokszor fiatalkorúaknak is), és kb. mindenki él vele.

Kicsit olyan ez, mintha betiltanánk a 9 mm-es pisztolyokat, de a félautomata géppisztoly meg a sötétes puska ugyanúgy engedélyezett lenne. Vagy ha bezárnánk a Porsche kereskedést, mert túl gyors és ezáltal balesetveszélyes kocsikat árulnak, de a Ferrari meg az Aston Martin kereskedés az nyitva maradhatna.

Magyarul semmi értelme, amíg van ugyanilyen hatású szer a piacon ami teljesen legális. Azon valamiért mégse gondolkodik el senki komolyabban hogy a piát betiltsák. Ja, mert hagyománya van, igaz? Akkor meg mégse az a gond, hogy valami káros és hülyévé teszi-e az embert vagy sem ezek szerint... Én támogatnám alapon a fű szigorítását, de csak akkor ha a piát is betiltanák vagy legalábbis komolyan szigorítanák, mert csak úgy lenne értelme. Csak magában a füvet tiltani kicsit olyan pikkelés szagú nekem, hogy csak azért is tiltsuk be, mert az "fű". Közben meg ha valaki be akar állni, akkor nem füvet vesz hanem legurít fél liter pálinkát és ugyanúgy fejre áll, sőt még jobban. Így meg semmi értelme a fűre kihegyezni a dolgot, az se rosszabb mint bármelyik alkohol amit nyugodtan leveszel a Tesco polcról vagy kikérsz a kocsmában, diszkóban.

2021. szept. 16. 17:46
 28/37 A kérdező kommentje:
Még egyszer kérdezem. Ott az alkohol. Minek még egy plusz dolog, ami szétcseszi az embert?
2021. szept. 16. 18:32
 29/37 anonim ***** válasza:

Nem, az alkohol hatása teljesen más.

Sokkal durvábban szétcsap.

2021. szept. 16. 18:33
 30/37 anonim ***** válasza:

Aki ennyire védi a füvet, az vagy függő, és a THC miatt szívja, nem pedig gyógyulás, rekreációs célból, vagy pedig még az életében nem szívott semmilyen füvet, esetleg pár slukkot, amitől meg nem történt semmi se.

Ne haragudjatok, de miért véditek ennyire a füvet? Ez jön le nektek a YouTube-ból és pár Facebook posztból, de sokan még az életetekben nem szívtatok még egy szarabb füves cigit sem.

Ti mindent elhisztek mindenkinek?

Nem véletlenül írtam, hogy az elvonási tünet is már a függőséget jelenti, és mint olyan, nem is lehet össze téveszteni semmivel, hogy valakinek hiányzik valami.

ALAPESETBEN FIZIKAI függőséget NEM, ELSŐSORBAN MENTÁLIS zavarokat és elvonást okoz. DE EMBERE VÁLOGATJA.

És azt nem fogjátok soha a büdös életbe megérteni, hogy az alkoholt NEM FOGJÁK BETILTANI, DE MÉG CSAK KORLÁTOZNI SEM!

Valóban így van, hogy annak kultúrája van. A fűnek meg nem. A fűnek Amerikában, Spanyolországban van kultúrája. Hollandiában nem, ott csak legalizálva van.

Az alkoholnak pedig sajnos van nem sajnos, az egész világon és már gyakorlatilag az idők kezdete óta.

És azt nem érti meg senki, hogy nem az alkohol a rossz, hanem az emberek.

Lehet, hogy az alkohol tesz tönkre, de nem kis mennyiségben, és nem mértékkel fogyasztva.

Az ember dönt úgy, hogy inni akar, és akkor inni is fog. Az alkohol csak előhozza az emberből a fizikai, mentális érzelmeket, oldja a gátlásokat, a felelősség érzetet, és az érzést a jó dolgok, és az élet után.

Ez igaz. De arról, hogy valaki iszik, vagy konkrétan alkoholista, arról mindenki csak saját maga tehet.

Ugyan így van a drogosoknál is. Alapesetben senkit nem kényszerítenek arra, hogy csinálja. Ha mégis, akkor is ellen lehet állni.

Ha valaki egy társaságban kipróbálja a füves cigit, és utána még saját magától is szívja, akkor nem a társaság a rossz, és nem a fű, hanem az aki csinálja.

A fűnek vannak jó oldalai is. Mondjuk így. DE! Azt kijelenteni hogy semmilyen káros hatása, illetve utóhatása (pár cigi, vagy rövid idő után hónapok vagy évek múltával) nincs, az hülyeség.

MINDEN SZEMÉLYISÉG ÉS EGYÉN FÜGGŐ! Attól, hogy 10 embernél hasonlóan van, még nem jelenti azt, hogy a 11-nél is ugyanaz lesz.

NEM MINDENKINEK VALÓ, ÉS NEM MINDENKIRE VAN JÓ HATÁSSAL. ÉS IGENIS KIALAKÍT MENTÁLIS, ADOTT ESETBEN FIZIKAI FÜGGŐSÉGET IS!

A füvesek, akik a THC miatt szívják, amitől belehet tépni, Ők állítják ezt. A THC-nak semmilyen pozitív hatása nincsen.

Ha legalizálnák a füvet, és mint olyanból kinyernék a THC-t, akkor meg nem venné senki, és mindenki fel lenne lázadva. Olyankor látná meg mindenki ezen közösséget, akik az előtt azt vallották saját magukról, hogy ők nem füvesek, ők nem függők és nem a THC miatt szívják.

Rögtön kibújna a szög a zsákból. Így szokták mondani.

2021. szept. 17. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!