Erdélyiek, külhoni magyarok! Hogyan élitek meg a határon túli létet?
Figyelt kérdés
Úgy értem, milyen erzes egy olyan orszagban elni ahol kisebbsegben vagytok? Mennyire beszelitek a helyi nyelvet? Milyen a viszonyotok a helyiekkel, romanokkal pl. És ők hogyan viszonyulnak hozzatok? Szeretnetsk inkabb Magyarországon elni, vagy jo igy kulhonban? Mi lenne jobb ha Magyarország resze lennetek, vagy ha fuggetlenednetek? Esetleg ha csak siman Magyarországra koltoznetek? Meseljetek kicsit a kinti életről.2021. aug. 5. 21:38
11/15 A kérdező kommentje:
:DD
2021. aug. 5. 22:19
13/15 anonim válasza:
nyanylvi szinten beszélem a szlovákot, örülök, hogy jó az élet. Igen akad szlovák aki csesztet mert magyar vagyok, de akad pesti is aki csesztet, mert vidéki vagyok és tájszólással beszélek. buták mindenhol vannak. Kicsit bánt azonban, hogyha külhoni magyarokról van szó, azonnal erdély meg székelyföld jut az embereknek az eszükbe. Hál' Istennek itt sikerült kiharcolnunk egy kényelmes létet, de azért a Beneš-dekrétumról nem illene megfeledkezni.
14/15 Felhasznált név válasza:
igen,elnek magyarorszagon.gyerekkori almom
15/15 anonim válasza:
Itt kezdödik a geder-dolog, hogy egy szlovák Magyarországon szeretne élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!