Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Oltottal és oltatlanok, ti...

Oltottal és oltatlanok, ti rettegtek a delta vírustól?

Figyelt kérdés

Sajnos matematikai tény, hogy nálunk is be fog robbanni, kb. egy hónapunk van. Sok szakértő, tudós és felmérés alapján nagyon gyatrán védenek a vakcinák, mert az már több mint egy éve nem létező vírus ellen lettek kifejlesztve. Különösen a kínai semmit nem véd, de még a nyugatiak is alig ismerik fel, már ha egyáltalán felismerik.

Ti rettegtek?

2021. júl. 14. 01:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
76%

Szerinted minden rendben az egészségüggyel?

Kèrdezz már meg egy ott dolgozót,legyen az ápoló vagy orovos.

Belegebbednek a munkába. Annyi beteg jut egy ápolóra,hogy egyszerűen nincsenek ellátva rendesen a betegek.

Ahol fekvő betegek vannak, szarban, hugyban vannak hagyva napokra,mert nem jut el az ápoló hozzá.

Ennyire még sose voltak leterhelve.( Kb 10 éve ilyen hoki az egészségügy..)

2021. júl. 14. 10:13
 22/75 anonim ***** válasza:
76%

Oltatlan vagyok és leszarom.

Egyáltalán nem úgy tapasztalom, hogy ez egy olyan marha veszélyes vírus lenne, mint amennyire fel van nagyítva a probléma. Ha egy ilyen piszlicsáré vírus, miatt ilyen felhajtás van, mi lenne ha jönne egy olyan járvány, mint a 14. századi pestis? Megállna az élet?! Röhej...

2021. júl. 14. 10:20
 23/75 anonim ***** válasza:
86%

Az elsőt jelöltem, de nincs nekem tökéletesen megfelelő válasz.

Nyugatival oltottak, nem rettegek, de egy icipicit azért aggaszt. Nekem elég jónak tűnik a nyugati vakcinák hatásossága, mert keress rá a Google-ben, hogy "UK covid". Kijön az esetszám grafikon, a végén egy jó nagy emelkedővel. Állítsd át a grafikont a halálozások számára: az emelkedés szabad szemmel szinte nem is látható. Az előző hullámoknál ennyi idő után már a halálozásoknál is szépen nőtt a torony.

Izraelben ugyanez, azzal a különbséggel, hogy ott (egyelőre?) az új esetek száma is sokkal kisebb ütemben és mértékben növekedett, mint az előző hullámoknál. Vagy azért, mert ott jobban működnek a korlátozások és a kontaktkutatás/karanténozás, vagy azért, mert ott csak Pfizer volt, UK-ben meg jelentős részben Astrazeneca is, ami az eredeti vírus ellen is valamivel kevésbé volt hatékony.

Ezek szerint a nyugati vakcinák még mindig remekül védenek a haláltól delta variáns esetén is, "csak" a tünetes esetek száma lesz jelentősen több.

Azért aggaszt picit, mert nem csak meghalni nem akartam, de enyhe vagy közepes tüdőgyulladást, sőt még lázat sem szerettem volna, mivel gyereket próbálunk összehozni a férjemmel, amihez az ilyesfajta dögrovás nem tesz jót. Inkább elkerülném, ha lehet.

2021. júl. 14. 10:28
 24/75 anonim ***** válasza:
37%

Ez a hányaveti fesztelenség, amit itt az oltatlanok kidomborítanak, nekem nagy szívtelenségnek tűnik, mert az rendben van, hogy ha erős, egészséges ember létére nem tart különösebben egy járványtól, bár ugye halnak meg olyanok is, akiknek semmi különösebb baja nem volt, de fertőzni azért tudnak másokat, olyanokat, akik bele is halhatnak, sajnos ez a járvánnyal együtt jár és szerintem ez a felfogás erősen hozzájárul a járvány terjesztéséhez.

