A Budapestiek miért szidják állandóan Budapest tömegközlekedését? A külföldiek, és a vidékiek szerint egész jó a közlekedés Budapesten.
8éve szinte mindennap utazom tömegközlekedéssel... ezek a tapasztalataim:
- kicsit rosszabb időjárási viszonyok idején nem jutsz el sehova, de tényleg.
- gyakran kimaradnak a járatok
- felújítás? rendben...de a pótlást sokszor nem tudják megoldani, ami fejtörést jelent
- rengeteg drogos, elmezavaros, alkohol által befolyásolt ember utazik, és az ellenőrök 99%-ban kikerülik őket, de a sofőrt sem szokta zavarni. Többször inzultáltak, de támadtak is rám már villamoson napközben.
- a fentebb említett oké is lenne, ne merjen vele egyedül balhéba keveredni, de 4közterület felügyelővel szálnának fel mindig.
- az ellenőrök nagyon rosszul végzik a munkájukat, emlékszem leszállítottak vizsga napján mert kétségbe vonta a diákom érvényességét (természetesen érvényes volt, elismerte hogy tévedett) de engem megaláztak és le is késtem a vizsgámat. De többször is volt hogy elgondolkoztak, hogy ha 18év felett vagyok hogy lehetek diák...
- sok az utas, nem sűrítik a járatokat, volt nem egyszer, hogy nem fértem fel csúcsidőben.
- tbbször előfordult, hogy nem tudtam hazamenni, és ott ragadtam ahol voltam (nem volt alternatíva, a kimaradt villamost pedig nem pótolták busszal) így ilyenkor minimum fél órát kell várakoznom de volt sokkal több is
- előfordul hogy a sofőrök inzultálnak, beszólogatnak az utasoknak, pl nyáron történt: terhes nő a villamos elején szeretett volna inni, nagyon meleg volt tényleg, még a klíma sem segített: a vezető tájékoztatta a hölgyet hogy a villamoson tilos ételt italt fogyasztani, szánalmas hogy ennyit nem bír ki, addig nem megyünk tovább.
- velem utazó lányt megbüntették mert kávé volt a kezében termoszban (nem itta csak vitte, le volt zárva)
Szóval ezek csak azok a dolgok amik hirtelen eszembe jutottak, gyakran lassú a menetidő, nagyon sok mindenen lehetne fejleszteni, én diák bérlettel utazom így nem szoktam az oldalakon panaszkodni hogy mondjon le a bkk, de édesanyám majdnem 10ezret fizet azért, hogy hetente legalább egyszer ne jusson el a munkahelyére. Nem tudok viszonyítani, nem laktam kint sokáig.
Lehet szeretni lehet utálni, de ezt választottam, így kell közlekednem, remélem javulni fognak a dolgok.
A Budapestiek miért szidják...?
beszéltél a budapestiekkel? Itt Budán minden rendben.
Amikor elütöttek elöttem egy fiút én hívtam mentőt, nem a villamos vezető.
Amikor kirángatták a villamosvezetőt én hívtam rendőrt.
Elgondolkoztam. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!