Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik annyira a sorkatonaság...

Akik annyira a sorkatonaság visszaállítása mellett kardoskodnak, tisztában vannak vele, hogy azt nekik kéne kifizetniük adó formájában?

Figyelt kérdés

2021. aug. 27. 22:16
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
79%

"svájcban sincs háború, mégis van sorkatonaság"

Klasszikus értelemben vett sorkatonaság az nincs és a kiképzés rendszere, szolgálat módja is teljesen más, mint a néphadseregé volt. Össze sem hasonlítható a kettő.

2021. aug. 27. 23:35
 12/33 anonim ***** válasza:
Szó nem volt arról, hogy a néhai néphadsereg értékrendje szerinti katonai szolgálatban gondolkodnak azok, akik látják értelmét.
2021. aug. 27. 23:40
 13/33 anonim ***** válasza:
31%

"Klasszikus értelemben vett sorkatonaság az nincs és a kiképzés rendszere, szolgálat módja is teljesen más, mint a néphadseregé volt. Össze sem hasonlítható a kettő."

A kérdés nem is arról szól, amit a komcsik csináltak, hanem általánosságban a sorkatonaságról.

2021. aug. 27. 23:46
 14/33 anonim ***** válasza:
83%

Amikor olvasom a facebookon a sok buflákfejű vén majom hozzászólásait, hogy : " a mai fiatalságnak sorkatonaságra lenne szüksége, hogy tiszteletet tanuljon" meg a sok hasonló baromságot akkor nem szoktam azt érezni, hogy ezek épp arra gondoltak, hogy milyen jó lenne ha a fiainkat normálisan, modern eszközökkel, high-tech hadviselésre képeznék a "sorkatonaság" alatt.

Úgy általában akik ezt fújják nagy pofával, azok 99,99%-a ezeket a dolgokat el sem tudja képzelni...

szó nem volt róla, de azért te is érzed szerintem hogy az átlag qrvára nem erre gondolt. :D

2021. aug. 27. 23:48
 15/33 anonim ***** válasza:
83%
Általában az idősebbek szoktak ezzel jönni, fiataloknak ez kell stb.. Erre mondják hogy más f@szával vernék a csalánt..
2021. aug. 27. 23:49
 16/33 anonim ***** válasza:
14%

"szoktam azt érezni, hogy ezek épp arra gondoltak, hogy milyen jó lenne ha a fiainkat normálisan, modern eszközökkel, high-tech hadviselésre képeznék a "sorkatonaság" alatt."

a hightech hadviselés alapja is a rend és a fegyelem

minél nagyobb tömegpusztító embert adunk az emberek kezébe annál inkább

a sorkatonaság egyébként is alapvetően polgári képességeket igénylő szolgálat, senki nem várhat el egy sorkatonától bármiféle hightech eszközismereti tudást

a statisztikák szerint a fiatal férfiak 15-29 között 4%-a állandóan munkanélküli, és 31%-uk legalább fél éve, 25%uk legalább 1 éve munkanélküli

ezek csak azok akik egyébként elballagnak a munkaügyi hivatalba, és egyébként nem járnak iskolába

az miért jó egyébként, hogy ezek a fiatalok csak úgy kallódnak?

ennyi erővel simán lehetnének sorkatonák is

ha kell, én is ki tudok találni közfeladatot amit elláthatnak

persze most olyan időket élünk, hogy hagyni kell kibontakozni a fektegyőr Andráskákat és kávéfőzős lucákat, mert ez a szabadságeszme amit mindenki annyira vágyott

2021. aug. 28. 00:12
 17/33 anonim ***** válasza:
28%

vicces, hogy a kérdés alapvetően azokhoz szól, azoknak a véleményére kíváncsi, akik a sorkatonaság mellett foglalnak állást

mégis azok a válaszok vannak őrjöngve lepontozva

2021. aug. 28. 01:38
 18/33 Fsms ***** válasza:
95%
Nem tudom hányan kardoskodnak mellette, de ha szavazás lenne a többség ellenezné, jómagam is. Voltam sorkatona, elvettek egy évet az életemből. Tudom mit jelent.
2021. aug. 28. 06:28
 19/33 anonim ***** válasza:
20%
Erről szól a libernyó világ. Legyél gyökértelen, hazátlan, világpolgár, lehetőleg senkihez se kötődjél, főleg ne a hazádhoz, nemzetedhez. Meg lehet nézni, ahol van nemzettudat, ott van valami féle katonai kiképzési rendszer. Bár patrióta vagyok, és voltam katona, de sorkatonaságot ennek ellenére nem állítanám vissza. A hidegháborúban akkora volt a feszültség, és egy esetleges konfliktus esetén olyan rövidek lettek volna a reagálási idők, hogy szükséges volt egy "állandó" sereget folyamatos harckészültségben tartani. Ennek legészszerűbb, és legolcsóbb módja a rotációs elven alapuló sorkatonaság. Ahogy megszűnt a hidegháború, úgy okafogyottá vált a 90 ezres armada etetése is, és jogosan állandó személyzetnek a hivatásos állományt tartották meg. Viszont amit visszahoznék, az az alapkiképzés, olyan 3-4 hónapos időtartammal a fiúknak, a lányoknak elég lenne 1 hónap, 18 éves korban az érettségi után. Ezzel az idővel nem akasztanánk meg a továbbtanulók karrierépítését. Ez a rendszer mindenkinek jót tenne, főleg a fiatalságnak. Tekinthetnénk ezt egy felnőtté avatási rituálénak is, a sok kockafejűből férfi lenne végre.
2021. aug. 28. 08:12
 20/33 anonim ***** válasza:
85%
Csak és kizárólag idióták támogatják ezt. Az ő véleményük meg ki a lópisztolyt érdekel?
2021. aug. 28. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!