Csak én érzem úgy, hogy az LMBTQ közösség elsősorban magának köszönheti a legújabb melegtörvényt?
Azt tényleg túlzónak érzem, hogy pedofilokkal emlegetik őket egy lapon - de ha megnézzük az ovis korban való érzékenyítést és a meleg mesekönyvet, ez is értelmezhető szexuális megrontásként, még ha nem konkrét fizikai formában történik is.
A másik ami engem zavar, hogy megint felveszik az áldozati pózt és azt mondják, hogy ők csak békében akarnak élni. Én az évtizedes, multik által támogatott milliárdos meleglobbi után nagyon nem ezt érzem, sokkal inkább azt, hogy a többségi társadalomra akarják erőltetni a saját értékrendjüket. A vallást, a hagyományos értékrendet nevetségessé teszik, régimódinak állítják be, helyébe a saját normalitásról alkotott képüket állítják.
Egy demokráciában pedig minden álláspontnak meg kell egymás mellett férnie, csak ekkor beszélhetünk toleranciáról. Ez nem érvényesülhet úgy, hogy a melegeket toleráljuk, de aki nem ért velük egyet, annak kuss van.
Ott nem beszélhetünk békében élésről, ahol egy multitól ma már kirúghatnak, ha nem értesz mondjuk egyet a melegházassággal. Ahogy azt sem, hogy bezárnak, megbüntetnek, ha a gyereked nemváltó műtétét ellenzed. És azt is értem, hogy ezzel nem minden meleg ért egyet, de ugyanakkor nem is szólal fel ellene...
Szerintem ennek már ideje volt véget vetni.
"Naponta legalább egy gyerek megváltoztatja a nemét Angliában"
Naponta egy. Az évente 365. A jobboldal egyik részről eltúlozza, mintha minden gyereket nemváltásba hajszolnának, miközben csak arról van szó, hogy az a maroknyi gyerek, aki szeretné, ma már végre szabadon megteheti. A másik részről változatlanul hazugság, hogy gyerekeken nemváltó műtétet hajtanának végre. Egyik általad belinkelt cikk sem támasztja ezt alá. Sőt, a kanadai estről szóló cikk gyönyörű példa erre, mert nemváltó műtét emleget, miközben az eredeti cikkben, amire hivatkozik kizárólag hormonkezelésről van szó.
"Arról milyen linket kell adni, hogy pl. egy szexuális ragadozó megrontott egy gyereket? Vagy egy megerőszakolt nő traumatizálódott? Erről van így külön pecsétes papír?"
Arról beszéltél, hogy az oviban érzékenyítenek. Ezt úgy lehetett érteni, hogy szisztematikusan végeznek valami olyan dolgot, ami neked nem tetszik.
A szexuális ragadozó gyerekmegrontása és a nő megerőszakolása jó eséllyel nem szisztematikusan történik (nem úgy van, hogy beküldöd a gyereket oviba ahol kötelezően megrontják...).
"Pl. a Coca-Cola hazai melegkampányáról nem tudom hallottál-e."
Igen, 2 meleg együtt issza a kóláját. Nem buzultam belé.
"Vagy a jellemzően multicégek által tartott Pride-napokról."
Mármint arról, hogy 1 napra megváltoztatják a logójukat szivárványosság, így kifejezve, hogy melegnek lenni nem ciki? Ezzel nem értesz egyet? Szerinted ciki? (Az is ciki, ha valaki a vörös hajúakat / kövéreket / alacsonyakat tartja vonzónak?)
"Az egyenlőség egyékébként elég képlékeny fogalom, ugyanis senki sem egyenlő maradéktalanul a másikkal - ezért kb. bárki hazudhat elnyomást és egyenlőtlenséget: a kövér, a nyugdíjas, a csúnya, az alacsony stb. És a meleg."
Igen, de a melegek nem "nem melegek" akarnak lenni, és azt sem akarják, hogy te legyél meleg. Azt akarják, hogy házasodhassanak, örökölhessenek egymás után, atb. Törvény előtti egyenlőséget. Nem egyformaságot.
A nácik meg nem tudom milyen egyenlőséget szerettek volna, szerintem nálad elgurult valami .. :)
A 2 linket köszönöm.
