Miért akarják erőltetni a gyerekek ingyenes tömegközlekedését állandóan?
"Miért akarják erőltetni a gyerekek ingyenes tömegközlekedését állandóan?"
Alapvetően jó az ötlet, a legjobb az lenne ha mindenkinek ingyenes lehetne a tömegközlekedés.
Azonban a jó ötletet valamiből ki is kellene fizetni és pénz nincsen hozzá.
Így is nagyon sok pénzébe kerül az önkormányzatnak és az államnak hogy legyen tömegközlekedés, a töredékét fizetjük csak meg mi akik utazunk, a nagyobb része adóbevételekből megy amit mindenki közösen fizet. Meg lehetne tenni hogy az egészet a közös adóból fedezzük, csak akkor másra nem lesz pénz és valami másért kell majd fizetni vagy többet kell adózni.
7: Mondom a MI adónkból. Leírom másképp is: A TE és az ÉN adóm egy része is erre fog elmenni, mint ahogy többmillió magyar dolgozóé is. És ha nem tudnád ez miért baj: Míg a gyerek ingyen utagzat fel és alá, bármi történik VELÜNK, akkor egy romos kórházba fognak vinni, ahol orvos alig van, és akár órákat is várhatsz arra, hogy bejuss egyhez. Majd ha ilyen szintű problémák nem lesznek, és marad még rá pénz, akkor nem bánom, utazzanak ingyen a gyermekek akár országosan is.
8: Á, szóval ezek szerint kössek érdekházasságot? Nyomorítsak meg egy nőt lelkileg azért, hogy legyen oldalbordám és gyerekem akiket nem tudnék úgy szeretni ahogy megérdemelnék? Vagy hagyjam ott őket mint ahogy a többség teszi? Nem szenved még elég gyermek ilyen problémáktól? Te tanfolyamot ajánlottál nekem, így én is ajánlok neked valamit: Ismerkedj az empátia és a gondolkodás szavakkal, majd alkalmazd is ezeket.
Talán így hátha a szülők autó helyett tömegközlekedéssel vennék gyerekeiket suliba.
Csokkenne a hatalmas autó forgalom a városban. Szerintem hasznos
Egy 12-14 éves gyerek már úgy is maszkalgathat egyedül. Azért ez hasznos
Nyugdíjas lehetsz, gyerekkorod a proletárdiktatúra idejére tehető.
Nem, ma nem lehet egyedül gyereket iskolába engedni a biztonsága érdekében. És elsősorban nem közlekedési baleset miatt...
Tök mindegy, mely réteg utazhat ingyen, mert ha most fizetne mindenki, a jelenlegi jegy és bérletár is kevés lenne a tömegközlekedés működtetéséhez (járműpark, karbantartásuk, épületeik, dolgozók bére stb.).
Nincsen semmi sem ingyen!! Ami ingyenes az kétszer annyiba kerül mert: 100 Ft adobefizetes - ügyintézés/egy rész elveszti a közpénz jellegét/ végül marad 20 Ft.
Ja nagy segítség a családoknak!!! Remélem akik ezt hiszik azért tudják hogy a családok jelentősebb része nem budapesti.
Szumma szummarum: politikai gesztus az egész. Én persze örülök hogyha most valakinek jobb lesz, de az ilyen hulyesegektol a falnak megyek ha valaki azt hiszi ezért bárki lerakja a kocsit (azt nem a havi 3500 tartotta vissza eddig se)
Dehogy vagyok nyugdíjas. Mekkora bar.om vagy. 25 vagyok.
Egy hetedikes nyolcadikos gyerek már tud önállóan közlekedni.
Nem semmi amúgy H mindig a nyugdíjasokat gyűlölik az emberek.
Most per pillanat közük nincs ehhez.
A nyugdíjasok nyugdija az alapján van meghatározva,mennyi volt a fizetésük,mennyi adót fizettek be.
Apukám fél év múlva lesz nyugdíjas. Nem fogom sajnálni tole, ember tudom hogy sza.rrávl dolgozta magát egész életèben
Apukád fia a barom. És ő biztonsággal mehetett egyedül iskolába, mert volt még közbiztonság. Egy 7-8. osztályost simán lever egy 18-20 éves, mert kell neki kokóra a gyerek telefonja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!