Miért ellenzik sokan a többkulcsos adót? Miért sajnàlják a minimálbéresektől, hogy jobban kereshessenek?
31!
Miért érné meg többkulsos adórendszerben többet keresni, mint egykulcsosban?!
De nem csak az én zsebem a probléma. Elvi gondok vannak. A gazdagok (joban keresők) túladóztatása tipikus kommunista gondolkozás. Visszafogja a motívációt és növeli a fekete gazdaságot. Emlékezz csak vissza, hogy 15 éve mindenki minimálbéren volt bejelentve.
Az egykulcsos adórendszer nagyban hozzájárult a gazdság kifehérítéséhez. Éppen ezért lehetett adócsökkentéssel több bevétele az államnak.
Szívesen fizetek 2x annyi adód, ha 2x annyit keresek. De azt nem tudom elfogadni, hogy ezen felül is fizessek.
#35 Szerintem nem sikerült megértened azokat "akik arról akarnak meggyözni másokat, hogy a töbkulcsos adó "kommunyistagondolkozás" ".
Nem a többkulcsos adó a kummunista gondolkodás, hanem az ami mellé van téve, hogy miért kellene a többkulcsos adó.
Az adórendszer minden országban más és a kapitalista világ döntő részében többkulcsos az adó.
Nagyon nem mindegy azonban hogy egy meglevő többkulcsos rendszerben akarnak átalakítást, egy adórendszert akarnak a semmiből létrehozni, mint nálunk a rendszerváltáskor - vagy egy meglevő egykulcsos adórendszert akarnak olyan szövegekkel újra többkulcsossá tenni, mint amiket mondanak hozzá.
A kommunista gondolkodás az, hogy egy jól működő, magas adóbevételt hozó adórendszerben akkor is adóemelést akarnak, magasabb kulcsot akarnak bevezetni, amikor nincs szükség több adóbevételre a jövedelemadóból. Mellé pedig benyomják a "fizessenek a gazdagok" szöveget, meg nyomják, hogy a minimálbéresnek majd milyen jó lesz attól ha nekem majd több adót kell fizetnem, mert többet keresek.
A kommumnista szöveg ez amit te is nyomatsz a kérdésedben, hogy bármiféle előnye lenne a minimálbéresnek csak attól ha többkulcsos lenne az adórendszerünk ÚJRA és ha nekem nem tetszik, hogy a 3-szor akkora fizetésemből 3-szor annyit adózzak hanem 3,5-szer annyit, akkor én már a minimálbéresektől sajnálnám a pénzt.
NEM az egykulcsos ado miatt keres rosszul aki alacsony keresetű. A többkulcsossal max par szazalekkal keresne jobban. A munkat érintő terhek, es magas megelhetesi koltsegek az igazi probléma.
Magyarországon az a baj a tobbkulcsos adoval hogy mindig a középosztályt teszik tonkre es sose a gazdagokat adoztatjak vele. Amit K.G mondott hogy havi egymillio felett egy sav az NEM gazdagsag a mai arak mellett hanem kozeposztaly foleg ha ez brutto aminek kb 700 a nettoja. Ha ezeket az embereket meg jobban megadoztatjak, kinyirjak az orszag vasarloerejet.
Szoval nem tobb kulcs kell hanem csokkentett AFA, szociális berlakasok, inflacio megfekezese, megfelelő vallalati figetesi kultura stb.
NEM az egykulcsos ado miatt keres rosszul aki alacsony keresetű.
Nem bizony.
Azért keres rosszul,mert nincs szakmája, se tudása, se elszántsága.
Építési segédmunkás is bőven 10 ezer/ nap fölött van, most le láttam egy hűtőházi beugró munkát napi 30-ért.
Nem kell hozzá diploma, viszont mínusz 18 fok van.
Ha csak heti két nap, máris hol vagyunk már a minimálbérről!
De kényelmesebb adóügyekben filzózni, és mások zsebe felé nyúlkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!