Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek kötelezőek legyene...

Szerintetek kötelezőek legyenek a covid elleni vakcinák?

Figyelt kérdés

2021. jún. 16. 10:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
60%
#60: igen xD
2021. okt. 29. 23:39
 62/83 anonim ***** válasza:
33%
Nem. Kizárólag az egyén döntése, hogy be akarja-e adatni vagy nem, mivel csak az ő életére van hatással másokéra nem. Mindenki elkaphatja és terjesztheti, akár oltott akrá nem.
2021. nov. 29. 02:15
 63/83 anonim ***** válasza:
49%

#62 Nem egészen így áll a helyzet. Valójában

- Az oltottak kb. 30 %-kal kevesebb eséllyel fertőződnek meg.

- Sokkal kisebb arányban fertőznek. Mivel a COVID oltatlanoknál az alsó és felső légutat is megtámadja, oltottaknál pedig nagy eséllyel csak a felsőlégutat, ezért kevesebb vírus szaporodik a szervezetben, és mivel a nagy váladékcseppek nagyságrendekkel jobban fertőznek, mint az aprók, ezért is kisebb az esély a fertőzésre.

- Az oltottaknál kisebb a súlyos megbetegedések aránya éppen azért, mert ott csak felsőléguti megbetegedés van többnyire.

- Mindenkit védeni kell, azt is, akit pl. még nem lehet beoltani pl. kora vagy betegsége miatt, ezért a járvány visszaszorítása érdekében mindent meg kell tenni.

- Az egészsgégügyet túlterheli a COVID, pedig más betegségek is vannak, amiket emiatt nem tudnak el látni rendesen. Azok, akik kaphattak volna oltást, mégis oltatlanul COVID-dal kórházba kerültek, és szenvednek, nem sajnálom annyira, mert nagy részben ők a felelősek az állapotukért.

Viszont azokat, akik miattuk nem tudnak menni más kezelésre, nagyon is sajnálom. Sok ember állapota visszafordíthatatlanul romlott emiatt.

Szóval nem csak az egyénre tartozik, hogy beadatja-e magának a vakcinát, vagy sem. Vagy ha rá tartozik, akkor ne kérjen segítséget, ha baj van, hanem maradjon otthon karanténban, és döglödjön.

És akkor itt még nem beszéltünk az egészségügyi dolgozók embertelen körülmények közötti túlterheléséről, mint pl. egész nap pelenkában védőruhában lenni 90%-ban felelőtlen emberek miatt, és keményen ellátni a feladatukat, küzdeni olykor reménytelen esetekben is, mert muszáj, és nem mondhatnak fel, mert tiltja a törvény, megfizetve viszont nincsenek.

De egyesek félnek a szuritól, hőbörögnek a maszk miatt, lázonganak a távolságtartás elvárása miatt, derogál a kézfertőtlenítés stb.

Szerinted ez igazságos?!

2021. nov. 29. 08:11
 64/83 anonim ***** válasza:
50%
#63: Kár, hogy ebből egy szó sem igaz és amit leírtál, annak köze sincs a valósághoz.
2021. nov. 29. 09:19
 65/83 anonim ***** válasza:
33%
09:19: akkor tessék, lehet megcáfolni tételesen, forrásokkal alátámasztva, kedves virológus úr/hölgy.
2021. nov. 29. 10:08
 66/83 anonim ***** válasza:
9%
#65: Akkor tessék, lehet bizonyítani tételesen, hiteles forrásokkal alátámasztva, kedves virológus úr/hölgy.
2021. nov. 29. 10:36
 67/83 Alex Fly ***** válasza:
50%
@64: nem. Az a kár, hogy sokan azon a szellemi szinten vannak, mint a Traal bolygó Mohó Bogárpattintó Fenevada... Attól még hogy valaki tagadja a valóságot,ég nem fog eltűnni a járvány. És nem mások életével kellene játszani, ha nem bírod elviselnina saját felelősségedet.
2021. nov. 29. 12:43
 68/83 anonim ***** válasza:
36%
#67: Egyelőre te játszol mások életével, de gondolom az új vallásod úgysem engedi hogy gondolkozz.
2021. nov. 29. 13:33
 69/83 Alex Fly ***** válasza:
49%
@68: hát ez mellément. Egyelőre én megtettem, amit tudok és nem vettem fel ezt az új, antivaxer vallást...
2021. nov. 29. 17:06
 70/83 anonim ***** válasza:

#67: "És nem mások életével kellene játszani, ha nem bírod elviselnina saját felelősségedet."

bírom hogy mindenki szentül hiszi hogy azért van járvány mert vannak oltatlanok. pedig az oltott is ugyanúgy megbetegszik, ne akarja senki megmagyarázni hogy ebben nincs igazam mert családtagom oltva van és nem olyan rég elkapta és nagyon megviselte, nekem szerencsére semmi bajom és nem vagyok beoltva. igen persze ahány szervezet annyi reakció.

ennyi erőből az én egészségi állapotommal se játszanak.

már ezerszer mondták biztos hogy egy év alatt összecsapott vakcina stb, de eddig az volt hogy vegyél fel kettőt aztán arra mész amerre akarsz, ja most már kell harmadik mert ha csak kettő van akkor ugyanúgy senki vagy, illetve beszélnek 4. 5. 6.ról... addig adják amíg olyan nem lesz az ember mint a szita? kicsit tényleg olyan már hogy sokkal több köze van a politikához mint a valódi járványhoz.

én nem vagyok ellene, de majd akkor erőltessék már ha mondjuk kutattak hozzá eleget meg fejlesztenek rajta hogy tényleg jól működő legyen.

de sajnos a mai világ problémája hogy az első az hogy mennyi pénzt hoz a konyhára, az hogy hatékony-e stb az már csak másodlagos.

2021. dec. 1. 08:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!