Az erdélyiek miért illetik "tápos" jelzővel az anyaországai magyarokat?
Figyelt kérdés
Szlovák, ukrán, szerb...magyaroknak is van valami gúnyos kifejezésük az anyaországiakra? Ha igen, mi az?2018. aug. 17. 21:47
1/21 anonim válasza:
Vidékiek is mondják városiakra.
A tápos csirkéből jön szerintem.
2/21 anonim válasza:
A külhoni magyarok nagyon büszkék,hogy olyan nagy ellenszélben is képesek voltak megmaradni, ami érte őket.
Az anyaországiakat azért tápposozzák, mert tényleg túl gyengék vagyunk.
Nem lépünk fel a cigányok ellen, nem lépünk fel korrupt politikusok ellen...stb
3/21 A kérdező kommentje:
A jelentését értem, tápos csirke => vacak minőség a kukoricással szemben. De miért kell gúnyolódni, lenézőnek lenni?
2018. aug. 17. 21:56
4/21 anonim válasza:
Az emberek mindig találnak valami ürügyet, hogy lenézzék a másik csoportot. Nem kell ezt annyira komolyan venni.
5/21 A kérdező kommentje:
A cigánykérdés és a korrupt politika megoldása lenne egy határozott, radikális politikai párt megválasztása, ami nem tűri a cigánybűnözést és a korrupciót. Az eddigi kormányok erre mind alkalmatlanok voltak/vannak.
2018. aug. 17. 21:59
6/21 anonim válasza:
Ezt Szabolcsban is mondják a pestiekre. Mert nyüzügék. Gyíkvállúak. Borzas hajú lipótvárosi bölcsészek, akik Monorierdőnél már szénanáthásak.
7/21 A kérdező kommentje:
Azért nem lehet általánosítani, nyilván vannak olyanok is és annak az ellenkezője is a pestiek és a vidékiek között is.
2018. aug. 17. 22:08
8/21 anonim válasza:
Miért mondja a fővárosi bölcsészg**i, hogy a vidéki paraszt?
9/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én nem vagyok fővárosi bölcsészg**i, se nem mondom, hogy a vidéki paraszt, nem tudom te hogy vagy vele.
2018. aug. 17. 23:04
10/21 anonim válasza:
Az altalanositas hibajara probaltam ravilagitani. Nem hinnem, hogy minden erdelyi tapos magyar jelzovel illeti a Magyarorszagon eloket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!