Az LMBTQ emberek építik vagy bomlasztják a magyar nemzetet?
Szerintem tulajdonképpen sok szempontból építik, mert rengeteg értékes ember lehet köztük, akik hasznos tagjai a társadalomnak munkahelyeken, kulturális rendezvényeken, stb.
Más szempontból viszont ez a magamutogatósdi szerintem csak bomlaszt, mert olyasmiért várnák el a társadalom elismérését, amiért tulajdonképpen nem kellene. Azok a megnyilvánulások, amik a Pride-on vannak, engem őszintén szólva taszítanak és nehezemre esik, hogy tudatosítsam magamban ez nem fedi le az egész fogalomkört.
A magyarságnak stabilabb családokra, közösségekre volna szüksége, ha jövöképes akar lenni, ebben ezt az egész mozgalmat én nem igazán tudom hova tenni.
Maga az LMBTQ ideológia és a lobbitevékenység bomlasztja a hagyományos családot, ami a társadalom alapja, így bomlasztja a társadalmat is.
Maguk az LMBTQ emberek nem bomlsztják, mivel ők csak szerencsétlen áldozatai a politikai lobbinak.
Mikor hallottál tőlük olyat, hogy a magyar ügyek mellett felszólaltak? Mikor volt egyszer is Pride-on magyar zászló kinn?
Ha úgy vesszük, hogy kik azok, akinek van munkahelye, akkor persze, a mihazánkosok is építik. De a sima megélhetésért való munkába járást ne hívjuk már országépítésnek.
Szerintem ez a probléma másról szól. Egy másik példán keresztül közelítenék: környezetvédelem.
Adott egy fontos téma, amivel így vagy úgy mindenki egyetért. Szinte mindannyian felfogjuk, hogy változtatni kell. Erre jönnek tudósok, politikusok, akik megpróbálják szárnyaik alá venni a témát, meg vannak ellenzőik, akik másként közelítenek a témához. Eddig sima ügy.
Következő körben megjelennek szervezetek, akik beállnak valamelyik ügy mögé. Ők lesznek a Greanpeace aktivisták, akik demonstrációkat szerveznek és leállítanak az utcán, hogy adjál a jegesmedvékenk 2000 Ft-ot. Ez egy pont után már kicsit irrátálóbb, de még belefér.
Aztán elkezdenek ezek a szervezetek is hígulni, és megjelnnek a fontoskodó arcok, akik igazából sokkal inkább elismerésért és figyelemért hajtanak, mintsem a valódi ügyért - bár ezt ők maguk sem tudják. Ők már erőszakosak és versengők; ha nem azt pénzt a jegesmedvékre, akkor "neked nem fontos a Föld?". Na itt gurul el az emberek gyógyszere, mert ki ez a f*sz, aki a festett hajával, meg a nike cipőjéből osztja az észt a környezetvédelemről.
No ehhez még hozzájön, hogy az ellenkező oldalon állók ebből megpróbálnak hasznot húzni, és középpontba helyezik az erőszakos aktivistákat, és ezáltal az egész környezetvédelmet agresszív, öncélú dilettánsok gyülekezetének beállítani. A végeredmény az, hogy ha meglátod a Greanpeace logót, akkor már felhúzod magad, és átmégy az utca túloldalára. Ha meghallod, hogy "környezetvédők", elkezdesz anyázni. A kígyó a saját farkába harap, és az aktivista lejáratja az ügyet, amit képvisel.
Ami számomra nagyon fontos felismerés volt, hogy ha ezek alapján ítélünk meg egy mozgalmat, az olyan, mintha egy társadalmat csak a deviáns elemei alapján kategorizálnánk. Szerintem a mozgalom fontos, és egyetértek vele. Az erőszakossággal, az empátia hiányával baromira nem értek egyet, de sajnos bele kell, törődjek, hogy így működik a világ.
#26 "ha valóban meleg vagy, akkor viszont szerintem kötelességed lenne kiállni és elmondani, hogy nem minden meleg ért egyet ezzel a sok hányadékkal, amit próbálnak a normális emberek (meleg vagy sem) torkán lenyomni."
Most tette meg!
Te meg én sem megyünk ki az utcára hogy szétkiabáljuk mivel értünk egyet vagy mivel nem, hanem pontosan úgy, mint a 25-ös, leírjuk a magunk véleményét, nem? Miért kellene neki egy sokkal zártabb közösségben vállalnia erőteljesebben a véleményét, mint nekünk a magunkét? Ő is azt teszi amit mi, elmondja amit gondol és aztán elmegy szavazni.
Örülök, hogy most megtette és abban igazad van, hogy a többi homoszexuálisnak is ezt kellene tennie és együtt már tudnának hatni az lmbtq lobbira is talán. De ha ő éppen úgy távol tartja magát attól a "közösségtől", mint én, akkor ő sem tud tenni többet, mint én heteroszexuális kívülállóként.
De ismétlem, igazad van abban hogy jó lenne ha megpróbálnák többen.
#27 "Ami számomra nagyon fontos felismerés volt, hogy ha ezek alapján ítélünk meg egy mozgalmat, az olyan, mintha egy társadalmat csak a deviáns elemei alapján kategorizálnánk. "
Nagyon igazad van. Ezért is szokták haragoszöldeknek vagy sötétzöldeknek hívni az ilyeneket, hogy érzékeltessék nem magával a zöldekkel és mozgalmaikkal, igyekezetükel van a gond, hanem ezekkel az emberekkel. A szélsőségesek mindegy hogy milyen témában szélsőségesek, egyformán rosszak és kerülendőek. Egy szélsőséges környezetvédő nem különbözik egy szélsőséges nacionalistától vagy vallási képviselőtől, mind képes akár robbantani, ölni is azért amiben hisz. Tényleg nem szabad ezek alapján megítélni egy ügyet sem.
Sajnos az ilyenek hangoskodása elfedi a valódi cselekedeteket. A környezetvédelemben meg kell csak nézni az európai trendeket. A hangoskodók miatt újabb majd újabb, aztán megint újabb VÁLLALÁSOKAT tesznek az országok, a valódi cselekvések azonban soha nem látszanak meg mögötte. A németek nagyon szépen tudnak VÁLLALNI, ellenben mi az amit valóban meg is tettek? Semmit nem tudunk erről mert a kiabálók miatt ez már nem fontos, csak a vállalás.
Az az egész kérdés értelmetlen.
Mert az lmbt+ emberek közt is vannak jó és rossz emberek, pont annyira mint az nem lmbt+ osok közt.
Például jómagam is beletartozom ebbe a mozaik szóba, mégse vagyok szélsőséges és "anarchista" sem. Csak egy átlagos ember, mint bárki más.
Üdvözlettel egy Transbian.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!