Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatalok külföldre mennek- ez...

Fiatalok külföldre mennek- ez normális? Feladják a hazát?

Figyelt kérdés

"Fiatalok külföldre mennek- ez normális? Feladják a hazát?"

ezt a kérdést láttam egy fórumon.

Úgy gondolom, hogy ők nem adják fel a hazát hanem egyszerűen csak a jobb életett keresik.(itt megjegyezném, hogy én is ezek közé tartozom)

Volt egy jó komment is:

"Nem hiszem, hogy a hazát adják fel, max a nyomort, kuporgatást!"

Mi a véleményetek?

2010. aug. 27. 12:08
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim válasza:
74%
Szerintem a haza adott fel minket. Én is külfölfön látom a jövőmet. Hiába lehet akármilyen "nagymagyar" életérzésem, ha még egy kismagyarként se tudnék megélni. Szerintem ezt a legtöbben ti is tapasztaltátok. De sokaknak benne van a tervben, hogyha meglesz a kezdőtőke, vissza fognak jönni. Ez is feladás lenne?
2010. aug. 27. 13:02
 12/53 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos az én ismerőseim közül is sokan akarnak külföldre menni...Én úgy érzem, tartozok annyival Magyarországnak, hogy maradjak. Ha az adóm nagy részét el is herdálják, de ha a maradékot jó célra használják, akkor már volt értelme itt maradnom. Sajnos a rengeteg jó szakember megy el az országból, így esélyünk sem lesz fejlődni (persze nem is igazán az átlagembereken múlik ez..). Megértem azokat, akik könnyű, jó életre vágynak külföldön, de ha már ide dobott világra a sors, akkor miért ne gyarapíthatnák M.o.-t? Önző dolog, de sajnos érthető...Én mindenesetre itt maradok...
2010. aug. 27. 13:08
 13/53 anonim ***** válasza:

Én egyre többet gondolkozom hogy kimegyek, itthon 20 évesen alig tud az ember munkához jutni, valahol nincs tapasztalatom még, valahol meg túlképzett vagyok csak mert nem fejeztem be a sulit 8 általános után. A szakmámba el se tudok helyezkedni, a jelenlegi munkahelyemen elvárják hogy túlórázzak 3 műszakban, és mikor hazaérek fáradtan semmi erőm sincs már magamra vagy a barátaimra. Még kint legalább ha robotolsz egész nap akkor meg is fizetik. Sok fiatalt megértem hogy kimegy, jelenleg csak azt látom hogy dolgozik az ember nap hosszat és így is alig él meg.

Egyedül ami itt tart hogy még mindig fontosnak tartom hogy meg tudok szólalni magyarul a közértben pl. De nagyon hajlok arra hogy kimegyek.

2010. aug. 27. 13:08
 14/53 anonim ***** válasza:
80%

Egyetértek, kérdező. A nyomort, a kuporgást fogjuk feladni mi is rövidesen, feleségemmel együtt - valamint a számunkra elviselhetetlen éghajlatot.

Szintén egyetértek azzal, aki azt mondta, hogy az ember elsősorban ember, és csak aztán jön a nemzetisége - nálunk ez ráadásul sokkal inkább az "európai", semmint a magyar. Ennek megfelelően is állunk a kérdéshez.

2010. aug. 27. 13:12
 15/53 anonim válasza:
64%
1848-ban sem menekült mindenki külföldre! Akkor tudtak itt élni,vagy mi?! Most meg mindenki menekül csak azért ,hogy megkönnyítse az életét. Felad mindent, menekül.Akkoriban ki tudtak állni, tudtak harcolni. Itthon is van megélhetés, csak kicsit többet kell tanulni. Azt hiszem, ez nem válik senkinek kárára.(mármint a tudás) És ezek után csodálkozik mindenki,ha a magyarokat lenézik. Nincs bennünk már rég összetartás! A romák szétdúlják hazánkat, a magyarok meg kiköltöznek. És utána meg gondolj bele,hogy a magyar gyereked milyen országban fog felnőni!-Angliában?- Amerikában?- Németországban?. Így nem jósolok sok jövőt.
2010. aug. 27. 13:15
 16/53 anonim ***** válasza:
32%
nm könnyebb külföldön elérni vmit mint itthon, de most ez a divat. meg a "könnyebb" út, mert sokan megszívják vele. ott sincs kolbászból.
2010. aug. 27. 13:20
 17/53 anonim ***** válasza:
33%

teljesen természetes

sztem akinek eg ycsepp esze meg lehetősége van, az amint teheti, innen elhúz, ez nem is kérdés

2010. aug. 27. 13:31
 18/53 Kokas Lajos ***** válasza:
100%

" Itthon is van megélhetés, csak kicsit többet kell tanulni."

