Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik sokan a többkul...

Miért ellenzik sokan a többkulcsos adót? Miért sajnàlják a minimálbéresektől, hogy jobban kereshessenek?

Figyelt kérdés

2021. júl. 13. 20:57
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
45%
24! Akkor kérjél kisebb fizetést, és máris "nem büntetnek"! ja, hogy még mindig sokkal jobban megéri egy progresszív adórendszerben is sokat keresni, akkor meg ne irigykedj azokra, akiknek könnyebbséget jelentene.
2021. júl. 13. 22:22
 32/51 anonim ***** válasza:
55%
#28 Az adójóváírást a minimálbérnél többet keresők is ugyanúgy megkapták a minimálbérre eső adó erejéig. Tehát ugyanott voltunk, mintha 0%-os adókulcs lett volna. Illetve egy különbség mégis volt, az adójóváírást csak alkalmazotti jogviszonyban állók kaphatták. A vállalkozóknak mindenképpen meg kellett fizetniük legalább a minimálbérre eső adót. Még akkor is, ha ennél kevesebb volt a jövedelmük, vagy éppen veszteségesek voltak.
2021. júl. 13. 22:34
 33/51 anonim ***** válasza:
72%

31!

Miért érné meg többkulsos adórendszerben többet keresni, mint egykulcsosban?!

De nem csak az én zsebem a probléma. Elvi gondok vannak. A gazdagok (joban keresők) túladóztatása tipikus kommunista gondolkozás. Visszafogja a motívációt és növeli a fekete gazdaságot. Emlékezz csak vissza, hogy 15 éve mindenki minimálbéren volt bejelentve.

Az egykulcsos adórendszer nagyban hozzájárult a gazdság kifehérítéséhez. Éppen ezért lehetett adócsökkentéssel több bevétele az államnak.

Szívesen fizetek 2x annyi adód, ha 2x annyit keresek. De azt nem tudom elfogadni, hogy ezen felül is fizessek.

2021. júl. 13. 23:50
 34/51 A kérdező kommentje:
Lol, pont a kapitalisták beszélnek elvekről. Biztos te is valami burzsoá vállalkozó vagy
2021. júl. 14. 00:45
 35/51 anonim ***** válasza:
51%
33! Az olyanoknak, akik arról akarnak meggyözni másokat, hogy a töbkulcsos adó "kommunyistagondolkozás" azoknak azt szoktam mondani, hogy USA adórendszere! HATKULCSOS jövedelemadó van, a világ egyik leginkább versenyre építö kapitalista állama, ahol mégis "visszafogják" a kereseteket magas adókkal. Na most az USÁnál mutass már kevésbé kommunista országot! Ironikus módon pont a volt kommunisták vannak rácuppanva az egykulcsos adóra a volt KGST országokra jellemzö ugyanis.
2021. júl. 14. 08:16
 36/51 anonim ***** válasza:

#35 Szerintem nem sikerült megértened azokat "akik arról akarnak meggyözni másokat, hogy a töbkulcsos adó "kommunyistagondolkozás" ".

Nem a többkulcsos adó a kummunista gondolkodás, hanem az ami mellé van téve, hogy miért kellene a többkulcsos adó.

Az adórendszer minden országban más és a kapitalista világ döntő részében többkulcsos az adó.

Nagyon nem mindegy azonban hogy egy meglevő többkulcsos rendszerben akarnak átalakítást, egy adórendszert akarnak a semmiből létrehozni, mint nálunk a rendszerváltáskor - vagy egy meglevő egykulcsos adórendszert akarnak olyan szövegekkel újra többkulcsossá tenni, mint amiket mondanak hozzá.

A kommunista gondolkodás az, hogy egy jól működő, magas adóbevételt hozó adórendszerben akkor is adóemelést akarnak, magasabb kulcsot akarnak bevezetni, amikor nincs szükség több adóbevételre a jövedelemadóból. Mellé pedig benyomják a "fizessenek a gazdagok" szöveget, meg nyomják, hogy a minimálbéresnek majd milyen jó lesz attól ha nekem majd több adót kell fizetnem, mert többet keresek.

A kommumnista szöveg ez amit te is nyomatsz a kérdésedben, hogy bármiféle előnye lenne a minimálbéresnek csak attól ha többkulcsos lenne az adórendszerünk ÚJRA és ha nekem nem tetszik, hogy a 3-szor akkora fizetésemből 3-szor annyit adózzak hanem 3,5-szer annyit, akkor én már a minimálbéresektől sajnálnám a pénzt.

2021. júl. 14. 08:24
 37/51 anonim ***** válasza:
#35 A végén belekeveredtem, elnézést, természetesen a kérdést nem te írtad ki az utolsó rész a kérdezőre értendő.
2021. júl. 14. 08:25
 38/51 anonim ***** válasza:

NEM az egykulcsos ado miatt keres rosszul aki alacsony keresetű. A többkulcsossal max par szazalekkal keresne jobban. A munkat érintő terhek, es magas megelhetesi koltsegek az igazi probléma.

Magyarországon az a baj a tobbkulcsos adoval hogy mindig a középosztályt teszik tonkre es sose a gazdagokat adoztatjak vele. Amit K.G mondott hogy havi egymillio felett egy sav az NEM gazdagsag a mai arak mellett hanem kozeposztaly foleg ha ez brutto aminek kb 700 a nettoja. Ha ezeket az embereket meg jobban megadoztatjak, kinyirjak az orszag vasarloerejet.

Szoval nem tobb kulcs kell hanem csokkentett AFA, szociális berlakasok, inflacio megfekezese, megfelelő vallalati figetesi kultura stb.

2021. júl. 14. 09:38
 39/51 anonim ***** válasza:
62%

NEM az egykulcsos ado miatt keres rosszul aki alacsony keresetű.

Nem bizony.

Azért keres rosszul,mert nincs szakmája, se tudása, se elszántsága.

Építési segédmunkás is bőven 10 ezer/ nap fölött van, most le láttam egy hűtőházi beugró munkát napi 30-ért.

Nem kell hozzá diploma, viszont mínusz 18 fok van.

Ha csak heti két nap, máris hol vagyunk már a minimálbérről!

De kényelmesebb adóügyekben filzózni, és mások zsebe felé nyúlkálni.

2021. júl. 14. 09:57
 40/51 A kérdező kommentje:
Ha keresek nettó 350-et, akkor is jobban járok a többkulcsos adóval, ugyanis ez is szegénynek számít
2021. júl. 14. 11:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!