Az 1. esetben a lány fiú szeretett volna lenni 14 évesen, az apa ellenezte. Nem tudom mi lenne a helyes, szerintem a 18. betöltött életkor, hogy dönthessen róla. (Itt a lány - aki túl volt már a genderpszichológuson - és az egyik szülő belegyezett a döntésbe, a másik szülő nem, de a törvény szerinte elég az egyik szülő beleegyezése)
A 2.-nál Petersonnal értek egyet és tényleg fura a törvény, én sem szeretném, ha nálunk ilyen lenne. Ott kicsit átestek a ló túloldalára.
13:
"Nem tudom mi lenne a helyes, szerintem a 18. betöltött életkor, hogy dönthessen róla."
Tökmindegy, hogy szerinted mi a helyes, a mozgalmad, amit védesz ebbe az irányba tart. Erre írtam, hogy értem, hogy nem mindenki osztja ezt szélsőséges, elmebeteg gyakorlatot, viszont semelyikőtök nem szólal fel ellene. Ami ellen nem szólalsz fel, azt máris legitimálod. Ha pedig csak azért hallgatsz, mert fontosabbak, hogy szerinted "egyenlő" jogaid legyenek, akkor szimplán egy gyáva féreg vagy.
Kedves kérdező!
Van itt egy-két tárgybeli tévedés a cikkekben.
Kezdjük az Origós cikkel.
"Nem engedte 14 éves lánya nemváltoztató műtétjét, elítélte a bíróság a kanadai férfit"
Na, ez engem is kiakasztna, hiszen a kiskorúak nemváltoztató műtétjét az orvostudomány jelenleg elutasítja.
"Feltételes elzárással büntette a bíróság azt a kanadai férfit, aki lányának nevezte biológiailag nőnemű kiskorú gyerekét. Az ítélet szerint a szülőknek kötelessége megerősíteni a kiskorú gyerekük nemi identitását, ellenkező esetben családon belüli erőszakkal lesznek vádolhatók, következésképpen börtönbüntetésre ítélhetők."
Na, megnyugodtam, mert nem ez történt. Az történt, hogy az apuka verbálisan bántalmazta a gyerekét. Olvassunk tovább...
"Egy kanadai férfi ellenzi lánya nemváltását, mert a hormonterápia visszafordíthatatlan következményekkel járna."
Na, tehát akkor itt nincs is szó műtétről, csupán a hormonkezelésről? Még ez is érthető, hiszen a hormonkezelést általában csak 16 éves korban szokták kezdeményezni.
"A férfi nemváltó műtét elleni tiltakozásának másik oka, hogy a statisztikák szerint
A NEMI DISZFÓRIÁBAN SZENVEDŐ GYEREKEK TÖBB MINT 80 SZÁZALÉKA A PUBERTÁS VÉGÉVEL MÁR MÁSHOGY GONDOLKODIK NEMI IDENTITÁSÁRÓL. "
Álljunk meg egy percre. Hormonkezelést csak a pubertásblokkolók után szoktak kezdeményezni, kivéve ha gyerek már átment a pubertáson. Tehát itt két eset lehetséges: vagy nem is hormonkezelésről van szó, hanem pubertásblokkolókról, vagy pedig a gyerek már átment a pubertáson, tehát ez a statisztika teljesen irreleváns. Na, talán a kontextus majd segít:
"'A gyerekek nem egyezhetnek bele a pubertáskoruk elvételébe! Állítsuk meg a gyermekbántalmazást!' - áll azon a tiltakozó táblán, amelyet a kiskorú lánya nemváltó műtéte ellen tiltakozó kanadai Robert Hoogland (jobbra) tart"
És akkor meg is érkeztünk. Most egy másodpercre tekintsünk el atttól, hogy a cikkíró direkt félrefordította a táblán látható feliratot, mert azon az állt, hogy "a gyerekek nem képesek beleegyezni a pubertásblokkolók alkalmazásába". A cikk eddig a pontig egyenesen HAZUDIK. Ebben az esetben szó sem volt hormonkezelésről vagy nemváltoztató műtétről, csupán pubertásblokkolókról. A pubertásblokkolók pedig NEM visszavonhatatlanok: abban az esetben, ha valaki megszakítja a gyógyszer szedését, egyszerűen megkezdődik a pubertás. Ennyi. Továbbá ha rákattintasz a cikk forrására, ott ez áll: "The warrant was issued by a judge for the arrest of a father after calling his biological female child his "daughter," and referring to her with the pronouns "she" and "her." The father was found to be in contempt of court.
