Fiatalok sokan elhiszitek azt a mesét, amit 2006-al kapcsolatban Orbánisták híresztelnek ? Szegény ártatlan, békésen dobálozó, gyújtogató ellentüntetőket megtámadták azok a gonosz rendőrök ???
Mindenki azt szajkózza, amiből hasznot remél.
Ezért sem szabad 100%-ban hinni nekik.
Egyébként valószínűleg sok kombinációja a nyerő. Valaki (lehet, hogy szimplán a körülmények) fellobbantotta a lángot, aztán mindenki igyekezett kimaxolni a helyzetben rejlő lehetőségeket:
- a Fidesz kiküldte az embereit tüntetni (ezt én magam is láttam)
- a rendvédelem szándékosan hagyta elfoglalni a székházat (szintén láttam)
- ezután a média a pusztításra és a vandalizmusra koncentrált (ez egyértelmű, kutattam is a témát évekig)
- az akkori ellenzék mindent a kormányra kent
- a környező, negatív szándékú országvezetők pedig igyekeztek valószínűleg még inkább destabilizálni a helyzetet
31
Milyen érdekes hogy a TV székház ostromot Toroczkai szervezte és egy haja-szála se görbült utána.
Azaz ráadásul nem is a Fidesz volt!!!
Persze tüntetett a Fidesz is. Miért? az tilos?
Toroczkai szerepe valóban nagyon kérdéses és kétséges. Most sem értem, miért nem vonták igazán felelősségre, miközben Budaházyval alaposan elbántak.
Budaházyt azért keresték már a tüntetések idején (bújkált), mert állítólag valami Petőfi-idézettel lázadásra szólított fel.
Ehhez képest Toroczkai odacsődített egy jókora tömeget a tv-székház elé, és feltüzelte őket, mondván, az újságírók nem engedik beolvasni a petíciót élő adásban.
A történteket ismerjük, a "pszichikai bűnsegéd" korszakában simán elővehették volna emiatt Toroczkait is, ha igazán akarják.
ÉN a fideszre szavaztam 2002-ben és 2006-ban (és még 2010-ben is). Az évfolyam nagyobbik része őket támogatta.
Amikor 2006 őszén tőlünk (Egerből) is ment egy csapat a tüntetésre, én nem mentem velük. Meg is kaptam tőlük, hogy: "Nyúl vagy! Nyúl vagy!" (24-25 éves fiatal emberekről van szó).
Akkor, 2006-ban kezdtem kételkedni a fideszben (kár, hogy nem korábban).
De később a válság miatt berágtam és 2010-ben is rájuk szavaztam (keserű szájízzel).
Amit az óta csináltak, az alapján már nincs kedvem szavazni menni többé. Más kérdés, hogy mindig elmegyek, de kvázi csak bohóckodni. (2014 számomra borzasztó pofára-esés volt)
Nem mondott, de ennyi erővel Budaházy is csak verset olvasgatott a művészetre fogékony közösségnek.
Lehet, hogy nem demokratikusan, de az akkori rendszer meg tudta volna fogni. A maszkos rendőrök korában elég sok koncepciós pert indítottak sokkal kisebb dolgokért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!