Büszke vagy rá, hogy magyar lehetsz?
Így van, de több ellenzéki szavazott, mint fideszes.
Szóval nem 2/3 szavazott a fideszre, hanem a maga 49% szavazatával lett 2/3 többsége a parlamentben. Mert ilyen a választási rendszer. Csak ha ez rosszul üt ki 2022ben lehet 2/3 tól is nagyobb arányban lesz ellenzéki.
Nem vagyok büszke rá és nem is szégyellem. Büszke az eredményeimre vagyok, az, hogy pont magyarnak születtem így alakult, nem érdem és nem is szégyen. Születhettem volna számomra vonzóbb helyre és Magyarországnál sokkal, de sokkal rosszabb országokba is.
A jelenlegi magyar politika szerintem mindkét oldalról rémes, de nem (csak) ez képviseli az országot. Nem fogok mások miatt szégyenkezni, csak mert történetesen egy országba születtünk és más eredményeire se leszek büszke csak ezért. Vannak dolgok, amiket szeretek, és vannak, amiket nem - mint minden ország kapcsán.
Sose kötődtem különösen Magyarországhoz, így huszonkét évesen végleg el is költöztem. Egyszerűen más országokhoz, más kultúrákhoz már gyerekként jobban kötődtem, így hát tettem értem, hogy ezek vegyenek körül. Nincs az a pénz, hogy visszaköltözzek Magyarországra, de nem azért, mert szégyellem, egyszerűen nem szerettem ott élni (pedig nem éltem rossz körülmények között).
25/N
Ez jogos.
Viszont nem kellene arra verni magukat az embereknek, hogy a választók 2/3 része szavazott a fideszre, meg az ország 2/3 része őket akarja csak azért mert 2/3 részük van.
De rendszeresen ez van, hogy az ország 2/3 része a fideszre szavazott és ők képviselik a legtöbb embert. A nyavaját. A választók fele sem szavazott rájuk. De a választók túlnyomó részét meg senki nem képviseli, mert nincs értéke az ellenzéki szavazatoknak.
Nem azt mondtam, hogy a fidesz, hanem, mint pl a 28as.
Szerinte ott is az ország többsége szavazott rájuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!