Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az ami leginkább unszimpati...

Mi az ami leginkább unszimpatikus a Mi Hazánk Mozgalomban számodra?

Figyelt kérdés

2021. máj. 9. 01:38
1 2 3 4 5
 41/48 Lacás1976 ***** válasza:
71%
Az hogy folyton macerálják a melegeket.....
2021. máj. 12. 10:17
 42/48 anonim ***** válasza:
62%

40-es vagyok, elfelejtettem egy dolgot.

Alapvetően az abortusz meg amiket leírtál értem, hogy problémád van vele, de szerintem engedélyezni kéne.

Abortusz: ha egy nőt megerőszakolnak, és úgy esik teherbe szerintem akkor az abortuszt engedélyezni kéne, vagyis vannak helyzetek amikor jó ha van, meg ez a nők teste értem, hogy szerintetek az magzat is egy élet és igaz is, csak lehet rosszabb lesz, ha megszüli. Vagyha egy beteg gyerek születik és egész életében szenved meg stb, bizonyos szinten engedélyezni kéne vagy bizonyos koríg. Meg ez tényleg a nő dőntése, szerintem nem szabad elvenni a jogot a nőktől ezügyben bármennyire is más véleményen van a másik.

Eutanázia: [link]

Nézd meg, itt beszél Osváth Zsolt erről, tényleg vannak olyan emberek akik egyszerűen nemtudnak élni és nem lehet rajtuk segíteni, jobb néhány embernél ha engedik, mintsem szenvedjen és önmaga vessen véget az életének. Például az ő esetében, hogy az édesanyja 40-szer probált öngyilkos lenni. És ugy gondolom, hogy nem ugy kéne hogy besétálsz és eutanáziát kérsz, hanem orvos, pszichologus, pszichiáter stb véleménye után engedélyeznék egy embernél miután semmi remény nem maradt. És az orvosa is úgy gondolja hogy nincs más lehetőség.

A drogok ellen meg igen keményebben felkell lépni. De nembiztos, hogy a teljes beszüntetése a nyerő. Értem ezalatt, ha lenne olyan ami semennyire se káros és az ember otthon egymaga vagy ilyesmi modon csinálja az lehet még megengethető. Az a baj, hogy mindig mindenki megfogja találni a módot a szer megszerzéséhez, de ugymeg lehet talán hatóságilag szabályozni. De lehet hülyeséget mondok, nem vagyok ebben szakértő.

2021. máj. 12. 11:29
 43/48 anonim ***** válasza:
82%

"elöljáróban annyit hogy örülök hogy értelmes vitába torkollott a nézeteltérés"

Én is külön örülök, hogy így reagáltál :).

"Ha áldást adhat a pap a melegházasságra azzal a pap kb. megtagadja a hitét"

Nem vagyok meleg, de nem gondolom, hogy a papot erre kérné bárki. Szerintem nem egyházi, hanem polgári értelemben vágynak a melegek házasságra. Nem papot akarnak, hanem azt a fajta jogi és vagyoni szerződéskötést, amit a házasság jelent.

Meg nyilván gyereket nevelni, amit azért szoktak elutasítani az emberek, mert attól tartanak, hogy valamilyen elcseszett, kifordult példát mutatnak majd a meleg szülők a gyerekeknek, akik ráadásul anya nélkül nőnek fel, stb.

Ez már csak azért is torz megállapítás, mert ha igaz is lenne, hogy a gyerek kárt szenved attól, hogy neki két apja van, valószínűleg nem többet, mintha mondjuk apa nélkül nőne fel - mint én -, vagy intézetben, megél egy csúnya válást stb, amik amúgy teljesen természetes részei az életnek, de ha két meleg fickó neveli, attól az apokalipszist várjuk.