The father is a father to a gender non-conforming biological female 16-year-old who identifies as transgender and prefers the use of male pronouns. The father has repeatedly called this person his daughter, though the court has forbade it."
Tehát a kanadai bíróság hozott egy ítéletet, miszerint az apának szülői kötelessége, hogy a gyereke mentális egészségét tartsa szemelőtt, amit az apuka megszegett, ezáltal letartóztatták. Kéremszépen, ezt úgy hívják, hogy jogállam.
A Mandineres cikkre érdemben nem lehet reagálni, mert az egész egy ún. "Gish Gallop": annyi mindent felhoz, bármiféle forrás vagy egyéb nélkül, hogy órákba tartana mindegyik kijelentést egyesével megcáfolni, szóval csak egyre reagálok, a Jordan Petersonos C-13 törvényjavaslatra. Röviden, Jordan Peterson egy idióta aki képtelen volt a törvény szövegét értelmezni, mert egy drogos semmmirekellő aki a delíriumában elvesztette at értő olvasáshoz szükséges agysejteket. A C-13-as törvényjavaslat ugyanis nem arról szólt, hogy ha te mostantól egy transz nőt "He"-nek hívsz, akkor letartóztat a rendőrség, csupán arról, hogy bizonyos gyűlöletbűncselekményeknél a "misgendering" súlyosbító tényezőnek számít. Ennyi az egész.
Lépjünk tovább a második Origós cikkre.
"Kiskorúak transzneműségének elismerése Európában
Jelenleg Ausztria, Horvátország, Málta, Moldova, Németország és Svájc szabályozása nem tartalmaz életkori megkötést;
Hollandiában és Írországban 16 éves kortól lehet a nem jogi elismerését kérni;
Norvégiában hatéves kortól (!) ugyanaz a szabály, mint felnőttek esetében, viszont 6 és 16 éves kor között csak a szülők nyújthatják be a kérelmet a gyermekük nevében."
Tehát semmi más nem történik, csupán a személyiben átírnak egy betűt, vagy az illető nevét. Ezt nem mondanám visszavonhatatlannak. Hol itt a probléma?
"SVÉDORSZÁGBAN 10 ÉV ALATT 1500 SZÁZALÉKKAL NŐTT MEG AZOKNAK A KISLÁNYOKNAK A SZÁMA, AKIK FIÚNAK ÉREZTÉK MAGUKAT.
Ezt a jelentős növekedést a 13-17 éves korosztályban tapasztalta Svédország Egészségügyi és Jóléti Tanácsa. Kisebb mértékű növekedés azonban más korosztályokban is megfigyelhető volt.
A svéd jelentés szerint
a szóban forgó kislányok korcsoporton belül nagyon sokan küszködnek mentális betegségekkel, depresszióval vagy szorongással. "
Ebben semmi meglepő nincsen, hiszen a nemi diszfória két fő tünete a depresszió és a szorongás. A különbség csupán annyi, hogy most már ott a lehetőség, hogy ezeket a tüneteket ne csak felszínesen kezeljük, hanem magát a tünetek okát gyógyitsuk ki, a nemváltoztató procedúrának köszönhetően.
"NAGY BRITANNIÁBAN MÁR NAPONTA LEGALÁBB EGY GYEREK VÁLTOZTATJA MEG A NEMÉT
A legtöbb „nemváltoztató" fiatal 14-15 éves, de
VANNAK KÖZTÜK 10 ÉV KÖRÜLIEK IS. "
Ez továbbra is csupán annyit jelent, hogy a hivatalos papírokban megváltoztatják az illető nemét. Itt még semmi visszavonhatatlan nem történik.
"a szakemberek nem értettek egyet azzal, hogy már hároméves gyerekeknek is adtak pubertásgátló gyógyszereket, valamint nemi kereszteződésű hormonokat, amelyek egész életen át hatással lehetnek rájuk."
Akkor sokadszorra: a pubertásgátló gyógyszereket lassan 60 éve használjuk, nincsenek "egész életen át ható" mellékhatások. Szeded, nem lesz pubertás, nem szeded, lesz pubertás. Ennyi. Hozzáteszem, hogy hároméveseknek nem adnak csak úgy pubertásgátló gyógyszereket, ezt csak olyan esetekben szokták alkalmazni, ha valamilyen oknál fogva a normálistól eltérő hormonmennyiség van jelen a szervezetben (elsősorban az ilyen esetekre találták ki a pubertásblokkolókat, nem a transznemű gyerekeknek, arra csak a '80-as évek óta használjuk őket). Hozzáteszem, innen valamiért hiányzik a forrásmegjelölés, nem is tudom miért...
