Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Társadalmilag igazságos-e az...

Társadalmilag igazságos-e az árvízkárosultak állami pénzen történő kártérítése?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, sajnálom őket és nem írígylek tőlük semmit sem, de ha nekem belecsapna a villám a házamba és teljesen leége, kapnék-e új házat az államtól?
2010. aug. 29. 12:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
8%

"Ha leég a házam az én szempontomból teljesen lényegtelen, hogy csak az én házam égett le vagy a fél megye." pont hogy nem lényegtelen! ezt magyarázta a válaszoló a példával :)

Istenem és ilyen formák kapnak szavazati jogot! :D

Ja és igen társadalmilag igazságos! Ha te is ott élnél valószínűleg nem tennéd fel ezt a kérdést :)

2010. aug. 29. 12:56
 12/22 A kérdező kommentje:
Előző okostojás! Magyarázd már el nekem, hogy ha utcámban egy másik ház is leég az enyémen kívül, akkor az én személyes károm miért lenne magasabb???
2010. aug. 29. 13:38
 13/22 A kérdező kommentje:
Nagyon csodálkozom, hogy ilyen képességekkel tudtál 37%-ban hasznos választ adni! :D
2010. aug. 29. 13:39
 14/22 anonim ***** válasza:
26%

Rohadtul nem igazságos. Miért kéne az én befizetett adómból azoknak a gyengeelméjűeknek házatépíteni, akik az ártérbe telepedtek le? Mikor fogom azt a pénzt visszakapni? Ha elviszi a víz a falumat? Csak az a gond, hogy sehol a környéken nincs még egy patak se.

És ennyi erővel, az egyéni károkat is az államnak kéne rendeznie.

2010. aug. 29. 13:51
 15/22 anonim ***** válasza:
27%
Miért nem lakik minden ott élő lakókocsiban?? Ha jönne valami árvíz odébbállnának arra az időre, Amerikában is sokan laknak lakókocsiban, vannak elég szépek is...
2010. aug. 29. 13:52
 16/22 anonim ***** válasza:
80%

Ha a cigány kap segélyt meg családi pótlékot, meg stb.-t, akkor az árvízkárosultak miért ne kaphatnának?

Sőt.

2010. aug. 29. 15:40
 17/22 anonim ***** válasza:
64%

"Mindenki kerülhet bajba..."

- Ez igaz, de mindenki köthet biztosítást is.

Szóval bizonyos mértékig egyetértek a támogatással, végülis ne maradjon senki fedél nélkül. De azért túlzásba sem kell esni...

Pedro

2010. aug. 29. 15:44
 18/22 anonim ***** válasza:
52%

A nagy bajban az államnak kutya kötelessége segíteni. A törvényi szabályozás hátterét nem ismerem, lehet, hogy nincs is. A kiinduló pont a "nagy baj" meghatározása lenne és akkor nemre, korra, származásra, fajra való tekintet nélkül kell segíteni.

Számomra az a szomorú, hogy a nép egyszerű fiai, lányai önzetlenül segítettek, míg a politikusaink, akiknek példát kellene mutatniuk emberségből (hiszen rájuk néz fel 10 millió ember), a fülük botját sem mozgatták, vagy nagyon ügyesen elrejtették.

2010. aug. 29. 16:07
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Gratulálok a magyar embernek ismét!!!

(taps)

2010. aug. 29. 16:24
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

Ha nem épült volna Osan meg Teckó az ártérre.

Nálunk, Szolnokon is 4 nagyáruház van egymás mellett az ártéren, ahová ugyanúgy "folyhatna" a víz hatalmas területen, ahelyett hogy 2 centire a homokzsák tetejét súrolja.

Csak ezekben az években ilyen szélsőséges az időjárás folyamatosan. Régen nem voltak évente ekkora árvizek, ezért "mertek" építkezni az emberek folyók közelébe. Akkor még nem tudhatták, hogy ilyen rossz lesz.

Ennek a rád írt verziója: Miért olyan helyen vettél házat, ahol tudnod kellett volna 12 éve, hogy pont a mai napon fog belecsapni a villám?

2010. aug. 29. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!