Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Puzsér Róberttel kapcsolatban...

Puzsér Róberttel kapcsolatban miért érzem azt hogy ő megmondja a frankót?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy minél több műsorát nézem annál inkább átjön ez a:

"Jézusom ennek az embernek igaza van, ez az ember pontosan azt mondja amit gondolok, Robi mintha olvasná a gondolataimat.

Sikeres volt az agymosás?

Nem viccből kérdezem. Komolyan ezt érzem vele kapcsolatban.

Mintha érthetően és intellektuálisan tudná lefordítani egy magam fajta józan észrevételeit.

Ha kimosták az agyam akkor kit-mit hallgassak helyette? Ill milyen hírportálokat olvassák?

2021. júl. 29. 00:39
1 2 3 4 5 6
 31/60 A kérdező kommentje:

De nem érted? Vagy nem akarod érteni? Keresztény erkölcsi útmutatásokat megszeghetsz.

Mondhatod hogy az Isten @ssza meg, gyakorlatilag bármit csinálhatsz amíg azzal mást nem korlátozol vagy ártasz neki, szabadon elmondhatod a véleményed, ha akarod nem tartasz be egy keresztény hagyományt sem.

A muszlim többségű országok törvényei pedig a vallásukat szó szerint értelmezik és jaj neked ha valamit nem eszerint csinálsz vagy olyat mondasz.

Ez a különbség a kettő között, ezért kellene szétválasztani a vallást az államtól. Hogy hogyan azt nem tudom egyenlőre.

Bár az is elég lenne ha nem vennék véresen komolyan, és csak vallás lenne nem dogma.

2021. júl. 30. 09:19
 32/60 molnarmarcell21 ***** válasza:
54%
Te nem akarod érteni :) A kereszténység ugyanúgy össze van fonódva az életünkkel, mint a muszlim többségű országokban az iszlám. Mindenhol van egy erkölcsi norma, amit nem szeghetsz meg.
2021. júl. 30. 10:20
 33/60 A kérdező kommentje:

Mindenhol van egy erkölcsi norma ez teljesen nyilvánvaló.

A hasonlóságok ennyiben ki is merülnek. De az kB olyan mintha azt állítanád hogy mindenhol van gravitáció. Persze, tudjuk.

De itt megszeghetem a kereszteny normákat és a valláshoz tartozó hagyományokat is leszarhatom. Ott pedig ezért sőt sokkal kevesebbért is kivégeznének. Nem lehetsz ennyire satu. De nincs itt semmi látni való igaz? Ez tök ugyanaz. Igazából itt már elfogytak az érveim hisz csak ismételni tudom magam. Szeretném rólad feltételezni hogy te is jót akarsz csak ha ilyen nyilvánvaló különbségeket nem vagy hajlandó észrevenni csak homokba dugod a fejed akkor nehezen tudom elképzelni.

2021. júl. 30. 19:20
 34/60 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

De hát több példát hoztam arra, hogy törvénnyel védenek vallási hagyományokat keresztény országokban is.

Ilyenkor bukik ki Puzsér felszínessége, mert az iszlámot egy tömbként látja és valójában fogalma sincs, mely országokban milyen törvények vannak és azokat mi alapján hozták meg. Példaként hoztad Pakisztánt, ahol az istenkáromlásért halálbüntetés járhat, holott az iszlám nem ír elő halálbüntetést rá, tehát mindjárt megdőlt a felszínes szemlélőnek tetszetősnek tűnő elmélet. Ugyanakkor Nigériában is halálbüntetés jár érte, pedig a lakosság fele keresztény. Indiában, Németországban és Oroszországban meg börtön jár érte.

2021. júl. 30. 20:05
 35/60 A kérdező kommentje:

"De hát több példát hoztam arra, hogy törvénnyel védenek vallási hagyományokat keresztény országokban is."

És? Most komolyan ezzel érvelsz hogy vannak törvények a legtöbb országban amik vallással kapcsolatosak?

"Példaként hoztad Pakisztánt, ahol az istenkáromlásért halálbüntetés járhat, holott az iszlám nem ír elő halálbüntetést rá, tehát mindjárt megdőlt a felszínes szemlélőnek tetszetősnek tűnő elmélet."

Tehát ha nem az Iszlám írja elő, hanem egy büntető törvénykönyv teszi lehetővé hogy kivégezzék azt aki megsérti az Iszlám szentségét az teljesen más, ilyenkor az az államhatalom az a kormány még véletlenül sincs betegesen összenőve a vallással, hiszen máshol is vannak törvények vallással kapcsolatban.

"Ugyanakkor Nigériában is halálbüntetés jár érte, pedig a lakosság fele keresztény. Indiában, Németországban és Oroszországban meg börtön jár érte."

Nagyon erős csúsztatás ugyanis pont arról van szó hogy Nigériának nem homogén a társadalma, túlnyomórészt muszlim északi államaiban alkalmaznak saría törvényt. Szerintem kijelenthetjük hogy egyik álltalad felsorolt országban sincsen az állam olyan szinten összenőve a vallással mint az Iszlám országokban. Ugyanis szerencsere sem Németországban sem Oroszországban sem Indiában nincsen annyi Iszlám vallású hogy saría törvényt vezessek be.

2021. júl. 31. 19:56
 36/60 A kérdező kommentje:
*vezessenek be
2021. júl. 31. 19:58
 37/60 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

"Most komolyan ezzel érvelsz hogy vannak törvények a legtöbb országban amik vallással kapcsolatosak?"

Miért, nem erről volt szó?

Ezt írtad: "A vallás pedig törvényi szinten van bele injektálva az államok működésébe."

Mi a különbség a két mondat közt?

2021. júl. 31. 20:28
 38/60 A kérdező kommentje:

Nem, nem ezzel van a baj b+ :)

De látom amikor elfogytak az érvek akkor mentek át szellemi fogyatékosba, és játszátok a hülyét, ami valamilyen szinten még szórakoztat is. :D

2021. júl. 31. 20:45
 39/60 A kérdező kommentje:

De most megtaláltam, te vagy az az idióta aki szerint ugyebár mindenhol sária van

"hiszen a jog mindenhol az adott közösség erkölcsi normáin alapul."

Kicsit szégyenlem magam hogy nem vettem előbb észre és egyáltalán foglalkoztam veled.

Hogy mersz ilyet mondani??

2021. júl. 31. 21:01
 40/60 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

?

Szerintem elég logikusan levezettem neked többször, hogy az állam és a vallás ( = erkölcsi norma) sehol sincs különválasztva. Konkrét példákkal érzékeltettem. Elmagyaráznád az én "idióta" szintemen, hogy hol van a hiba a logikámban?

2021. júl. 31. 21:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!