Gyerekek, most ez komoly? Korhazi ellatas elott covid-tesztre van szukseg, es az allam nem fizeti azoknak akik nem oltottak?
En szoktam jarni pszichiateremhez gyogyszer receptekert egy korhazba.
Akkor mostantol nem mehetek ha nincs covid tesztem?
Es azt ki kell fizetnem?
Ha jol tudom akkor ilyen 10 - 20 ezer forint nem?
Tudom a tipik-gyakorisnak a zoknija kerul ennyibe meg az ovszer, de nekem 10 ezer forint nagyon nagyon sok, mivel nem tudok rendes munkat vallalni a betegsegeim miatt...
31
Nem.
Kerlek kuldj linket, ami a te allaspontodat tamasztja ala, ami tanulmany.
A szemelyeskedes helyett.
Mit nyertél, kérdező? :) Egy vitát a Gyakorin, aminek ráadásul te alkottad meg a szabályait. Taps.
Elmondom, hogy mi a helyzet: az oltatlanokon kívül senkit sem érdekel ez az egész. Én pl. biztosan nem fogom feltúrni a netet tanulmányok után kutatva, mert nem éri meg a ráfordított időt. Nem félek az oltástól, és nem gondolom, hogy bárki is rosszat akarna ezzel. A vírus és a járvány létezik, ez tény. Aki ezt tagadja, azzal nem érdemes vitába szállni. A környezetemben egy ember belehalt, többeket kórházba küldött, mások "csak" otthon szenvedtek, és elmondásuk alapján nem volt kellemes. Azt mondják az okosok, hogy megúszhatom, ha beoltatom magam, és hiszek nekik, mert nem tudok jobbat.
A te álláspontod csak akkor tartható, ha mindenben igazad van. Hogy a vírus nem is veszélyes, és hogy az oltások vagy nem érnek semmit, vagy feleslegesek. Szerintem erre kisebb az esély, ezért elvetem.
Megkaptam mindkét oltást, így nyugodtabb vagyok. Ha szükség lesz rá, akkor kérem a harmadikat is.
Ha nekem van igazam, akkor óriási előnyben vagyok veled szemben, mert te konkrétan életveszélyben vagy. Ha neked van igazad, akkor feleslegesen oltattam magam, amiből bajom nem lehet. Tudom, tudom, a hosszú távú hatások, mondanád, de ez már tényleg a konteó legalja, mivel ugyanúgy nem tudsz róla semmit, mint én, vagy bárki más.
Röviden: kisebb kockázatot vállalok az oltással, mint nélküle.
Nem nyertél te semmit, barátom, csak félsz az oltástól, ezért mindent megteszel érte, hogy elkerüld. Nem akarlak meggyőzni, nem is tudnálak, csak sajnállak.
Oke johetsz itt a lenezessel, el sem olvastam a kommentedet, mert egy darab hivatkozas nem volt benne, csak az utolso par szavat, annyi eleg volt hogy leszurjem milyen baromsagot irsz, es csak szemelyeskedsz. Olyan nehez a topiknal maradni mi es az ellen ervelni mi? Nem ellenem kell, hanem a tenyek ellen, de te csak engem birsz szidni :)
Ezt nyertem. :)
Nem tudsz erveket felhozni, degradalo modon viselkedsz velem, ezzel veded az egodat.
En meg mindig szivesen varom toled a linkeket, amugy es elolvasom ha hiteles forrast kuldesz. :)
Fuha. Eletveszelyben vagyunk :)
Ilyen veszelyesen meg soha nem eltem :)
Na!
Meg humorerzek is van!
:)
Ez azt jelenti, hogy lassan jonnek a linkek?
Meg mindig johetnek a linkek, forrasok, tanulmanyok.
Erdekes - hogy szemelyeskedni van ido, de kiallni az igazatok mellett meg nincs?
Akkor ha ennyire lustizni akartok, meg mergelodni online anonim modon, irjatok meg csak arra a valaszt, hogy
Honnan tudjatok amit tudtok? - Idezek toletek par bomba-biztos, szerintetek megcafolhatatlan allitast:
"nagyságrendekkel kevésbé esélyes hogy fertőzöl vagy hogy egyáltalán elkapod, ha be vagy oltva"
"Egy átlagos oltott pedig jóval kisebb kockázatot jelent a vírus szempontjából, mint egy átlagos oltatlan"
"A jelenlegi milliárdos szintű "teszteredmény" nem elég meggyőző?" - Tovabbra sem kaptam valaszt erre, hogy hol van legalabb 1 ilyen teszteredmeny a milliardbol. Csak szemelyeskedes, lenezest kaptam.
