Az új román miniszterelnök, aki félig magyar, Ludovic Orban, képviseli valamennyire az erdélyi magyarságot is?
Az hogy úgynevezett "modellértékű a kisebbségi jogok biztosítása Romániában" kijelentése sugallja, hogy megint ez a elfedés folytatodni fog, hogy Romániát jónak probálja feltüntetni-e téren, mi alapján jelent ki ilyet? Kikérdezte a kisebbségeket? Vagy egy kisebbségieket képviselő mondta volna ezeket? Sok változást tőle jobb nem várni, eleinte énis reméltem tőle dolgokat-e terén, ez lekorlátozodott arra hogy az országba rendet tesz, de a kisebbségekkel való hozzállást nem igazán fogja valószínűleg változtatni.
Itt egy kis link amin az olvasható hogy tulajdonképpen mindig leszavazták a magyarok jogait kiszélesíteni akaró modósításokat:
Itt meg kifejezetten azt olvastam hogy szégyelli a magyarságát:
Szóval Románia miniszterelnöke, olyan magyar amelyből kinevelték a magyar identitást, inkább lenne teljes egészében román, sőt megtámadta Magyarország Székelyföld felé irányuló beruházásait, hát mit vártunk? Tudjuk hogy évszázados elbutítás ment ott, Boia-t aki a leghíresebb román történészek közt van és román, Trianonról leírja hogy igazságtalan volt Magyarország részéről és hogy Romániának igazából nemis voltak jogos követelései Erdély felé, erre kommunista ügynöknek kiáltják ki, ennek valóságalapját nem tudom, de gondolom nem, de ez nem változtat a tényeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!