Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz azzal, hogy a...

Egyetértesz azzal, hogy a közösségi közlekedést a COVID hullámok intenzív szakaszában csak védettség igazolása mellett lehessen használni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 25. 06:52
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:

Az, hogy valami részben közpénzből van, nem jelenti azt, hogy rögtön jogosult is vagy annak a használatára, ha fizeted a rád eső külön részt.

Pl. utazási feltétel része, hogy nem lehetsz büdös, nem ihatsz, stb. és fertőző beteg sem lehetsz. Ez még a COVID előtti utazási feltétel. Az is nyilván korrekt társadalmi elvárás, hogy nem veszélyeztetheted más egészségét, nyugalmát. (Nem hangoskodhatsz, nem verekedhetsz a buszon), aki így tesz, szerintem mindenki egyetértésével kerül kizárásra, ha kizárják az utazásból.

Ennyi erővel tehát a hangoskodó, verekedő, velünk kötekedő utasokat is folyton tűrni kell, mert diszkrimináció?

2021. aug. 25. 09:20
 12/53 anonim ***** válasza:
62%

Értem a logikádat, de ez (ill. a boltok látogatásának tilalma) egyszerűen túlzás.

Aki oltott, azt alapvetően nem veszélyeztetik az oltatlanok a buszon. Tehát az oltatlanokat leginkább egymástól kell megvédeni, ill. az eü. rendszert a túlterhelődéstől.

A maszkviselés (buszon és boltban) inkább elvárható. Ha viszont azt nem tesszük kötelezővé mindenkinek, akkor az oltatlanok se fogják hordani, és egyszerűen nincs annyi ellenőr, hogy folyton azt ellenőrizze, hogy a buszon most rajt levő 50 emberből 35 oltott, tehát jogosan nem visel maszkot, másik 15 meg oltatlan, akkor rajtuk kell lennie a maszknak.

2021. aug. 25. 09:29
 13/53 A kérdező kommentje:

#12 Egyetértek veled abban, hogy az oltottnak és oltatlannak is egyaránt kötelezően maszkot kellene hordania már most is zárt területen.

Az azonban téves, hogy az oltott személyt nem veszélyeztetik az oltatlanok.

Úgy korrekt, hogy az oltatlanok az oltottat sokkal kisebb mértékben veszélyeztetik, mint az oltatlanokat.

Viszont hatalmas az oltatlanok aránya, és az oltás, ahogy előttem is írták, nem nyújt 100%-os védelmet. Főleg az orbán által erőltetett kínai oltás, amit 60 év felettieknek vagy krónikus betegeknek be se lett volna szabad adni, de Orbán mégis beadatta hamis biztonságérzettel is veszélyeztetve őket.

2021. aug. 25. 09:43
 14/53 anonim ***** válasza:
60%
Én inkább az oltottakat tiltanám ki mindenhonnan, ha már valakinek ilyen diszkriminálósdi kedve van.
2021. aug. 25. 09:48
 15/53 anonim ***** válasza:
87%
Aztán ennek mi értelme? Az oltottakat megvédia vakcinájuk, nekik nincs okuk félni az oltatlanoktól. Vagy ha netán mégis van, akkor az azt bizonyítaná, hogy nem ér semmit az oltás, tehát semmi különbség oltott és oltatlan közt, ergo szintén nincs értelme az egésznek.
2021. aug. 25. 09:49
 16/53 anonim ***** válasza:
82%
Helyes. És tiltsuk ki a nőket is, meg a színesbőrüeket is a boltokból meg a tömegközlekedésről. Ha már lúd, legyen kövér.
2021. aug. 25. 09:51
 17/53 anonim ***** válasza:
82%

Megvizsgálták, mennyi vírust ürít egy oltott és egy oltatlan, és arra az eredményre jutottak, hogy oltottak és nem oltottak hasonló mennyiségű vírust ürítenek a felső légutakból amennyiben megfertőződnek.

[link]

Na akkor minek is teszünk különbséget?

2021. aug. 25. 09:55
 18/53 A kérdező kommentje:

#15 Nem tudom, hogy hol tanultál matekot, már ha egyáltalán.

Mondjuk ha a 85% nem egyenlő a 100%-kal, az nem azt jelenti, hogy a 85% = 0-val! Márpedig te ezt mondod.

2021. aug. 25. 09:55
 19/53 anonim ***** válasza:
77%

Hogy értenék már egyet? A #17 által linkelt cikket akartam csatolni, de megelőzött.

"Fertőző beteg nem lehetsz". Oltottan is lehetsz, tehát semmi keresnivalód a buszon. Sőt, mivel nagyobb valószínűséggel vannak tünetei az oltatlannak, ő lesz az, aki otthon marad, miközben az oltott szórja a koronáit a buszon. Én inkább az ilyen 1 bites gondolkodásúakat zárnám ki, nem csak az utazásból, hanem egyenesen Afganisztánba száműzném őket. Nekik való hely, biztos élveznék.

2021. aug. 25. 10:56
 20/53 anonim ***** válasza:
78%
Akkor szájbarágósan. Egy öltött személytől pontosan ugyanolyan eséllyel kapod el a vírust, mint az oltatlantól. Ha 100 oltotta utazol egy buszon pontosan ugyanolyan eséllyel kapod el mint ha 100 oltatlannal. Tehát ilyen szabályt hozni teljesen értelmetlen lenne.
2021. aug. 25. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!