"„Attól tartunk, hogy a gyerekek többségét nem megfelelően diagnosztizálták, és ezért félrekezelik őket" – nyilatkozták a távozó pszichológusok"
Ettől nem kell félni, ezért tartják őket akár egy évtizedig is vizsgálat alatt. Nem sietik el. Itt már szerencsére van forrás: a 888, ami a Daily Mail-re hivatkozik, amelyik meg a Times-ra... de hoppá: a Times azóta korrigálta a cikket, és elnézést kért, hogy valótlanságokat állított. MICSODA MEGLEPETÉS
"2018-ban Nagy Britanniában egy iskolai tanár azt nehezményezte, hogy robbanásszerűen nő az olyan autista gyermekek száma, akiket "nemi diszfóriával" félrekezelnek az országban:"
Nagyon jó, amikor egy általános iskolai tanár már egyből pszichiáternek képzeli magát. Szerinted én a villamosmérnöki diplomámmal lehetek idegsebész? Mindig is az volt az álmom, hogy olyanoknak okoskodjak, akik nálam sokkal jártasabbak a témában...
Na, akkor nézzük a Magyar Nemzet cikkét...
"Így volt ez annál a 18 hónapos kislánynál is, akinek egyik első mondata az volt: „Én fiú.” A szülők a kósza és bizonytalan első szavakat szentírásnak tekintették, s onnantól a kislányra kizárólag kisfiúként volt szabad tekinteni. A gyermek most 8 éves, és hamarosan megkapja első olyan kezelését, amely blokkolja a női hormonok termelődését.
Na, azért ez nem teljesen így működik :D A pubertásgátló gyógyszereket csak orvosi receptre lehet kapni, tehát itt is egy szakorvos véleménye alapján döntöttek úgy, hogy a gyerek megkezdheti a kezelést. Ezzel mi a gond? Ha később úgy érzi, hogy ő mégsem lány, akkor megbeszéli a dokival, és nem szedi tovább a gyógyszert. Ezután pedig simán átmegy a férfi pubertáson.
"Ugyancsak sokkoló annak a 11 éves kaliforniai kisfiúnak az esete, akit leszbikus „szülei” arra biztattak, kezdjen el olyan hormonblokkoló szereket szedni, amelyek késleltetik a pubertást. Így lett Thomasból Tammy."
Továbbra sem elég az, hogy a szülők mit szeretnének, ezt egy szakorvosnak is meg kell erősítenie.
"„A gyermekorvosoknak fontos arról tudni, hogy léteznek ilyen gyerekek és joguk van a kezeléshez” – mondja dr. Norman Spack, a bostoni gyermekkórház nemiidentitás-klinikájának (mert az USA-ban ilyen is van) vezetője. "
Tessék, itt van egy szakorvos. Te vezetnél olyan autót, aminek a motorják egy jogász tervezte?
"Az amerikai gyermekorvosok egy része szerint sokszor a szülői akarat dönt. Ha például egy gyerekről kiderül, hogy homoszexuális hajlamai vannak, inkább alávetik a nemváltoztató kezeléseknek, mert azt jobban el tudják viselni, mint egy leszbikus vagy meleg utódot"
A klasszikus, forrásmegjelelölés nélküli, semmilyen konkrét információt nem tartalmazó mondat. Mennyi az az "egy része"? Mert az Amerikai Gyermekorvosok Egyesülete ezt mondja a témában: "The American Academy of Pediatrics recommends that youth who identify as transgender have access to comprehensive, gender-affirming, and developmentally appropriate health care that is provided in a safe and inclusive clinical space." Magyarul, röviden: a transznemű gyerekeknek joga van a szakszerű nemváltoztató kezelések igénybevételére.
"A bioetikai szepontból közelítők szerint rendkívül káros és veszélyes egy visszafordíthatatlan hormonblokkoló folyamatot alapos megfontolás nélkül elkezdeni"
Ez valóban igaz, tényleg veszélyes egy visszafordíthatlan hormonblokkoló folyamatot elkezdeni. Szerencsére ilyen folyamat nincsen, mert a hormonblokkolók nem visszafordíthatatlanok.