2021. máj. 12. 17:10
 44/48 anonim ***** válasza:
75%

"a Mi Hazánk azzal kampányol hogy az oktatásban a problémás gyerekeket külön, speciális oktatásban részesítenék, ahol a gyerek megtanulná értékelni a másik gyereket, tisztelni a tanárt és megtapasztalná milyen a tanulási vágy."

Ez egy szép elmélet, és részben egyet is értek vele, ugyanakkor a gyakorlati megvalósítás mégiscsak hiányos. Főleg ott, hogy azt - sajnos, vagy nem sajnos - nem a politikus dönti el, hogy a gyerek mit tanul meg.

A kérdéskör szerintem sokkal komplexebb ennél, és senki sem kezeli a helyén. Ha beteszem a gyerekeket speciális iskolába, akkor az a tapasztalat, hogy ott is maradnak. A gyakorlatban nem tanulnak tiszteletet, sem a tanulás szeretetét.

A megoldás az integráció lenne, mert a megfelelő közösség felhúzza a gyereket. Ez meg csak akkor igaz, ha a közösség be is fogadja a tanulót, de nem ez a gyakorlat. A gyakorlat az, hogy ő lesz a cigánygyerek. A balos pártok ennek ellenére letudják azzal, hogy "integráció", és rátolják a felelősséget a pedagógusra, aki kezelheti a konfliktust. 22-es csapdája.

Szerintem is az lenne amúgy a megoldás, ha integrálnánk a romákat, csak éppen azt nem tudom, hogy hogyan, és a Mi Hazánk is csak szeretné tudni, de nem tudja. Az olyan dolgokkal kapcsolatban, mint a speciális iskola, halálbüntetés, bevándorlás, van egy csomó gyakorlati tapasztalat, miszerint nem úgy működnek, ahogy józan paraszti ésszel gondolnánk, de valamiért mindig újra és újra meg kell futni a köröket.

A legnagyobb gondom a - most rossz értelemben vett - konzervatív emberekkel és pártokkal általában a túlzott leegyszerűsítés. Mivel a konzervatív ember erős gyökerekkel rendelkezik, amik számára működnek, ezért neki minden egyszerű, és nem érti, a másiknak mit kell ezen ennyit problémázni. Sok a bűnöző? Halálbüntetés, majd az elveszi a kedvét. Nem veszi, de sebaj. Lemaradt a gyerek? Speciális iskola, majd felzárkózik. Bár úgy volna...

2021. máj. 12. 19:53
 45/48 A kérdező kommentje:

Elég sokat gondolkodtam ma a témán és arra jutottam, hogy a Mi Hazánk végül is nyitott a népakaratára, sokkal emberközelibbek mint a Fidesz vagy az ellenzék (bár a Momentummal kapcsolatosan vannak tapasztalataim zöld program terén, ők szintén nyitottak az innovatív ötletekre) tehát nyitott a kompromisszumokra is vegyük alapul azt hogy Toroczkai László már a YouTube-on is kikéri a véleményeit a támogatóinak, szavazásokat indít bizonyos témákban, vagy ha csak azt nézzük olvassa a hozzászólásokat, sőt válaszol is a felmerülő kérdésekre. Gyakorlatilag ez az amit más párttól nem látok, viszont ugyanez a bizonyítéka is annak hogy érdekli a Mi Hazánkot a köznép véleménye.

Szóval visszakanyarodva a vita kezdetéhez a melegek jogaihoz, úgy hiszem megoldható lenne egy olyan kompromisszum megkötése, ami megfelelne mindkét félnek és kellő támogatottsággal még a Mi Hazánk is kénytelen lenne elfogadni. Összességében mint említettem számomra ezek olyan dolgok amik a szőnyeg alá vannak söpörve, közülük pedig a legégetőbb probléma a melegek jogainak a kérdése. A közeljövőben a Mi Hazánk is kénytelen lesz vele foglalkozni, elvégre ha minden igaz hozzám hasonló módon gondolkodnak (persze vannak programpontjaik amivel én sem értek egyet, de ők azok akik leginkább képviselik a nézeteimet).

