Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » El tudod választani a Fidesz...

El tudod választani a Fidesz szakpolitikai lépéseit a hatalomtechnikai lépéseitől? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Én pl. a Fidesz társadalompolitikai és szakpolitikai elveivel részben (kb 30-40%-ban) egyet tudok érteni, így pusztán ezek alapján akár versenybe is szállhatna a szavazatomért, de a hatalomtechnikája és politikai kommunikációja oly mértékben taszít, hogy úgy érzem jövőre képtelen leszek rájuk szavazni és ez a viszolygás csak egyre nő, ahogy a Fidesz cinizmusa és néphülyítő technikái is minden korábbinál elképesztőbbek (Pegasus-ügyi tagadás-terelés-bagazelizálás-obstrukcio, emojis plakátkampány, manipulatív “konzultáció” és népszavazás, stb).

Van olyan közeli rokonom, akinek a szavára nagyon adok, és ő azt mondja, hogy ezek a hatalomtechnikai eszközök ne befolyásoljanak, mert ezek a tömegdemokrácia kényszerű velejárói, a Fidesz azért “kénytelen” ennyire primitíven és manipulativan kommunikálni, mert rájött, hogy a primitív emberek szavazata ugyanannyit ér mint a gondolkodóké, de én, mint gondolkodó ember ezeket ne vegyem magamra, ezek nem nekem, nekünk szólnak, szavazzak a tényleges szakpolitikai elveik és intézkedéseik alapján.

Mit gondoltok erről? Ti képesek vagytok tárgyilagosan elválasztani a kettőt és függetleníteni a szavazatotokat a Göbbels-i, Finkelstein-i hatalomtechnikától és kommunikációtól?

2021. aug. 16. 03:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

#20!

Szp példája vagy annak, aki képtelen gondolkodni, akinek semmiről sincs véleménye. Amit a komcsi szakértők mondanak, az neked szentírás. Azt el kell fogadni, hiszen szakértők mondták. A másik oldal szakéertői nem is szakértők a szemedben, hiszen A SZAKÉRTŐK csakik komcsik lehetnek.

A gond csak az, hogy a te szakértőid mindig csődbe viszik az országot.

2021. aug. 17. 10:45
 22/25 anonim ***** válasza:

Sajnos, tévedsz.

A szakértők azért szakértők, mert nincs oldalon, és én ilyen személyekről beszélek.

Továbbá elég röhejes úgy komcsizni, hogy jelenleg komcsi párt van kormányon, legalábbis a fideszben van a legtöbb ex-mszmp-s, ex-kiszes.

Mellesleg én is el tudom neked magyarázni, hogy egy-egy fentebb kiemelt "jó" dolog igazából miért rossz, csak egy random profil szavára valószínűleg kevesebbet adsz, mint nemzetközileg elismert kutatók munkájára.

De láthatóan tévedtem, gondolom szerinted a föld is lapos, mivel a "komcsik" azt mondták, hogy nem az. :DDD

2021. aug. 17. 12:59
 23/25 anonim ***** válasza:

#22!

"Sajnos, tévedsz.

A szakértők azért szakértők, mert nincs oldalon, és én ilyen személyekről beszélek."

Gyerünk, mutass ilyeneket!

"Továbbá elég röhejes úgy komcsizni, hogy jelenleg komcsi párt van kormányon..."

Tudod, az a röhejes, hogy tolod ezt a hazug dumát.

Nagyon unalmas mindig elmarázni, hogy egy gimis még nem felnőtt ember vagy ha valaki elvégez egy munkát egy pártnak, attól még nem lesz párttag.

Te is tudod, hogy a Fidesz a KISZ ellen jött létre, mint ahogy azt is tudod, hogy a mindig is az MSZ(M)P ellen voltak. Sosem voltak szövetségeseik és amint az SZDSZ-ről kiderült az igazság, tőlük is eltávolodtak.

"De láthatóan tévedtem, gondolom szerinted a föld is lapos, mivel a "komcsik" azt mondták, hogy nem az. :DDD"

Szép érvelis hiba, sikerült magadat minősítened.

Amúgy a föld tényleg lapos. Szembben a Földdel, ami nem lapos.

2021. aug. 17. 15:23
 24/25 anonim ***** válasza:

"Gyerünk, mutass ilyeneket!"

Esetleg témát mondhattál volna. De jó, akkor nézzünk párat.