Én megbízom az orvosokban és ezért mindent meg akarok tenni, hogy minél kevesebb esélyem legyen másokat megbetegíteni, azon kívül, hogy magamat is védeni szeretném, amennyire lehetséges, így attól függetlenül, hogy átestem a betegségen, beoltattam magam, mert ezt javasolták a hozzáértők, hogy ezzel is csökkentem a járvány terjesztésének a kockázatát.

2021. júl. 14. 11:12
 25/75 anonim ***** válasza:
100%

Én beoltattam magam, van némi aggodalom bennem, de az nem normális, amit a média sugároz. Egyszerre nyomatja, hogy oltassa be magát mindenki, majd egy másik hírben jönnek oltás utáni halálesetekkel. A kattintásokat szépen behúzzák ezzel a kettős narratívával.

Nem lehet örökre ezt a csiki-csuki játékot játszani, egyre kevésbé lesznek rá vevők az emberek. Ha túlságosan csak a Covid-on lesz a hangsúly, egyszerre fog rázúdulni (és már most is ez történik) az egészségügyre a többi beteg, akinek egyéb baja van. A kevés találkozás miatt fogékonyabbak leszünk a többi kórokozóra is.

Nagyon nem szeretem az összeesküvés elméleteket, álhírterjesztést a fentiektől függetlenül, leginkább azért, mert azt tapasztalom, hogy ez csak arra jó, hogy a valódi problémákat és felelősöket nem kell megneveznünk (ez Covid-on kívüli dolgokra is igaz).

De most kivételesen nekem is van egy elméletem: bár elhiszem, hogy a delta variáns terjed és okoz is problémát, de szűk két hónappal ezelőtt még a vírus eredetével foglalkozó, széles körben kritizált WHO jelentésről, Kína titkolózásáról és az esetleges laboreredettel foglalkozott a közvélemény, most pedig a delta variánssal. Hirtelen az előbbivel kapcsolatosan nem hallunk semmit. Vagy rosszul érzékelem?

2021. júl. 14. 11:13
 26/75 anonim ***** válasza:
94%

26

Mégis, mit vársz ezzel kapcsolatban eredményt?

Lehet, hogy kínai laborban piszkálták meg a vírust, bár azt állítják, hogy ez természetes módon is lehetséges, de ugyanezzel az erővel bármelyik gyógyszergyár megtehette, aztán kieresztették a wuhani piacon, mert nyilván a saját laborjuk előttit mellőzték, legalább is szerintem nem lett volna okos lépés, ha arra hajtottak, hogy majd a vakcinából megtollasodnak.

Ezt már szerintem senki nem fogja megtudni, hacsak valamikor valamelyik résztvevő el nem köpi, de szerintem nagyobb az esélye a természetes eredetnek, ugyanis kórokozók mindig is tudtak olyan mértékben mutálódni, hogy hatalmas járványokat generáltak.

Talán a szaporodó emberiség létszáma az oka, hogy a nagy népsűrűségű területeken egyre gyakrabban alakulnak ki olyan vírusok, amik járványokat okoznak, mert a genetika megismerése előtt is voltak ilyenek, bár ritkábban, de ha nyolc, tízmilliárd fölé nő az emberiség létszáma, akkor akár évente is kialakulhatnak pandémiák.

2021. júl. 14. 11:32
 27/75 anonim ***** válasza:
57%
Mivel nem létezik ezért nem,de ha létezne akkor is leszarnam
2021. júl. 14. 12:17
 28/75 anonim ***** válasza:
97%

A rettegés, a tartás és a félelem között van különbség.

Pfizert kaptam, mégsem rettegek a deltától, csak tartok tőle

2021. júl. 14. 13:29
 29/75 anonim ***** válasza:
74%
leszarom, leginkább
2021. júl. 14. 14:20
 30/75 anonim ***** válasza:
71%
Imádom h itt sokan az oltatlanokat szidják mint egy fidesz mantrát..erre kb bármelyik boltban meglehet nézni a tömeget h senkin nincs maszk távolságtartás meg eddig sem volt..még az iďősebbeken sem..sőt ők a legrosszabbak beleállnak más aurájába kéretlenül és őket kéne "védenünk"..mindenki magát védi nem mást..
2021. júl. 14. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!