Ti támogatnátok a sorkatonaság visszaállítását?
Érvek?
Ellenérvek?
Ez olyan dolog, hogy más farkát, mindenki szívesen beledugná a csalánba. Főleg ebben az országban nagyon ilyen a mentalitás. Bezzeg ha vele akarnak kib*szni, akkor meg mindennél jobban felháborodik a magyar.
Tehát azok visszavezetnék a sorkatonaságot, akiket már nem érintene. Akiket meg igen, azok nem. Ennyi.
érvek:
-
ellenérvek:
- drága
- értelmetlen
Érv: -
Ellenérv:
-Drága finanszírozni
-Nem állunk háborúban, szükségtelen
-A háborúkat vegyi fegyverekkel, rakétákkal vívják, nem pedig puskával és íjakkal
-A mai felnőttek, akik sorkatonák voltak, nem tanultak különösebb fegyelmet, illemet, tiszteletet, fizikailag és szellemileg sincsenek különösebben előrébb, mint az, akik nem voltak sorkatonák
-
Érvek:
-nincsenek
Ellenérvek:
-professzionális hadseregre van szükségünk, nem golyófogó tömegre és zsíros fejű főtisztekre
-értelmetlen
-ez utóbbi mellé még baromi drága is
Érvek:
Ellenérvek:
- Értelmetlen
- Drága
- Funkciótlan
- Nem ad releváns tudást
- Mai háborúkat nem lövészárkokban vívják
- Nem nevel tiszteletre sem a közhelyekkel ellentétben
- Nem szól másról, mint 9 hónapig szopatni a másikat
- Az ott töltött idő kiesik abból, amit releváns munkával végezhetne
Gondoljunk csak bele, mai 50es korosztály előszeretettel mondogatja, hogy a mai fiatalokra ráférne a sorkatonaság, megtanulnák mi az a tisztelet. Miközben ők azok akik felnevelték azt a generációt, ami elvileg tiszteletlen. Egy kicsikét ellentmondásos.
Egy funkciótlan semmi. Öregek szeretnek dobálózni ezzel.
'Há mer nekünk is vót, akkor neked is legyen
'Tiszteletet kell tanulni
stb.
Azelőtt azt mondtam volna, hogy igen, de nagyjából 5 éve az a véleményem, hogy nem.
Nem hiszem, hogy ez az ország kibírná, hogy a fiatal férfiak
akármennyi időre ki legyenek vonva a forgalomból.
Arról nem beszélve, hogy vannak családosok,(hitelekkel felszerelkezve) akiknek a családja nem tudom miből élne meg ezalatt az idő alatt.
Nem, foleg nem ugy amilyen regen volt.
Viszont valami jobb reklamot az erdeklodoknek, es egyenlo jogokat a szerzodeseseknek mindenkepp tamogatok, mert sok alakulatunk letszamminimummal epp csak tengodik.
Én, támogatnám. A közösségi szellem/érzés kialakítása. A fegyelem/önfegyelem elsajátítása. Fizikai állóképesség/edzettség kialakítása.
(Tavaly olvastam egy cikket a mai francia idegenlégióról. A mai magyar fiatalokat jelentkezésükkor komolyan sem veszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!