Miért épül annyi új lakás ha amúgy fogy a népesség?
Majd nőni fog, most hogy a kormány bevezette a CSOK-ot. Jönnek a babák, akik felnőnek.
Hajrá fidesz.
Én korábban sem terveztem gyereket vállalni,és a csok miatt nem gondoltam meg magamat.
#5 Ennek mindenki örül. Nem mindenkinek való a gyereknevelés - neked úgy látszik jobb ha nem lesz gyereked. Mindenkinek jobb.
Majd lesz az én gyerekeimnek, ők értelmesebbek.
Kérdező
Rengeteg lakás hiányzik a magyar lakáspiacról. Már 30 évvel ezelőtt is nagyon kevés lakás épült ahhoz képest amennyire szükség lett volna, közben meg eltelt az idő és lassan az ideiglenesnek tervezett panel épületek is elöregednek. Több százezer új lakás kellene a következő 20 év alatt csak arra, hogy a fokozatosan életveszélyessé váló panelekből átmehessenek az ott élők más lakásokba és ez utána is folytatódni fog tovább, ahogy a panelek sorra elöregednek.
Ekkor még nincs is benne az, hogy le kell cserélni a korszerűtlen, régi épületeket, mert nagyon sok ház még vályogból épült vagy olyan kicsi, vezetékek és vízbekötés nélküli - vagy utólag valahogy beleapplikált, ami nem jó már a következő generációknak.
Most kb. harmad annyi új lakás és ház épül, mint amennyi ideális lenne ahhoz, hogy ne csak cseréljük a régieket, de bővülhessen is a lakáspiac.
Köszönöm a válaszokat!
A panellakások öregedéséhez annyi kérdésem lenne, hogy ha 10 év múlva már eladhatatlan, életveszélyes lesz egy lakótelep ahol mondjuk 3000 lakás van, akkor a benne lakók hova mennek? Miből lesz új ingatlanuk? Az állam nem épít már ilyen lakásokat tudtommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!