Számodra mennyire nemzeti kérdés a foci, mennyire határozza meg a magyarságodat, hogy kinek szurkolsz?
A fideszesek lelkesen mondják, hogy aki más csapatnak szurkol, az hazaáruló. Valóban egy bugyuta labdajátéknak ilyen jelentősége van, hogy ezen múlik, hogy ki magyarérzelmű, és ki nem?
Szavazzatok!
A sportolók hazájukat képviselik, hazájukért (is) versenyeznek. Gyakorlatilag minden sporteseményen lejátsszák az adott országok nemzeti himnuszait, amit a sportolók együtt szoktak énekelni rajongóikkal. A lelátókon nemzeti színű lobogók garmadája, a sportolók is gyakran terítik maguk körbe lobogójukkal. Pózolásból vagy büszkeségből az majdnem mindegy, a gesztusok egyértelműek szerintem. Ezenfelül egyes országok történelmi rivalizálása elsőre érdektelennek tűnő versenyeket is izgalmassá, érdekessé tesz, szóval a nagy érdeklődés igencsak élénkítő hatással van a sportra, játékra is.
A sportolók dicsőséggel, büszkeséggel töltik el a szurkolókat. A elért eredmények növelik egy ország renoméját, ismertséget, elismertséget szülnek. Tudom, nagyon elvont, pátoszi lehet azoknak akik nem szeretik a sportokat vagy csak a mindent átitató “nemzeti mázt”, de talán érthető így, hogy a csalódást keltő eredmények, vereségek miért tudnak fájni egy adott szurkolói közösségnek. A sportolóink értünk, hazánkért, az egész nemzetért “harcolnak”. Tudnám még ragozni, de fölösleges. Nem kell minden sportot szeretni, követni, de nekem is fáj magyar embertől olyat olvasni, hogy “remélem kikapnak a magyarok” stb...
Abszurd, nem értem egyáltalán. Vagyis értem, sokan nem szeretik a foci körüli miliőt, híres (hírhedt?:D) szurkolóját, a drága stadionokat stb... de akkor is érthetetlen számomra. A sport (papíron) értünk szurkolókért van, a magyar válogatott értünk, magyarokért van, hogy lehet ellene szurkolni? Ha nem érdekel miért kell vele foglalkozni?
A politikát, politikusokat lehet (kell is) úgy szidni, hogy közben sportolóinkat és szurkolóikat békén hagyjuk.
"A sportolók hazájukat képviselik, hazájukért (is) versenyeznek."
Én nem kértem, hogy pl. tizedmásodperceken versenyezzenek értem. Ezt a fajta teljesítményhajhász élsportot értelmetlennek tartom, élsportra nem is adnék pénzt egyáltalán, csak tömegsportra.
Milyen legyen az élsport, ha nem teljesítmény hajhász? Ez az élsport lényege, ha a sportolók nem üldöznék a címeket, döntenének rekordokat nem is lenne élsport.
Mit értesz az alatt, hogy nem adnál élsportra pénzt egyáltalán? Megfelelő infrastruktúra és finanszírozás nélkül élsport nincs, ezt szerintem te is belátod.
Ennek gyakorlatilag minden interjú ellentmond, amit sportoló valaha adott. Minden sportoló álma, hogy világversenyeken a címeres mezért, a hazáért, a szurkolókért versenyezhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!