Miért ellenzik sokan a többkulcsos adót? Miért sajnàlják a minimálbéresektől, hogy jobban kereshessenek?
#41 Azt fogd már fel végre, hogy az egykulcsos adóval is TÖBBET FIZETNEK A GAZDAGOK!
Ha nekem 3-szor akkora a jövedelmem mint neked, akkor én 3-szor annyit fizetek belőle adóba. Ha valakinek meg 50-szer akkora a jövedelme, mint az enyém, akkor ő meg az enyémnél is 50-szer TÖBBET fizet adóba - a tiednél meg 150-szer TÖBBET adózik.
Miért kellene nekem a 3-szor nagyobb jövedelmemből 3,5-szer többet adóznom, aki meg 150-szer többet keres annak miért kellene 200-szor többet adóznia, mint neked? PONTOSAN UGYANAZÉRT?
EZ a kommunista gondolkodás, hogy "azért mert ök kevésbé érzik meg" ÉS? Akkor miért nem veszed el tőle mindet amivel többje van neki mint neked? Miért elégedsz meg kevesebbel? Ha te meg tudod oldani a kevésből, miért legyen másnak több?
És akkor ti hisztiztek azon hogy a fidesz akar Kína meg az oroszok felé közeledni, meg hogy a fidesz az elmaradott. Mi a fene haladó van a kommunizmusban?
42! Akkor újra kérdem a többkulcsos adózás miért a tradicionális fejlett nyugati kapitalista gazdaságok sajátja, ha ilyen kommunyistaszemléletü? Ha ezt végigondolod akkor a válasz pont az, hogy neked kéne megértened ez a gazdaság müködése szempontjából miért elönyös? Megvan?
Mellesleg pontosan érti itt mindenki hogy müködik az egykulcsos adó nehogy azt hidd már csak te érted...viszont a többkulcsosat meg nem érted.
#44, itt te irigykedsz egyedül.
Nem tehetsz a szüleid felelőtlenségéről, hogy nem adtak szakmát a kezedbe.
Azért igen, ha benne ragadsz ebben a helyzetben.
Ezt nem az adórendszer fogja megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!