Erdélyiek, külhoni magyarok! Hogyan élitek meg a határon túli létet?
Figyelt kérdés
Úgy értem, milyen erzes egy olyan orszagban elni ahol kisebbsegben vagytok? Mennyire beszelitek a helyi nyelvet? Milyen a viszonyotok a helyiekkel, romanokkal pl. És ők hogyan viszonyulnak hozzatok? Szeretnetsk inkabb Magyarországon elni, vagy jo igy kulhonban? Mi lenne jobb ha Magyarország resze lennetek, vagy ha fuggetlenednetek? Esetleg ha csak siman Magyarországra koltoznetek? Meseljetek kicsit a kinti életről.2021. aug. 5. 21:38
1/15 anonim válasza:
Itt szuletett Matyas kiraly! Jol erezzuk magunkat az osi foldon :)
2/15 anonim válasza:
Ti ott Pesten mit tudtok felmutatni? :DDD
3/15 anonim válasza:
Jo itt lenni... Erdely, Kolozsvar
Amugy a helyiekkel jol elvagyunk, majdnem anyanyelvi szinten beszelem a romant...
Inkabb Erdely autonomiajat szeretnem legalabb gazdasagi szinten
Csak siman MO-ra koltozni nem szeretnek az ismerosok es a csaladom miatt. Ha meg erdekel valami konkretabb dolog kerdezz privatban 🙃
4/15 anonim válasza:
2-es
Nekunk van egy hazaarulo Gyurcsanyunk, aki rosszabb mint a ti Csaucseszkutok volt :DDD
5/15 A kérdező kommentje:
2)Csak azert kerdezem, mert nekem az egyetemen nem egy olyan ismerosom van, akik vagyvaz egyetem vagy mar kozepiskolas kotukban atkoltoztek Budapestre. Azota csak csaladot latogatnak Erdelyben.
2021. aug. 5. 22:12
6/15 anonim válasza:
3: ott nem mondják a boltban, ha román a boltos, hogy beszélj románul?
8/15 A kérdező kommentje:
En pl pesti magyarkent ha a boltban elkezdenek magyarul erdeklodni, hulyenek neznenek? Amikor itt vagyok Kolozsvaron, full bem tusom, hogy merjek e magyarul kerdezni vagy inkabb angolul.
2021. aug. 5. 22:15
9/15 anonim válasza:
Szekely vagyok es sajnalom az anyaorszagot ... ott meg medve sincs :D
10/15 anonim válasza:
Erdelyben vannak magyarok, van arany es sok fa .... Budapesten pedig csak Karacsony Gergely! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!