Szóval rá lesznek kényszerítve hogy foglalkozzanak ezzel, azonban a melegek rossz úton közelítik meg a dolgot, ilyen formában a nyakunkba zúdul ez az egész. Most egy hasonlattal élve számomra olyan a jelenlegi "szivárvány propaganda" mint az a gyerek a boltban aki levágja magát a földre mert szeretne valamit, bömböl, püföli a földet az anyja pedig ilyen formában nem képes engedni az akaratának, így lezárják az ügyet azzal hogy kimennek a boltból.

Olyan vitákra lenne szükség, ami alapján meglehetne érteni mindkét oldal álláspontját (mint amit előzőleg linkeltem Dúró Dóra - Ungár Péter vitát).

Ha még nem hallgattátok végig, akkor mindenképpen, őszintén mondom jó volt hallgatni és most azért is tudok nyitottabban beszélni erről a témáról, mert egyrészt a videó is felnyitotta a szemem, másrészt a melegek is csak emberek.

Tehát arra jutottam délután, legalábbis én merem remélni, mert ezt tapasztalom, hogy a jelenlegi pártok közül a Mi Hazánk a legnyitottabb a népakaratra, ha a parlamentbe bejutnának, vagy akár kormányra kerülnének Toroczkai László, Novák Előd, Dúró Dóra mind megmaradnának a földön és nem kerülne a felhők fölé a személyiségük a hatalom miatt.

Velük lehetne kompromisszumokat kötni, de annyi biztos hogy meghallgatnák normális keretek között bárki és bármiféle akaratát.

Az abortuszra és az eutanáziára szintén visszatérek. Én annyiban korlátoznám hogy eutanáziát azt annyira szigorítanám hogy aki öngyilkos hajlamú semmiképp se kaphassa meg, csak és kizárólag súlyos, gyógyíthatatlan beteg élhessen ezzel a lehetőséggel, akinek nincs hozzátartozója. (Másfelől én vallásos emberként úgy gondolom hogy ha olyan ember kapja meg, akinek még lehetne jövője, az az orvosok részéről felelőtlenség, a beteg részéről pedig öngyilkosság).

Az abortuszt pedig annyiban korlátoznám hogy csak az élhessen vele, akit vagy megerőszakoltak, vagy a baba miatt meghalna így eldöntheti hogy a baba életét veszi el, vagy a sajátját áldozza fel a babáért. Azok akik végszükségleti fogamzásgátlásként tekintenek az abortuszra, mert felelőtlenek, azok vállalják a következményeket, de ne élhessenek az abortusszal. Mert értitek, ha van egy gyerek aki megszülethet és anyagilag is eltudnák látni, az időbe is belefér, sőt az apa is akarja akkor miért is kéne az abortusz? Sőt most az apa szemszögéből, konkrétan nincs kikötve hogy az anyának egyeztetnie kell az apával az abortusz előtt, ezt szintén kikötném, erre vonatkozóan pedig egyetértek a Mi Hazánkkal a "szívprogramban", hogy kötelezzék arra abortusz előtt az anyákat, hogy meghallgassák a magzat szívverését. Ezzel is újragondolhatják, hogy mégis csak egy élőlényről van szó.

2021. máj. 12. 21:08
 46/48 Lacás1976 ***** válasza:
85%
Ez szép és jó, de melegként nem fogok rájuk szavazni.
2021. máj. 13. 07:15
 47/48 anonim ***** válasza:
58%

"Tehát arra jutottam délután, legalábbis én merem remélni, mert ezt tapasztalom, hogy a jelenlegi pártok közül a Mi Hazánk a legnyitottabb a népakaratra"

Visszatérve az eredeti gondolatomhoz: az én személyes és mindenkori problémám a népakaratra nyitott kis pártokkal az, hogy könnyű úgy nyitottnak lenni a népakaratra, hogy nem neked kell megvalósítani azt.

