Fiatalok sokan elhiszitek azt a mesét, amit 2006-al kapcsolatban Orbánisták híresztelnek ? Szegény ártatlan, békésen dobálozó, gyújtogató ellentüntetőket megtámadták azok a gonosz rendőrök ???
Amelyik fiatalnak van esze, az utána néz. Utána ilyen hülyeséget nem gondol, mint a kérdező.
Megsebzett Ünnep (2006) c. filmet nézze meg, aki fiatal.
Engem teljesen békés tüntetőként fújtak le paprika spray-vel. Diák voltam még. Egy öreg bácsi a szemem láttára ok nélkül kapott egyet gumibottal, majd a földön is ütötték.
"Ez egy vezetői döntés volt.. Ez van/volt srácok !"
Az, mégpedig egy durva és antidemokratikus vezetői döntés, amivel bandaháborút kreáltak a rendfenntartásból.
Amúgy én ott voltam az akkori pesti tüntetések legalább 90%-án (a Parlamentnél), és 23-án éjjel engem is majdnem bevittek, pedig nem csináltam semmit.
Szóval nem a levegőbe beszélek.
Kérdező, nyilván voltak provokátorok, külföldi titkosszolgálatoknak is jól jött a balhé.
A Fidesz egyet akart: megnyerni a soron következő önkormányzati választást. Ez meg is történt, utána nyugton maradt évekig a párt.
Ugyanakkor ott voltam a székházostromnál (nem vettem benne részt), és láttam, hogy kiket küldtek ki védeni a létesítményt. Se felszerelésük nem volt, sem felkészültségük, totál be voltak tojva.
A másnaptól keménykedő REBISZT-t sehol sem lehetett látni, rossz nyelvek szerint a környéken várakoztak, direkt nem küldték őket beavatkozni.
Sokak játszmája ez.
Felesleges ezen vitatkozni, mert aki lepontozza azokat akik szerint egy sima tüntetés volt, ami rendőri erőszakba, lovasrohamba torkolt, azok Gyurcsányt és a sleppjét szeretnék újra hatalomba segíteni, ill látni. Bármi áron. Soha nem fogja egyik sem azt mondani, hogy hát haver, lehet hogy igazad van.
Nem fog a baloldal győzni, Gyurcsányból és a komcsikból már elég volt!
Az a baj, hogy te azt gondolod, ez egy fekete-fehér esemény volt, és vagy "a békés tüntetőket vertek a rendőrök" narratíva igaz, vagy pedig a "Fidesz felbérelte a csőcseléket, hogy megdöntsék a rendszert".
Egyik sem igaz, illetve valahol mindkettő az. A történet árnyalt, sokféle szereplő megjelent benne, igyekezték eltéríteni az eseményeket erre és arra, illetve sok véletlenszerű, önjáró elem is beleszólt az egészbe.
Ezt senki sem látja át, nemhogy roadshow-kon elmondja az igazságot. Amit olyan helyeken, illetve a médiából kaphatsz, egészen biztosan valakinek a kreálmánya, a saját szájíze szerinti értelmezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!