Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az tényleg rasszizmus, ha...

Az tényleg rasszizmus, ha büszke vagyok arra, hogy cigány vagyok?

Figyelt kérdés
Munkatársaimmal egy beszélgetés során még pénteken felmerült a téma. Ketten nagyon kiakadtak azon a mondatomon, hogy én örülök a cigány nép gyarapodásának és, hogy büszke vagyok a származásomra. Azt vágták a fejemhez, hogy rasszista vagyok. Ez alapján mi jogon állítják azt, hogy rasszista vagyok? Minden nép, amely büszke a származására rasszista? Hol van ebben a logika?
2021. júl. 19. 14:54
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
42%
Igen.
2021. júl. 19. 14:57
 2/29 A kérdező kommentje:

1-es!

Akkor ezzel az erővel te is rasszista vagy, ha büszke vagy a magyar származásodra.

2021. júl. 19. 14:59
 3/29 anonim ***** válasza:
82%

Sehol nincs benne logika. Mondd nekik, hogy cseréljék ki a cigány szót magyarra és akkor máris boldogok lesznek. Természetes, hogy mindenki a sajátjához húz. Ennek semmi köze a rasszizmushoz.

Onnantól rasszizmus, ha ezt más kárára teszed.

2021. júl. 19. 15:00
 4/29 anonim ***** válasza:
89%
Persze, nem rasszizmus.
2021. júl. 19. 15:03
 5/29 anonim ***** válasza:
27%

A lényeg, hogy tudásra is szomjaztok:

https://www.youtube.com/watch?v=S4dQT6HcIZE

2021. júl. 19. 15:05
 6/29 anonim ***** válasza:
85%
Én azt nem értem, hogy valakit miért tölt el büszkeséggel egy olyan dolog amiért nem kellett tennie semmit. Én nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, de arra már igen, hogy átmentem egy olyan vizsgán, amin az évfolyam 90 százaléka megbukott. Vagy arra, hogy megtanultam folyékonyan angolul. Vagy arra, hogy lefogytam 20 kilót.
2021. júl. 19. 15:08
 7/29 anonim ***** válasza:
51%
Az nem rasszizmus csak az ha a fehér ember mondja hogy büszke vagyok arra, hogy fehér vagyok.
2021. júl. 19. 15:11
 8/29 A kérdező kommentje:

7-es!

Normál ember nem így gondolkodik. Én abszolút nem érzem rasszizmusnak, ha egy magyar büszke a származására. Ennek viszont a fordítottját is elvárom. Egy magyar se hívjon rasszistának csak azért, mert kimertem jelenteni, hogy büszke vagyok arra, hogy cigány vagyok.

2021. júl. 19. 15:14
 9/29 anonim ***** válasza:
53%

Ez így nem rasszizmus, de nehéz elhinni, hogy pont így és ennyit mondtál. A "nemzeti büszkeség" nagyon könnyen átcsap sovinizmusba vagy felsőbbrendűségi érzésbe, amiből a rasszizmus már következik.

Mondjuk az írásod alapján nehéz elhinni, hogy cigány vagy és nem csak egy troll. (igen ez már kissé rasszista, de ki látott már rendesen írni tudó cigányt?)

2021. júl. 19. 15:20
 10/29 A kérdező kommentje:

9-es!

Jól mondod, ez már rasszizmus, érdemben ilyen válaszokra nem is szeretnék reagálni. Saját magad minősíted vele. :)

2021. júl. 19. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!