Támogatnátok egy népszavazást a halálbüntetés újbóli bevezetéséről?
Csak rendkívül súlyos bűncselekmények esetében:pl.: gyilkosság, terrorozmus, kémkedés...stb.
A bűntetést jóvá kellene hagyni a legfelsőbb bíróságnak, mely előtt meg kellene ismételni a nyomozást, kivizsgálni, hogy volt-e szabálytalanság az eljárásban és az itéletet csak tíz évvel később hajtanák végre, ami alatt lehetne fellebezni, kegyelmet kérni, nyomozást újra nyitni.
A büntetés módját az elítélt választhatná az alábbiak közül: méreginjekció, villamosszék, akasztás, kivégzőosztag, gázkamra esetleg guilotine közül.
Na jó, akkor utoljára. A 6os állította, hogy drágább. Aztán kérdezted, hogy ezt honnan szedi. Kaptál egy linket, amiben le van írva, hogy miért drágább. Te egyetlen adattal, forrással, semmivel nem tudtad az ellenkezőjét, miszerint olcsóbb lenne, mint az életfogytig, alátámasztani, de továbbra is ragaszkodsz ahhoz, hogy szerinted, a TE véleményed szerint olcsóbb. És ezt csak a TE véleményedre, megérzésedre, akármidre alapozod, vagy egyszerűen csak nem óhajtod semmilyen számítással, forrással alátámasztani.
Tehát jelenleg ott tartunk, hogy arra van adat, hogy drágább lenne, arra viszont, hogy olcsóbb lenne, semmi nincs a te véleményeden kívül.
Témát én magam részéről lezártam.
Itt egy link az USA különböző államairól: [link]
Mindenhol, ahol összehasonlították a halálos ítéletek és a tényleges életfogytiglan árát, arra a következtetésre jutottak, hogy az utóbbi olcsóbb megoldás. Nem tudok olyan kutatásról, ami ennek ellenkezőjét támasztaná alá. Ha van, nyugodtan küldheted, de eddig az általam ismert összes bizonyíték arra utal, hogy a halálbüntetés a jogállamokban drágább megoldás.
#12 az világos, hogy nemzetközi szerződések vannak erre.
Az nem világos, azt kik találták ki,fogadták el,és főleg miféle felhatalmazást alapján?
Csak, mert az európai néptől ilyet senki nem kapott.
"Nem tudok olyan kutatásról, ami ennek ellenkezőjét támasztaná alá."
Most neked vagy nagyon súlyos amnéziád van és akkor fordulj orvoshoz, vagy te nem az vagy, akinek ott a link a 15ös hozzászólásban, amit még le is pontoztál, hiszen egy linkkel nem értettél egyet :DD
Hát igen... pedig elolvastam kétszer is... még a linklelt cikk elejét is és akárhányszor olvastam mindig azt olvastam, hogy a halálbüntetés az olcsóbb, pedig tényleg az ellenkezőjét írod te is és a cikk is.
BIztos a meleg megártott...
Bocs...
"Az nem világos, azt kik találták ki,fogadták el,és főleg miféle felhatalmazást alapján?
Csak, mert az európai néptől ilyet senki nem kapott."
De fura, a Fidesz pont erre a megválasztás általi biankó felhatalmazásra mutogat minden egyes (több száz, ezer) alkalommal, amikor épp az aznapra kitalált módon kell szétlopni az országot.
amikor épp az aznapra kitalált módon kell szétlopni az országot... vagy amikor megsértődnek, hogy valaki kritizálni merészeli őket és akkor jönnek azzal, hogy a magyarokat meg agyarországot "báncsák" és a választók őket választották meg, tehát a választókat is, stb. Mert így nem kell semmilyen értelmes érvvel megindokolni, hogy miért nem jogos szerintük a kritika, elég csak annyit mondani, hogy "fujj, bántják a magyarokat".
Egyébként mi nem világos azon, hogy az emberi jogok nyilatkozatában benne van és azt elfogdta a magyar kormány (persze nem csodálkoznék, ha majd nem is olyan sokára azt is visszavonnák, mert milyen dolog az, hogy mindenki egyenlő és szabad, stb.), ahogyan az EU tagjaként is elfogadtuk, hogy nincs halálbüntetés és ott a 3. is, már felsoroltam korábban, hogy milyen szerződésekben van a halálbüntetés tiltása leírva.
Értem én, hogy vannak vérszomjas emberek, akik sokakat kivégeznének akár csak mert nem tetszik nekik a bőrszínük, vallásuk, nemi identitásuk, politikai nézetük, stb., de még nem tartunk ott, szerencsére.
100 bűnös, gyilkos kivégzése se éri meg, hogy tévedés, hiba, akármi miatt egyetlen egyszer is egy ártatlan embert végezzenek ki.
Amerikában a DNS tesztek elterjedése óta egyre több évtizedeket börtönben töltő emberről derül ki, hogy ártatlanok. Kizárt, hogy a sok kivégzett között ne lett volna egyetlen ártatlan se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!