"a vírus nem is veszélyes, és hogy az oltások vagy nem érnek semmit, vagy feleslegesek. Szerintem erre kisebb az esély, ezért elvetem." - Szerinted? Mar bocsi, te ki vagy? Ertem, hogy a fejedbol szuletnek dolgok, de van mogotte tartalom is amit be tudsz mutatni masnak?
"Ha nekem van igazam, akkor óriási előnyben vagyok veled szemben, mert te konkrétan életveszélyben vagy." - Ezt mivel tudod alatamasztani? Mert ezt mondta xy? Esetleg utanajartal a dolognak magadtol vagy mindent szivsz be ami a mediabol jon kerdesek nelkul?
"Tudom, tudom, a hosszú távú hatások, mondanád, de ez már tényleg a konteó legalja, mivel ugyanúgy nem tudsz róla semmit, mint én, vagy bárki más." - Sehol nem konteoztam, tudod az mit jelent? Amugy amit te produkalsz az egyenlo a radikalis oltasellenesek konteozasaval, csak te a masik oldalrol csinalod ezt.
"kisebb kockázatot vállalok az oltással, mint nélküle" - Megint, ezt kitol hallottad? Hol olvastad? Hogy bizonyosodtal meg errol? Vagy megint este a furdokadban elgondolkodtal valamin aztan egy ilyen jonak hangzo gondolat jott e fejedbe?
Csak annyit kerek, hogy linkeld be azokat a tanunlmanyokat, forrasokat ahonnan ezek vannak (ne origo, 24, magyarnemzet meg ilyenek).
Ennyi.
Nem nehez, ha milliardnyi info van fent errol.
Ja hogy neked ez felesleges idopazarlas? De az meg nem hogy ide felgyere aztan minositsed azokat akik egy kicsit is ketelkednek a hirekben?
Nagyon helyen vannak a prioritasaid ember.
Mar kezdem azt erezni, hogy nem is tudtok olyan forrast linkelni ami bizonyitana a ti allaspontotokat. Mert nincs ilyen vagy nem tudtok angolul es csak a magyar forrasokat tudjatok nezni az meg kb. semmi?
Akarhogy nezem, en nyerek.
Linkeltem nektek szamo forrast, belga, olasz hivatalos meg amerikai kormanyzati oldalt, hivatalos publikaciok oldalait, rendes forrasokkal, talan meg a WHOrol is kuldtem, nem emlekszem.
Ti meg azzal jottok, hogy... "felesleges erre idot pazarolni".
Tenyleg kivanom, hogy az oltasnak ne legyen semmi utohatasa, meg ilyenek.
En hiszek a virusban, hogy veszelyes, hogy meghalnak benne, hogy vannak ra vakcinak amikor valamire jok bizonyos fokig.
De ez a baj, hogy en is, ti is csak hinni tudunk ezekben, tudni nem.
Engem egyedul ez zavar.
Nem vagyok konteos hogy Bill Gates a chipet ulteti belem meg az illuminati, nem.
Csak egy egyszeru magyar vagyok, aki utananez mindennek amit rakenyszeritenek (kozvetetten), es szeret o maga megbizonyosdni a dolgokrol. De sajnos a jelenlegi statisztikak nem elegendoek rendes konkluzio levonasahoz a oltassal kapcsolatban. Mint linkeltem, 20 - 44 kozottiek mortalitasi hanyada 0 - 0.2% korul mozog. Az influenzanak nagyobb a mortalitasi aranya.
Tudjatok, nem en egy barom szolok ellenetek, vagy a szerintem is beteges konteosok akik legalabb olyan rosszak mint ti, hanem tenyek. Hivatalos, nemzeti kutatointezmenyek altal publikalt statisztikak szolnak ellenetek.
A mortalitasi rata a korcsoportok nagy hanyadara szinte jelentektelen merteku.
Az oltasokrol meg mindig nincs semmi felmeres, tanulmany, ami igazolna hogy sokkal jobban akadalyozza meg a virus terjedeset, variaciojat, fertozodesi ratajat.
Sot, pont ellene szol.
Gibraltarban a vakcinacio mar 100% felett van (teljes dozis), nagyjabol aprilis - majus ota.
Viszont egy honap alatt (juliusban, most), kis kerekitessel 1000-rel nott a coviddal beazonositottak szama. Akarhogy nezzuk, ez vakcinacio jelenleteben nagyon rossz szam.
Most akkor hogy van ez az allitas, hogy a vakcina megakadalyozza a virus terjedeset, a fertozest, majd a variansok kialakulasat?
Megint, tenyek, hivatalos adatok, statisztikak vannak ellenetek, nem en egymagam velemenyevel. Nekem nincs velemenyem a virusrol, hanem konkluzioim amiket publikalnak hivatalos intezmenyek, WHO, amerika kormanyzata.
Ezert nyerek meg mindig veletek szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!