Fiatalok külföldre mennek- ez normális? Feladják a hazát?
"Fiatalok külföldre mennek- ez normális? Feladják a hazát?"
ezt a kérdést láttam egy fórumon.
Úgy gondolom, hogy ők nem adják fel a hazát hanem egyszerűen csak a jobb életett keresik.(itt megjegyezném, hogy én is ezek közé tartozom)
Volt egy jó komment is:
"Nem hiszem, hogy a hazát adják fel, max a nyomort, kuporgatást!"
Mi a véleményetek?
véleményem hasonló..
szerintem az ember elsősorban ember, és aztán magyar.. ahhoz hogy ember lehessen élnie kell, ahhoz hogy éljen kell a megélhetés.. hogyha a megélhetést külföldön találja meg, ott látja a jövöt, menjen ki oda.. mer jobb egy külföldön egy gazdag magyar, mint itt egy olyan aki csak büszkeségből maradt itt, aztán azon sajnálkozik hogy de szarul él... személy szerint én is külföldre készülök megalapozni jövöt, aztán jövök vissza..
A magyar akk is magyar marad ha Spanyolországban él és alapít családot. Nem ez határozza meg az életet.
Elhiszed v sem sokak leszarják az országot a mostani fiatalokat nem érdekli már az ország helyzete. csak h szórakozni ill. jól érezni tudják magukat. Nincs ebben semmi szégyen én is inkább Németben élnék mert ott jobb. Toleránsak az emberek a másikkal szemben és nem cirkuszkodnak a politikusok. Még 1 ilyen kínos helyzet nincs sehol a politikusok közt csak itt.
A Hazát azok az elmult 20 év politikusai (pártállástól függetlenül) adták fel (el)! Azok akik aszisztáltak hozzá, vagy csak végig nézték, hogy építik le az egész gazdaságot és hogyan válunk kiszolgáltatotjaivá a Kínai könnyűiparnak, bármely ország autó iparának és a privatizációs spekulánsoknak. Szükség van arra, hogy a fiatalok külföldre menjenek, megismerjenek nálunk fejlettebb kapitalizmusokat (ott már visszaforgatják a gazdaságba a pénzt), embereket, és megteremtsék maguknak az élethez szükséges alapokat. Persze kérdés, hogy később miért jönnének haza? Vagy az, hogy mi történik a be nem fizetett nyugdíj és egészségbiztosítási összegek kiesése miatt keletkező űrrel (bár az a kassza enélkül is elég üres). Romániában (náluk volt a legtöbb külföldre járó munkás), már kezdik érezni, hogy évek óta kevesen fizetnek be a nyugdíj alapba.
Szóval, menjetek és gazdagodjatok!!! A politikusok meg igyekezzenek olyan helyzetet teremteni, hogy vonzó létbiztonságot nyújtson hazánk is a gyermekeinek!!!
Az igazat megvalva én nem szivesen lennék majd itthon nyugdíjjas.
Volt egy cikk [link] amiben írták, hogy 2025-re az ország lakossága 8 millióra fog csökkeni.(a megkérdezettek szerint)
A középiskolások 39% maradna, 31% nem tudja, 30% menne.
És ezt az is tetézi, hogy egyre kevesebb gyerek születik. Februárban még 50000 volt több a laksség mint augusztusban, ezt egy újságban írták. Ez csak egyre romlikk. Akik itt élneek és olyan 20-25 év múlva lesznek nyugdíjjasok azoknak nem nagyon jó jövőt jósolok. Több lesz a gyerek sé nyudíjjas mint aki dolgozik és ez csak romlani fog.
"Totális egyetértés 17 éves vagyok, középiskolás. "
ja én is annyi vagyok. TE hova akarsz majd menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!