Tetszett a gyereknevelős párhuzamod, és szerintem ide is alkalmazható. Ha be akarok vágódni a haverom kisfiánál, akkor megtehetem, hogy minden találkozáskor veszek neki egy fagyit reggelire, amit szülőként a saját gyerekemmel nem fogok megengedni, mert súlyos ára van hosszú távon. Ilyenkor a gyerek simán azt gondolja majd, hogy jobb fej vagyok, mint az apja, aki bezzeg mindenre nemet mond. Az ilyen kis pártok pontosan ezt csinálják: jófej nagybácsi szerepben tetszelegnek a szavazatokért, a mindenkori kormány számlájára.

Ez alapvetően érthető, hiszen ezzel tudnak érvényt szerezni maguknak. A probléma ott kezdődik, hogy a politikában a cél az, hogy a gyerek végül engem válasszon a jelenlegi szülője helyett. Ha ez váratlanul sikerül, akkor azon kapom magam, hogy örökbefogadtam egy gyereket, akinek azt ígértem, hogy fagyit kap minden reggel, amit egyértelműen nem fogok betartani. Épp ezért ahogy egyre jobban átpártol hozzájuk a gyerek, már általában óvatosabb lesz az álláspont, és kicsit árnyaltabban beszélnek a fagyiról.

Abban igazad van, hogy fókuszálnak olyan nyilvánvaló problémákra, amelyekre kellene fókuszálni. Ebben egyetértünk. Egyetértek azzal is, hogy pl a melegházasság kérdése egy csomó embernél veri a biztosítékot, amit ugyanúgy nem lenne szabad szőnyeg alá söpörni, vagy sovinizmusnak bélyegezni, ahogyan a házasodni akaró melegeket sem lenne szabad lehúzni. Ebben nem vagyunk nézetkülönbségben.

Én csak azt mondom, hogy felelősség nélkül könnyű okoskodni. Ami meg még rosszabb, olyan dolgokat ígérgetni, amiket nem lehet megtartani, és ezzel lehetetlen helyzetet előidézni.

Hozzáteszem: nálam a Momentum ugyanezzel veri a biztosítékot, pedig demográfiailag ők lennének az én pártom. Lehet kampányolni nyugati egészségüggyel, szuper, csak éppen azt nem mondja ki senki, hogy ahol egy 300 Ft-os vizitdíj tüntetést vált ki, ott egy ilyen rendszer megfinanszírozásához szükséges elvonásból lincselés lenne. Lehet hősködni finn iskolarendszerrel, csak aztán amikor az ember szembesül azzal, hogy ez egy 20 éves program tele kihívásokkal - közben 4 év a mandátum - akkor már nem akkora a lelkesedés.

Szóval szerintem ne legyünk naivak. Nem kétlem, hogy a Mi Hazánk jó szándékú formáció, de olyan dolgokat ígérnek, ami kipróbáltan nem működik. Megtehetik, hogy fagyit ígérnek, amíg nem nekik kell állni a következményeket. Ettől még egyrészt ne gondoljuk, hogy meg is fogják tartani, másrészt ne gondoljuk, hogy reggelire fagyizni fenntartható dolog. Ha az lenne, már mind azt ennénk.

2021. máj. 13. 08:49
 48/48 anonim ***** válasza:
65%
Hatalmas pacsi annak a kettő/három embernek, akik jól átgondoltan és nyitottam beszélgettek, "vitáztak". Felemelő volt olvasni mindkét fél gondolatait és egymás kérdéseire/véleményére adott válaszokat. Bárcsak több ilyet lehetne olvasni. A kérdezőnek pedig külön tisztelet amiért meghallgatta a másik álláspontját, plusz amiért egy ilyen szuperül összehozott, átgondolt kérdést hozott fel.
2021. máj. 14. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!