Magyarként a kettő közül melyiket választanád?
Ez múlik melyik nyelvről van szó. Portugált,spanyolt,lovárit latint, japánt,hébert szívesen tanulnám,ha arról van szó
De kínait, franciát,románt,szlovákot csehet semmilyen körülmények között!
Én vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy elég jól tudok angolul:komplex nyelvvizsga, emelt érettségi, külföldön is használtam már társalgásra többször is-egyszer kaptam érte egy üveg lekvárt😄-szóval a "megtanulnék egy idegennyelvet" nálam már kipipálva. Ugyanakkor többet is megtanulnék, pl oroszt tanultam 4 évig, de csak az alap mondatokig és kb 500 szóig, ha eljutottam vele, s ez kb az egész csoporttal így van, kevés kivétellel. Egyetemen majd németet/spanyolt szeretnék majd tanulni, mert szükségem lesz 2 nyelvvizsgára a diplomámhoz és nincs az az Isten, hogy én azt oroazból megcsináltam, hisz még 4 év után is néha jojózik a szemem a cirill betűktől😅
Ami az erőszakot illeti, én nem hiszek abban, hogy mindenkinek meg kéne tanulnia pont ugyanazt a nyelvet. Akkor tanulja az ember a nyelveket, ha szüksége van rá vagy épp kedve tartja. Elég irreálisnak tűnik elvárni másoktól, hogy pont egy 15 millió ember (ha a külföldön élőket is beleszámoljuk) által beszélt nyelvet tanuljanak meg, ami a környezetében elég elszigetelt (szláv nyelvek, nyugaton germán, keleten latin nyelv határol minket), csomó betűnk van (az angol abc-hez képest 18-cal több), rengeteg ragot használ a nyelvünk, szóval, ha nem lennék magyar, max fogadásból tanulnék be pár mondatot folyékony hangzással, hogy megvezessem a haverjaimat, vagy, ha valami rosszabb helyről költöznék ide, bár, migránsként lehet én is inkább-a többséghez hasonlóan-Nyugat-Európát céloznám meg.
"Ki írt rosszul?"
MegtanulnÁk egy idegen nyelvet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!