Támogatod, hogy a Fidesz újabb választási győzelme utána 2022-től kirívóan szigorú abortusz ellenes törvényt vezessen be a lengyel jobboldal példájára?
# 19
Ezt írtad: " Tudom, nehéz lehet az elmédnek, de a leghasznosabbat akkor teszi ez az ország, ha az emberek teherbíró képességére és az ország eltartó képességére bíznánk, hogy mikor álljon meg a népesség fogyása."
Értem a logikádat.
De ennek ellentmond, hogy dúsgazdag országokban is katasztrofális alacsony a születések száma Európában.
Sőt, Magyarországon a leggazdagabb rétegek körében is messze reprodukciós szint alatt van a termékenység. A rózsadombi villákban ritkán van egynél több gyerek.
Ezen tapasztalat alapján egyáltalán nem biztos, hogy attól, ha Magyarország meggazdagodna javulna a társadalom és a gazdaság hosszútávú működőképességét komolyan veszélyeztető alacsony termékenységi ráta.
Nem a #19 vagyok.
Értem, amit mondasz, csak szerintem ezt a problémát a szigorú abortusztörvény nem orvosolja. Sőt mivel az illegalitás vonzza a kóklereket, ezért sok nő életét a szakszerűtlen beavatkozás veszélyeztetné vagy lehet, hogy meddőséget alakítana ki. Ezzel ugye megint adunk egy pofont a szarnak. Véleményem szerint a problémát inkább szociális oldalról kéne megközelíteni. Nem a családi pótlék és hasonlókra gondolok, hanem inkább a hozzáállásra.
Kedves #36!
Ma már leírtam itt, hogy milyen a hozzáállás:
Itt, az oldalon felmerült egyszer egy kérdés kommentjei között, hogy mihez hasonlítható inkább az abortusz, egy emberi élet megszakításához, vagy egy pattanás kinyomásához? A nagy többség szerint az abortusz inkább egy pattanás kinyomásához hasonlít.
Ugyanannak a kérdésnek a kommentjei között szintén az az álláspont volt népszerűbb, hogy egy bogár erkölcsileg értékesebb, mint egy emberi magzat.
A magyar társadalom 73 %-a abortuszpárti, bármilyen indokkal történjen is a terhességmegszakítás.
Magyarországon az 1956 óta több terhességmegszakítás volt, mint a 82 milliós Németországban (1990 előtt NSZK + NDK együtt).
38-ra:
Fajtiszta magyar embereket?
Fajtiszta magyar-illír-avar-sváb-tót-horvát-dalmát-oláh-cigány-türk-zsidó embereket?
:-)))))))))
#37 kicsit most megint értetlenül állok. Mit jelent az, hogy abortuszpárti? Kifejtenéd kérlek, mit értesz ez alatt?
Ha nem haragszol, a bogaras és pattanásos felvetésekre nem reagálnék, véleményem szerint kimerítik a demagógia fogalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!