Az egyik nagy vita téma, hogy milyen ideológiát képvisel ténylegesen a fidesz. Én szeretem hozni független szakemberként Jason Stanley-t.

MIT-n szerezte a doktoriját és több neves egyetemen is oktatott, pl. a Yale-en.

Szóval iskolái, tanulmányai és eredményei alapján magasan képzett személyről beszélünk, nem pedig egy fizett ügynökről.

És ő elég egyértelműen fasizmusba sorolta az országot.

De tőlem elővehetjük a 2017-es MTA által írt anyagot a magyar oktatásról, ha neked az jobban tetszik. Ott elég sok szakember dolgozott, hogy egy átfogó, jó anyagot letegyenek.

"Nagyon unalmas mindig elmarázni, hogy egy gimis még nem felnőtt ember"

Jó tudni, hogy Pintér 42 évesen még gimis volt. :DD

Szánalmas...

Az a helyzet, hogy én nem egyszerű tagságról beszélek. Két dologról beszélek, vagy aktív tag és tesz is érte, vagy előléptetésekből, pozíciókból lehet tudni, hogy párthű.

Pl. Pintér teljes mértékben ilyen, akit orrba-szájba léptetgettek elő az előzőt rendszerben.

"Te is tudod, hogy a Fidesz a KISZ ellen jött létre, mint ahogy azt is tudod, hogy a mindig is az MSZ(M)P ellen voltak"

Nem voltak mindig ellene, és a létrejötte irreleváns.

Azt is tudom, hogy liberális pártként jöttek létre, aztán az se igaz mostmár.

Szóval azzal érvelni ma, hogy mi volt 30 éve, elég röhejes.

"Sosem voltak szövetségeseik és amint az SZDSZ-ről kiderült az igazság, tőlük is eltávolodtak."

Mondjuk ennek ellenére az szdsz tagság egy jelentős részét is felszívták, ahogy az mszmp-jét is.

Többek között Tarlós és Németh Szilárd is szdsz-es volt, csak hogy két ismertebb nevet mondjak.

"Szép érvelis hiba, sikerült magadat minősítened."

Nem érvelési hiba.

Azt mondtad, hogy amit a "komcsik" mondanak az nem igaz. Ugyanezek a "komcsik" vannak a tudomány minden területén.

A komcsik meg a fideszben.

2021. aug. 18. 10:06
 25/25 anonim ***** válasza:

#24!

Most nincs időm mindenre reagálni.

""Sosem voltak szövetségeseik és amint az SZDSZ-ről kiderült az igazság, tőlük is eltávolodtak."

Mondjuk ennek ellenére az szdsz tagság egy jelentős részét is felszívták, ahogy az mszmp-jét is.

Többek között Tarlós és Németh Szilárd is szdsz-es volt, csak hogy két ismertebb nevet mondjak.""

Szép csúsztatások!

De valójában engem igazolsz. Amikor az SZDSZ-ről kiderül, hogy az MSZ(M)P fiókpártja, akkor a Fideszben volt egy kisebb pártszakadás. De az SZDSZ-ből is elkezdtek menekülni azok, akik komolyan hittek a klasszikus liberális értékekben.

Kuncze körbepisilite a liberális játszóteret. Tarlós is akkor lépett le, ami teljesen érthető, mert ők egy antikommunista pártba léptek be. Aztén nyilvánvalóvá vált, hogy ők a legjobb haverjaik.

Egész pontosan az okozta a Fideszben a szakadást, hogy az első elnökválasztásukon a liberális szárny veszített.

""Te is tudod, hogy a Fidesz a KISZ ellen jött létre, mint ahogy azt is tudod, hogy a mindig is az MSZ(M)P ellen voltak"

Nem voltak mindig ellene, és a létrejötte irreleváns.

Azt is tudom, hogy liberális pártként jöttek létre, aztán az se igaz mostmár.

Szóval azzal érvelni ma, hogy mi volt 30 éve, elég röhejes."

Tagadhatod a tényeket, de nevezheted irrevelánsnak a neked kellemetlen információkat, de a tény tény marad és releváns.

A Kádár-rendszerből és a KISZ-ből kiábrándult egyetemisták hozták lérte a Fideszt, hogy legyen el ellentpontja a KISZ-nek.

Persze neked az egyik tény irreveláns, a másik röhejes. :)

Szépen adod elő, hogy nincsenek érveid ezek ellen. :D

2021. aug. 18. 10:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!