Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz a Mészáros...

Mit gondolsz a Mészáros Lőrinc "völgyhídjáról", valóban csak a lopásról szól az egész?

Figyelt kérdés

[link]

Rossznyelvek szerint teljesen indokolatlan dolog a területen a híd mert egyszerűen nincs mit átívelni olyan kicsike két domb között vezet, hogy sima útépítéssel megoldható lett volna. Persze az nagyságrendekkel kisebb beruházás, sokkal kevesebb pénzből épülhetne csak viszont nagyobb költségvetésű projectet lehet tisztességesen szétlopni.

2021. júl. 5. 19:47
1 2 3
 21/23 Norbán ***** válasza:
Inkább ez mint még egy stadion
2021. júl. 6. 03:06
 22/23 anonim ***** válasza:
Nagy vassal persze más mint 3,5 tonnával, de azért belátod te is, hogy fényévekkel jobb egy 2 X kétsávoson , mint a régi 4-esen csúcsforgalomban, vagy a Balaton mellett araszolni mint 20 éve, akkor is, ha rövid a kapaszkodó gyorsítója, vagy nem vízszintes a terep teljesen. Én jártam már jó sok helyen, de egyedül az Alessandria-Genova autópályán találkoztam olyannal, hogy vízszintesen átment egy magashegységen az autópálya. Szerintem száznál több volt az alagutak, viaduktok száma, legalábbis egyikből ki, másikba be végig. A másik véglet Alicante előtti autópálya. Ott személyautóval mentem, az elején még élvezetes volt a nagyon durva hullámvasút, aztán fél óra múlva megálltunk hányni. Aztán visszavettem 80-ra a 140-ből, úgy túléltük. Nyilván egy több százmilliárdos autópálya beruházásnál optimalizálják a költségeket, mindig kell valami kompromisszumot hozni, akár úgy is, hogy meghagyják a későbbi átépítés lehetőségét. A mai CAD tervezők 3D-ben mutatják a nyomvonalat a tereppel együtt, kihozzák m3-re mennyit kell ásni, feltölteni. Annak idején az érdi tetőnél volt évekig egy hegynyi feldepózott föld ami az M6-ból jött ki, aztán csont nélkül elég volt a lejtő aljának betöltésére. Ott is kisakkozták, hogy amit innen kiásunk, azt oda betöltjük, így csökkentve a költségeket.
2021. júl. 6. 15:00
 23/23 anonim ***** válasza:

Persze, a mi autópályáink nagyságrendekkel jobbak, mint a régi országutak. A 7-es a mai forgalom mellett egy baromi hosszú parkoló lenne.

Nyilván nem kell minden dombot egyenesen átfúrni, sok esetben értelmetlenül drága is lenne. Mondjuk a Bologna és Firenze között a panoramica és direttissima pályák között durva eltérés van ( árban is xd ).

Magával az M7-essel sincs gond, egyedül azt kifogásolom, hogy ha már ezt a nyomvonalat és megoldást sikerült választani, akkor a völgyhidat csinálhatták volna picit máshogy is és akkor jobb lenne.

2021. júl. 6. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!