Magyarok! Fáj még nektek Trianon, hogy megcsonkították az országotokat?
19 vagyok, szörnyű lehetett átélni azoknak, akik akkor voltak fiatalok/felnőttek, azok gyermekei még talàn hordozhatják ezt a terhet, de őszintén szólva anyum is és én is úgy születtünk, hogy az elcsatolt részek "külföldhöz" tartoztak, így abszolút nem értem miért kellene még most is fájnia. Rossz dolog volt, de már eltelt 120 év, igazán tovább lehetne lépni, és foglalkozni a mostani gondokkal, ahelyett, hogy a múltat akarnák visszakapni.
Nem hinném, hogy kevésbé lennék magyar attól, hogy egy ilyen régi terhet inkább bem cipelnék/cipeltetnék már senkivel.
Hála a több mint 75 éves agymosásnak a nagy többség szerint minden rendben van. Azért ne felejtsük el, hogy volt ez az ország három részre is szakadva, 150 éves török megszállás, 50 kommunizmus stb...
100 év egy nemzet történelmében nem túl nagy idő de pont elég az agymosásra. Talán ha nem álnemzeti és exkomcsi hazaárulók vezetnék az országot lenne vmi esély.
Az egész magyar nemzetet el kellett volna törölni a föld színéről, az alja a legalja ez a nép. Szent István volt a hülye hogy államot alapított, kár hogy a németek nem irtották ki.
egy liberális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!