Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik sokan a többkul...

Miért ellenzik sokan a többkulcsos adót? Miért sajnàlják a minimálbéresektől, hogy jobban kereshessenek?

Figyelt kérdés

2021. júl. 13. 20:57
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
35%
36! A többkulcsos adóra SEHOL nem azért van szükség, hogy több adóbevétel legyen. Mintha szándékosan nem akarnád érteni, hogy az amit te kommunista gondolkodásnak nevezel az a legtöbb tradicionálisan régi kapitalista ország jövedelemadó politikája. Egyszerüen azért mert pont ez a "kommunyistagondolkodás" vitte elöbbre a társadalmukat, igen az, hogy fizessenek többet a gazdagok. Pont azért mert ök kevésbé érzik meg.
2021. júl. 14. 12:11
 42/51 anonim ***** válasza:
71%

#41 Azt fogd már fel végre, hogy az egykulcsos adóval is TÖBBET FIZETNEK A GAZDAGOK!

Ha nekem 3-szor akkora a jövedelmem mint neked, akkor én 3-szor annyit fizetek belőle adóba. Ha valakinek meg 50-szer akkora a jövedelme, mint az enyém, akkor ő meg az enyémnél is 50-szer TÖBBET fizet adóba - a tiednél meg 150-szer TÖBBET adózik.

Miért kellene nekem a 3-szor nagyobb jövedelmemből 3,5-szer többet adóznom, aki meg 150-szer többet keres annak miért kellene 200-szor többet adóznia, mint neked? PONTOSAN UGYANAZÉRT?

EZ a kommunista gondolkodás, hogy "azért mert ök kevésbé érzik meg" ÉS? Akkor miért nem veszed el tőle mindet amivel többje van neki mint neked? Miért elégedsz meg kevesebbel? Ha te meg tudod oldani a kevésből, miért legyen másnak több?

És akkor ti hisztiztek azon hogy a fidesz akar Kína meg az oroszok felé közeledni, meg hogy a fidesz az elmaradott. Mi a fene haladó van a kommunizmusban?

2021. júl. 14. 12:42
 43/51 anonim ***** válasza:
75%

42! Akkor újra kérdem a többkulcsos adózás miért a tradicionális fejlett nyugati kapitalista gazdaságok sajátja, ha ilyen kommunyistaszemléletü? Ha ezt végigondolod akkor a válasz pont az, hogy neked kéne megértened ez a gazdaság müködése szempontjából miért elönyös? Megvan?

Mellesleg pontosan érti itt mindenki hogy müködik az egykulcsos adó nehogy azt hidd már csak te érted...viszont a többkulcsosat meg nem érted.

2021. júl. 14. 15:04
 44/51 A kérdező kommentje:
Nem értem a gazdagok miért irigyelik ennyire a magasabb fizetést a minimálbéresektől. Nekik úgyis tökmindegy, hogy pár %-al többet vagy kevesebbet adóznak, meg se érzik. Annyi pénzük van, hogy maguk se tudnak vele mit kezdeni. Mások meg éheznek
2021. júl. 14. 15:46
 45/51 anonim ***** válasza:
43 - azert mukodik mashol mert azok a nyugati orszagok. Ez meg itt Magyarország. GYF alatt mar volt tobbkulcsos ado, a szuleim akkori keresete - mai arfolyamon netto 260e Ft - mar 30-40%-os adokulccsal volt sujtva. Folyton güriztek, megis nelkuloztek. Skandinavian meg tobbkulcsos ado mellett is magas szimvonalon elhetsz.
2021. júl. 14. 18:18
 46/51 anonim ***** válasza:
58%

#44, itt te irigykedsz egyedül.

Nem tehetsz a szüleid felelőtlenségéről, hogy nem adtak szakmát a kezedbe.

Azért igen, ha benne ragadsz ebben a helyzetben.

Ezt nem az adórendszer fogja megoldani.

2021. júl. 14. 18:26
 47/51 A kérdező kommentje:
Elvégeztem az egyetemet, szereztem egy büfészakos diplomát és most szarul keresek
2021. júl. 14. 19:20
 48/51 anonim ***** válasza:
#47 Akkor most két lehetőséged van. Vagy tanulsz egy értelmes dolgot és pályát váltasz vagy megbarátkozol azzal, hogy szarul keresel.
2021. júl. 14. 19:28
 49/51 A kérdező kommentje:
Tanulok. Burkoló leszek
2021. júl. 14. 19:29
 50/51 A kérdező kommentje:
Vagy elmegyek taxizni
2021. júl. 14. 19:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!