Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Számodra mennyire nemzeti...

Számodra mennyire nemzeti kérdés a foci, mennyire határozza meg a magyarságodat, hogy kinek szurkolsz?

Figyelt kérdés

A fideszesek lelkesen mondják, hogy aki más csapatnak szurkol, az hazaáruló. Valóban egy bugyuta labdajátéknak ilyen jelentősége van, hogy ezen múlik, hogy ki magyarérzelmű, és ki nem?

Szavazzatok!

2021. jún. 23. 06:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Ez a sport engem teljesen hidegen hagy. Őrültek rohangálnak a labda után, amikor végre megszerzik, akkor elrúgják... Ki érti ezt a hülyeséget ?
2021. jún. 23. 12:35
 22/34 anonim ***** válasza:

A sportolók hazájukat képviselik, hazájukért (is) versenyeznek. Gyakorlatilag minden sporteseményen lejátsszák az adott országok nemzeti himnuszait, amit a sportolók együtt szoktak énekelni rajongóikkal. A lelátókon nemzeti színű lobogók garmadája, a sportolók is gyakran terítik maguk körbe lobogójukkal. Pózolásból vagy büszkeségből az majdnem mindegy, a gesztusok egyértelműek szerintem. Ezenfelül egyes országok történelmi rivalizálása elsőre érdektelennek tűnő versenyeket is izgalmassá, érdekessé tesz, szóval a nagy érdeklődés igencsak élénkítő hatással van a sportra, játékra is.

A sportolók dicsőséggel, büszkeséggel töltik el a szurkolókat. A elért eredmények növelik egy ország renoméját, ismertséget, elismertséget szülnek. Tudom, nagyon elvont, pátoszi lehet azoknak akik nem szeretik a sportokat vagy csak a mindent átitató “nemzeti mázt”, de talán érthető így, hogy a csalódást keltő eredmények, vereségek miért tudnak fájni egy adott szurkolói közösségnek. A sportolóink értünk, hazánkért, az egész nemzetért “harcolnak”. Tudnám még ragozni, de fölösleges. Nem kell minden sportot szeretni, követni, de nekem is fáj magyar embertől olyat olvasni, hogy “remélem kikapnak a magyarok” stb...

Abszurd, nem értem egyáltalán. Vagyis értem, sokan nem szeretik a foci körüli miliőt, híres (hírhedt?:D) szurkolóját, a drága stadionokat stb... de akkor is érthetetlen számomra. A sport (papíron) értünk szurkolókért van, a magyar válogatott értünk, magyarokért van, hogy lehet ellene szurkolni? Ha nem érdekel miért kell vele foglalkozni?

A politikát, politikusokat lehet (kell is) úgy szidni, hogy közben sportolóinkat és szurkolóikat békén hagyjuk.

2021. jún. 23. 13:17
 23/34 A kérdező kommentje:

"A sportolók hazájukat képviselik, hazájukért (is) versenyeznek."

Én nem kértem, hogy pl. tizedmásodperceken versenyezzenek értem. Ezt a fajta teljesítményhajhász élsportot értelmetlennek tartom, élsportra nem is adnék pénzt egyáltalán, csak tömegsportra.

2021. jún. 23. 13:43
 24/34 anonim ***** válasza:

Milyen legyen az élsport, ha nem teljesítmény hajhász? Ez az élsport lényege, ha a sportolók nem üldöznék a címeket, döntenének rekordokat nem is lenne élsport.

Mit értesz az alatt, hogy nem adnál élsportra pénzt egyáltalán? Megfelelő infrastruktúra és finanszírozás nélkül élsport nincs, ezt szerintem te is belátod.

2021. jún. 23. 14:12
 25/34 A kérdező kommentje:
24: nincs is szükség erre az értelmetlen teljesítményhajhászatra, ezért nem adnék rá pénzt. Privát szponzorok természetesen adhatnak rá pénzt a saját pénzükből, ha támogatni akarnak egy csapatot.
2021. jún. 23. 14:15
 26/34 anonim ***** válasza:
6%
Ezek a teljesítmény hajhászok rengeteg embernek okoznak örömet. Azt hiszem már ez elég indok arra, hogy miért nem értelmetlenek. De nem mellesleg kvázi hősökként rendkívüli befolyásuk van a felnövendő nemzedékekre, óriási véleményformálók, nem kevés humanitárius tevékenységet folytatnak.
2021. jún. 23. 14:26
 27/34 anonim ***** válasza:
22) ez mind hülyeség.a sportolók saját magukért küzdenek.java részüknek ez a foglalkozása ebből élnek meg.a hazájukért még a csapatversenyek során sem küzdenek,nem ez motiválja őket.a sok szurkoló meg elhiszi hogy őérte küzdenek, nevetséges.
2021. jún. 23. 14:36
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Ennek gyakorlatilag minden interjú ellentmond, amit sportoló valaha adott. Minden sportoló álma, hogy világversenyeken a címeres mezért, a hazáért, a szurkolókért versenyezhessen.

2021. jún. 23. 17:52
 29/34 A kérdező kommentje:
28: nyilván ezt mondják, ha kérdezik őket, nem hülyék
2021. jún. 23. 17:57
 30/34 anonim ***** válasza:
Igaz vagy sem, lényegtelen. Ha csak egy gyereknek valamelyik focista a példaképe a celebek helyett, már megérte. Ha drogozás helyett focizni kezd a magyar csapat miatt, szintén megérte.
2021. jún. 23. 18:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!