Támogatod, hogy a Fidesz újabb választási győzelme
utána 2022-től kirívóan szigorú abortusz ellenes
törvényt vezessen be a lengyel jobboldal példájára?
Figyelt kérdés
Pl. súlyosan krónikusan beteg magzatot is meg kelljen szülni, vagy nemi erőszak bűntettét követő teherbe esés után is világra kelljen hozni a gyereket.
Én nem támogatom(a fidesz újabb választási győzelmét).
2021. máj. 28. 10:52
12/69 anonim válasza:
Nem.
2021. máj. 28. 10:54
13/69 anonim válasza:
Nem fog a Fidesz ezen változtatni.Magyarországon társadalmi konszenzus van ebben a kérdésben,még a Fidesz törzsszavazòinak nagy része is egyetért a jelenlegi szabályozással.
2021. máj. 28. 10:55
14/69 anonim válasza:
Az abortusz egyébként gyilkosság. Én támogatnám.
2021. máj. 28. 11:00
15/69 anonim válasza:
A választás előtt nyilván nem fognak ilyet csinálni, után viszont van rá esély, hogy meglépnek valamilyen szigorítást.
2021. máj. 28. 11:06
16/69 kürasszír válasza:
Kedves 9-es!
Magyarországon a társadalom elsöprő többsége számára az abortusz semmiféle erkölcsi problémát nem jelent.
Általában csak az értelmiségiek egy része és a vallásos meggyőződésűek
látnak erkölcsi dilemmát a terhességmegszakításban nálunk.
Itt, az oldalon felmerült egyszer egy kérdés kommentjei között, hogy mihez hasonlítható inkább az abortusz, egy emberi élet megszakításához, vagy egy pattanás kinyomásához?
Nagy többség szerint az abortusz inkább egy pattanás kinyomásához hasonlít.
Ugyanannak a kérdésnek a kommentjei között szintén az az álláspont volt népszerűbb, hogy egy bogár erkölcsileg értékesebb, mint egy emberi magzat.
2021. máj. 28. 11:29
17/69 anonim válasza:
#16. Én elsősorban nem az erkölcsi részre szerettem volna utalni (bár azt is fontosnak tartom), hanem inkább arra, hogy ha azt üzenjük a lányoknak, hogy nyugodt szívvel éljenek ezzel a lehetőséggel, mert ez csak annyi, mintha kinyomnának egy pattanást (mint az említett példában), azzal átverjük őket. Merthogy nem olyan. Arról mintha nem esne szó (kellő mértékben), hogy egy nőnek pszichésen mennyire megterhelő lehet ez a folyamat. És ez alatt mégcsak nem is arra gondolok, hogy a klinikákon dolgozó egészségügyi alkalmazottakról mennyi rosszat hallani abortusz kapcsán, aminek nem szabadna így lennie, de beszélni erről is kell(ene), mert ez is része a problémának. És míg a lengyel példát a vallási fanatizmus miatt nem tudom teljes mértékben támogatni, addig a nyugati, liberális értékrenddel sem tudok azonosulni, ami mintha valami ünnepelnivaló dologként tekintene a terhességmegszakításra.
2021. máj. 28. 11:52
18/69 kürasszír válasza:
Kedves 17-es!
A magyar társadalom többsége számára a komoly, tudományos értékkutatások alapján az abortusz egyáltalán nem negatív, nem tragikus dolog, sőt egyenesen pozitív szabadságjognak tartják a terhességmegszakítás jogát.
Az más kérdés, hogy ez egyébként jól van-e így.
2021. máj. 28. 12:00
19/69 anonim válasza:
Nem. Nem kell belepofázni a magánember magánszférájába és nem kell tömegesen nyomorba kényszeríteni az embereket. És az sem érdekel senkit, ha te 10 percenként ellesz, - a te problémád. Tudom, nehéz lehet az elmédnek, de a leghasznosabbat akkor teszi ez az ország, ha az emberek teherbíró képességére és az ország eltartó képességére bíznánk, hogy mikor álljon meg a népesség fogyása. Semmi értelme annak, hogy milliók éljék le nyomorban, megaláztatásban az életüket csak azért, mert számos ember él közöttünk, aki gáláns módon képesek a mások kontójára kitalálni diszkriminatív f.szságokat.
2021. máj. 28. 12:41
20/69 anonim válasza:
Ezért kellene minden abortuszt kivánó nőnek kötelezővé tenni a szívhang meghallgatást. Akkor talán nem hasonlitaná egy pattanás kinyomásához a tudatlanja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!