Igaz az, hogy az Romániában élő magyarok (főleg erdélyiek) 80-90 %-a szimpatizál Orbán Viktorral?
" Miért ne szimpatizálnának Orbánnal, mikor tömi őket pénzzel és elhiszik minden szavát."
De most kire szavazzanak? a baloldalra akik még a szavazati jogot sem akarták megadni nekik?
Én Nyárádszeredán (Székelyföld) élek és egyáltalán nem szimpatizál Orbánnal. Csak aki nem szimpatizál az általában nem szavaz. Ez tény és való, ő adta meg nekünk az állampolgárságot, ami teljesen oké, de nemzetpolitikai szinten semmit nem tett értünk. Rengeteg jogsértés van ellenünk, alig változott 2010 óta, aztán az autonómiát már nem is említem.
De ehhez hozzá tartozik, hogy személy szerint az a véleményem, hogy én sem támogatom, hogy szavazhatunk, de akkor a kivándoroltaknak se kéne. Bár az is igaz, hogy nekik a követségre kell menni
Nem, az erdélyi magyarok azokat támogatják, akik huszonhárom millió románnal riogattak, amikor szavazni kellett, hogy az anyaország a nemzet részének tekintse őket, vagy sem. Meg akik akkor éppen magyar életteret, és munkahelyeket féltették tőlünk, ma pedig az a legnagyobb bajuk, hogy az arab és a néger nem mehet át ezrével a zöldhatáron papír nélkül.
Persze, majd ha hülyék leszünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!