Lehetséges, hogy visszaállítják a sorkatonaságot?
Nem a hírekről beszélek, azt mondanak amit akarnak. Én magam úgy gondolom, hogy szükség lenne rá. Ha már nem a terrorveszély miatt, sajnos ha így folytatjuk és az agymosott fiatalság így nő fel, nulla szigorban akkor ne várjunk sokat. Nyafka, undorító gyenge "férfiakkal" vagyunk tele, akik semmihez nem értenek. Értem, azt gondolhatjátok, hogy én milyen egyszerűen beszélek, és én lennék az első aki sírva vonul be. Szerintem ennyire szükség lenne, ha már az "emberi jogokat" be akarjuk tartani, egy fél év senkinek sem ártana. Ha valaki korombeli olvassa, nyugodtan kérdezze meg a szüleit. Apu belehalt? Anyu sírt mert a bátyja nem csinált neki palacsintát estére? Na, szerintem nem.
Na igen, de sajnos én meg attól félek, ha valami csoda folytán bevezetnék, rohannának egyből az utcákra tüntetni, "kommunizmus" címszóval.
Mélysötét kérdés.
De ha ennyire hiszel a "suffering builds character"-ben, lépj be a francia idegenlégióba.
Szokásos military-fétises kérdés. Lássuk mit szeretnél:
- nulla szigor: A szigor a szabályok betartatását jelenti. Milyen szabályok nincsenek betartatva? Ha lenne sorkatonaság fél évig, akkor után az emberek szabálykövetőbbek lennének?
- semmihez nem értenek: Ezt nem a sorkatonaság fogja megoldani, hanem a rendes oktatás.
- Apu belehalt? Anyu sírt: apu-anyu szabálykövetőbb és képzettebb lett a sorkatonaság által? Mert én azt átom hogy pont az a nemzedék a legügyeskedőbb, akik még voltak katonák. (persze ez nem a sorkötelezettség miatt, hanem a diktatúra miatt volt - tehát nincs összefüggés a kettő között).
látok igazságot abban amit írsz,de a katonásdi nem jó megoldás.inkább az ált. iskolát kellene átteformálni katonai jellegűre.fiúknak fokozott erőnléti edzés,lányoknak valami más,értelmes elfoglaltság.később kibővülhetne ún hagyományos szakirányú,fizikai munkakörbe tartozó tevékenységgel hogy értsenek valamihez a gyerekek mire felnőnek.de a jelenlegi pénztelen helyzetben,begyepesedett agyú,reformokban nem gondolkozó minisztériumi dolgozókkal és a jelenlegi tanári karral ez full megvalósíthatatlan úgyhogy a felvetésem csak elméleti jellegű.
"rohannának egyből az utcákra tüntetni"-gyerekek nem tüntetnek egy bizonyos életkor alatt,főleg ha kapnak pár maflást otthon.
De szántóvető mi az, hogy "értsenek valamihez mire felnőnek"? Egy mai gyerek így is ezerszer több dologhoz ért mint mondjuk valaki, aki a 80-as években volt általános meg középiskolás!
Elég csak megnézni, hogy akkor pl. hányan beszéltek oroszul középsuli végére! Az, aki orosz tanári szakra ment, az igen, de más senki, ma még az is beszél a fiatalok közül úgy-ahogy angolul, aki amúgy le se sz.rja az iskolát. Ez pedig csak egy példa. Ma is ott vannak a szakközépiskolák, amik alapból adnak egy szakmai alapképzést, eleve nem értem mégis mit vársz egy általános iskolástól????? Hogy majd 12 évesen csapjon föl villanyszerelőnek őt meg az áram agyon? Vagy mit? Meg erőnléti edzés, gyerekeknek? Még a napi testnevelés sem más csak időpocsékolás!
" Egy mai gyerek így is ezerszer több dologhoz ért mint mondjuk valaki, aki a 80-as években volt általános meg középiskolás!"-ehhez képest a lakosság kb 20%-a funkcionális analfabéta de vannak olyan becslések amely szerint ez a szám magasabb.
de ne kanyarodjunk el a lényegtől:régen minden kislány megtanult főzni mire felnőtt,ma már sok esetben az anyjuk sem főz sajnos.fiúknál maradva:ház körüli felújítás(ami tág fogalom,beletartozik az alapozás kerítésépítés vakolás)az alap hogy rendbe tudja tartani a lakókörnyezetét:nehogy azt mondd hogy a mai fiatalok nagyobb %-ban fognak pl kőműveskanalat a kezükben mint a 30 évvel ezelőtti generáció.
"12 évesen csapjon föl villanyszerelőnek"-nem,meglepő hogy rögtön ilyen extrém dologra asszociáltál.
"Meg erőnléti edzés, gyerekeknek?"-igen,de előre leszögezem hogy nem 8 éves kortól.
7-es:hányat?írj egy számot.
Az aztán rettentő fontos készség, hogy valaki hogy bánik a fándlival meg a spaklival, konkrétan szerintem ez egy olyan "skill", amit bárki otthon el tud sajátítani, ne akard már nekem beadni, hogy évekig kell tanulni, hogy hogy működik a vakolókanál! Az istenit nem CNC forgácsoló az.
Azért asszociáltam szélsőségekre, mert parodisztikusan hat amit írsz, régen sem tanultak az általános iskolások "szakmát" sőt én régebben jártam általánosba, de én sem tanultam ilyesmit.
Meg őszintén, ha tízévente kell hívni egy kőművest az miért akkora tragédia? Ez a kádári háziipari mentalitás már baromira nem működik, ahogy nem szerelgetünk már pálinkázgatva Wartburgot sem, egyrészt mert már nincs Wartburg, másrészt mert a mai kocsik százszor megbízhatóbbak, harmadrészt annyira bonyolultak, hogy sokszor még az autószerelő is azt mondja, hogy irány a márkaszervíz mert ő aztán ehhez nem mer hozzányúlni.
A mai lányok nem akarnak főzni, hát ember, hát mindjárt szíven szúrom magam! Engem ez hol érdekel?
Azt meg továbbra se értem, hogy minek kéne általános iskolásoknak erőnléti edzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!