"Az előírások szerint a pubertáskor előtt kizárólag hormonblokkolókat szabad szedni, s csak utána kerülhet sor a nemváltozató hormonok alkalmazására, amelyeket életük végéig szedniük kell!"
Hol itt a probléma?
Következő cikk az Indextől...
"Először 12 évesen jelezhetik a dán gyermekek, hogy szerintük nem megfelelő testbe születtek, és kaphatnak olyan hormonokat, amelyek blokkolják a nemi érést, azaz megakadályozzák a nemi szerveik továbbfejlődését. A fiúk esetében ez a szőrzet kinövését blokkolja, míg a lányok a menstruációt előzhetik meg ezzel a módszerrel. Ezen blokkolók hatása még visszafordítható.
Amikor elérik a 16 éves kort, dönthetnek a kezelés megszakítása vagy folytatása mellett. Innentől kezdve a hormonkezelés már többnyire tartós hatású.
A hormonterépia korai elkezdése mellett szól, hogy a pubertáskori változások olyan mértékűek, hogy ha végbemennek, már jóval nehezebb megváltoztatni az ember nemét. Dániában pedig január elsejétől többé nem sorolják a mentális betegségek közé a nemváltoztatás iránti vágyat, így hát lehetővé kellett tenni hatékony nemváltoztató módszereket."
Ebben én semmilyen problémát nem látok. Legkorábban 12 éves korban kezdik a kezelést, és 16 éves korig semmilyen visszafordíthatatlan gyógyszert nem szednek, bármikor megszakíthatják a kezelést.
Ennyit tudtál, kérdező? Mert ez így irtózatosan kevés. Egy-két propagandacikk, aminek a fele percek alatt cáfolható hazugság? Ennél komolyabb nem volt? Esetleg valami tudományos kutatás, vagy ilyesmi? Az nincs?
Hát persze hogy nincs. Egészen az elmúlt pár évig a transznemű gyerekek és felnőttek kezelése egy teljesen szakmai, orvostudományi kérdés volt, ami nem volt a politika része. Most, hogy nyugaton a konzervatív oldal teljesen elvesztette a melegek elleni kultúrharcot, új célpontot kellett keresni, és hát most éppen a transzokra esett a sor. De nyugi, a tudomány itt is, ahogy a melegeknél is a progresszív oldal véleményét erősíti meg, a konzervatívoknak csak a hazudozás és a propaganda maradt.
"Akkor nézegesd ölbe tett kézzel ezt a plakátot is:
Nem leszel tőle náci."
Erre csak a Porco Rosso című filmet tudom idézni: "Inkább leszek disznó, mint fasiszta!"
Ha választanom kell egy olyan társadalom között, ahol a melegeknek és transzneműeknek túl sokat szabad. (Eddig mérföldnyi hozzászólások próbálták elmagyarázni, hogy erről szó nincs.) És egy olyan társadalom között, ahol a náciknak túl sokat szabad.
Akkor én gondolkodás nélkül a melegekre szavazok. A nácizmus következményei már ismertek. Az sem véletlen, hogy a melegek és transzneműek voltak a nácik egyik fő célpontja. Ezért kell kritikával kezelni bármilyen melegellenes törvényt. Mert azok jobbára csak azt jelzik, hogy hamarosan minden más kisebbségnek is egyre rosszabb lesz.
17: hát, nem tudom melyik a nagyobb népirtás: a gázkamra, vagy ha ezek az emberek eleve meg sem születnek.
Ha a nácizmus következményei már ismertek, akkor ebből mi következik? Hogy minden szélsőséges mozgalmat ki kell próbálni, hátha nem lesz belőle népirtás? Van logikád, gratulálok.
Bocsánat, korrigálnom kell magamat;
"Ha később úgy érzi, hogy ő mégsem lány, akkor megbeszéli a dokival, és nem szedi tovább a gyógyszert. Ezután pedig simán átmegy a férfi pubertáson."
Itt véletlenül felcseréltem a nemeket, helyesen így hangzik:
ha később úgy érzi, hogy ő mégsem fiú, akkor megbeszéli a dokival, és nem szedi tovább a gyógyszert. Ezután pedig sokat átmegy a női pubertáson.
Amúgy nagyon nem a melegek meg a transzok voltak a fő célpont, "csak" ők is belekerültek. Összevetheted hány zsidót és cigányt öltek meg számarányosan vetítve a melegekhez képest.
Persze elhiszem, hogy az áldozati kultúrának elengerdhetelen részét képezik a marhavagonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!