40 évesen már nem tudok belekezdeni egy egyetembe, mert nem tudnám finanszírozni magamnak. Munkanélküli státuszban, alkalmi munkából tartom el magam. Mindíg tanulok valamit, kitanultam a víz-központi fűtés szakmát, az autószerelőt, Szoba festés- mázolást, Vendéglátóztam, voltam bolti eladó, homokfúvó, üzletkötő, gépkocsi vezető, raktáros... Szerinted mit kéne még tanulnom? Ezeknek a szakmáknak a felével is megélhetnék külföldön. Természetesen én is maradtam, jó Magyar szokás szerint, itt egyikből sem tudok megélni normálisan, nem vesznek fel bejelentett állásba, hajlandó vagyok bármit megtanulni, nem vagyok kényelmes, de most már szeretnék valami olyan tudást szerezni, hogy meg is éljek belőle! Talán kiképezhetném magam politikussá?

2010. aug. 27. 14:16
 19/53 anonim ***** válasza:

miből gondolod, hogy külföldön egy csóringer bevándorlóként (gondolom felsőfokú nyelvtudással) ugrálnának érted a piacon?

meg kéne már érteni, hogy neked sokkal jobbnak kell lenned mint egy jó helyi dolgozónak, pl angol. hiába vagy te ugyanolyan jó mint ő, ha egyszer ő van otthon, akkor őt alkalmazzák szívesebben. és azért külföld nem arról híres, a jobb országok, hogy nincsenek ott okos tanult emberek.

szakmunkás témában valóban van ott is hiány, de arra itthon is van kereslet.

2010. aug. 27. 14:26
 20/53 anonim ***** válasza:
83%

Bár még nem vagyok 18, nyugodtan kijelenthetem, hogy nem kell ahhoz szavazónak lenni, hogy tudja az ember, mi folyik itt. És a "te nem értesz a politikához" szöveget egy 11 éves gyerek még bekajálja, de egy néhány évvel idősebb már átlát a szitán.

Mindenek előtt: Nem az RTL Klubbol és a TV2-ből tanulom a politikát, mielőtt bárki azt hinné.

Jelenleg 16 vagyok, és ha hiszitek, ha nem, énis csak azért tanulok majd meg 2 felsőfokú nyelvvizsgát, és egy szakácsszakmát elég nagy iskolázottsággal, hogy külföldön el tudjak helyezkedni.

Írta valaki, hogy tartozik annyival az országnak, hogy ittmaradjon.

Nekem a véleményem az, hogy legfeljebb akkor tartozna az országnak, ha a felső vezetési réteg, zsidesz, maszop, vagy bármelyik más "majd az én politikám elhozza a Kánaánt" hírdető, manipulatív politikai párt végre nem csak állandóan az ígéreteiről beszélne, hanem a tetteiről, hogy Ő mit tett az országért, és ezek valós tények is legyenek. És ha majd Ő mindent megtesz az országért, és a mi, magyarok érdekeit nézve cselekedik, akkor azt mondom, hogy oké, ha gáz van, akkor maradok, mert magyar vagyok, de úgy, hogy:

-Cigóként az ember a lopásból és a segélyből jobban megél, mint az, aki 10-12 órákat dolgozik naponta

-A politikusok többet loptak már az emberek zsebéből, mint amennyi csillag szokott lenni az égen

-rtl és a többi szennycsatorna befolyásolja az emberek döntéseit mindenféle mocskolódással, alaptalan vádaskodással pusztán azért, hogy rá szavazzanak ...

úgy máris megfordul a fejemben, hogy a szeretett hazámban fogok élni.

Tudom, messze van még a családalapítás, és a munka, de ha a jelenlegi helyzet marad, akkor a következő generáció mégis hogyan fog megélni? Mégis hogy fogja majd a TI nyugdíjaitokat fedezni, és miből? Hogy fog elhelyezkedni a világban? Menjünk Izraelbe és segítsünk a Magyarország felvásárlását megkönnyíteni a tisztelt zsidó közösségnek?

Nevetséges.

2010. aug. 27. 14:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!