Mi az ami leginkább unszimpatikus a Mi Hazánk Mozgalomban számodra?
,,Azt nem értem hogy sokan még mindig abban a téveszmében élnek hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyenlő a Szilasi-féle nyilasokkal."
Azért mert disztingválni képtelen idióták akik nincsenek tisztában a fogalmakkal és mindig a legnagyobbat akarják mondani.
Maradjunk inkább annyiban, hogy ha van egy párt amely kijelenti, hogy a politikai ellenfeleit Szibériába deportálja, továbbá könyveket darál le, ott nincs nagy kedvem kipróbálni, hogy csak nyilasnak látszanak, vagy tényleg azok.
Hápog, mint a kacsa, úgy jár, mint a kacsa, szerintem kacsa.
Hát nem tudom. Számomra egy mérsékelten konzervatív párt képébe a könyvdarálás pl nem fér bele.
A lényeg, vannak emberek Magyarországon, akik számára legégetőbb probléma, hogy vannak cigányok, melegek, a multiknál meg lengyel almát árulnak. Az ő pártjuk a Mi Hazánk, amivel amúgy semmi gond nincs.
A gondot ott látom, hogy általában amikor már nem csak beszélni kell mondjuk a cigánybűnözés problémájáról, akkor mindenki szembesül vele, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan sokan gondolják, és a megoldás nem az, hogy jól szét kell csapni közöttük. A probléma ettől még probléma, csak éppen a megoldása teljesen más.
Ebben a témában a liberális pártok csak nagy szavakkal dobálóznak, mint integráció, emberi jogok, megkülönböztetés, előítélet, satöbbi. Megoldani meg sem próbálják, maximum odaszórnak egy kis segélyt, hogy kuss legyen és letolják a felelősséget a civil szintre, amivel kivívják a magyarok haragját. Aztán erre a haragra előhúzzák a rasszista címkét.
A radikális jobbos pártok pontosan ugyanezt csinálják, csak ők éppen keménykednek egy kicsit és előveszik a jó öreg "aki nem dolgozik ne is egyék" szlogent, és a teljes felelősséget rátolják a cigányokra. Ezzel ők kivívják a magyarok egyetértő bólogatását, és a cigányok haragját. Persze, erre a haragra ők azt mondják, hogy "na ugye megmondtuk, semmirekellők".
A kérdésem az, hogy ki fogja egyszer végre helyén kezelni a dolgot és közelíteni az álláspontokat? A Mi Hazánk egészen biztosan nem.
Mi Hazánk támogatóként a melegekkel nekem alapvetően nincs bajom, azzal nem értek egyet hogy a propagandájukkal olyasmit tesznek amivel pont az elfogadásuk ellen tesznek. Vegyük például a mesekönyv példáját amit Dóra bedarált, most komolyan egy 3 éves gyereknek már ilyet kéne felolvasni? Ettől lesz elfogadóbb a gyerek? Általánosban már én is tisztában voltam mit jelent melegnek lenni, de sosem bírtam felfogni ez miért jó.
Viszont amit végképp nem értek az az hogy ezt miért kell terjeszteni? Miért kell az utcára vonulni és mutogatni ezt a másságot, ez nem egy olyan dolog amivel büszkélkedni lehet.
A cigányokkal pedig ismét semmi gondom nincsen addig ameddig meg nem támadnak, vagy ok nélkül belém kötnek. Sokszor járok piacra és ugyanúgy veszek cigányoktól bármit, mint más magyartól. Ilyen faji alapon nem is lehet megkülönböztetni a másik embert, ugyanúgy vannak rendes, dolgos cigányok akik tesznek azért hogy beilleszkedjenek a társadalomba és vannak azok akik nem dolgoznak semmit, mert elzüllöttek, ők egyszerűen nem tudnak beilleszkedni és azért nem mert nincs senki aki foglalkozna velük.
A Mi Hazánk ez utóbbi réteget segítené asszimilálódni, megelőzve ezzel hogy később közülük kerüljön ki valaki bűnözőként. A cigányok is jó emberek, de ha egyszer nem tudják hogy hogyan illeszkedjenek be a társadalomba és nem segít nekik senki akkor ne csodálkozzunk ha kénytelenek lopni és hajlamosabbak lesznek a tesisértésre.
Hát ha te így látod, elfogadom. Nekem komoly sztereotípiáim vannak az ilyen pártokkal kapcsolatban, könnyen lehet, hogy nem vagyok objektív.
"most komolyan egy 3 éves gyereknek már ilyet kéne felolvasni?"
Hát ez egy érdekes kérdés, egy sör mellett szívesen filozofálnék erről, mert a véleményem nekem is képlékeny. Ilyenkor nagyon szívesen játszom az ördög ügyvédjét :).
Egyrészt szerintem is túlerőltetett a lobbi. Másrészt ha eljutunk - jelenleg úgy néz ki, hogy Magyarországon nem fogunk - odáig, hogy mondjuk melegek fogadhatnak örökbe, akkor az óvodában nem árt hozzászoktatni a többieket a helyzethez, hogy ne piszkálják azt az egyet, akinek két apukája van.
Most bele lehet menni abba, hogy mennyire jó ötlet két melegnek gyereket örökbefogadni, amivel szerintem semmi gond nincs, mások szerint meg rengeteg. Szóval hosszú és összetett téma ez, amiről marha jót lehet beszélgetni, csak a szar ne röpködne a levegőben állandóan :)
Nem is feltétlenül kell "röpködnie a szarnak":
Maga az elveik és amit művelnek a sok gyülőlkődés és homofóbia.
Illetve amilyen szélsőségesek.
Még mindig nem tudjátok megmondani hogy úgy igazán mitől náci csak elmondotok példákat arra ami szerintetek azt jelenti. Az lmbtqpxzydstb lobbi ellenzése már szélsőjobb? Könyvdarálásból meg nem következik a holokauszt hiába akarja ezt az ostoba weimarizációs narratívát tolni 30 éve a média. Megint a különbségtétel képességének hiányával van óriási probléma. Ezen logika alapján a Fidesz plakátot összefirkálni ugyanolyan mint a Sixtus kápolnát. Elég nagy szégyen hogy 2021ben odáig züllött a világ hogy az emberek a szemetet szívesebben látják a polcon mint a kukában ahova való. Amikor valaki oda akarja rakni akkor meg egyesek rögtön vészkorszakot hallucinálnak mint mindig. Az ilyeneknek javaslom vizet se igyanak, ugyanis Hitler is azt fogyasztott!
,,Egyrészt szerintem is túlerőltetett a lobbi. Másrészt ha eljutunk - jelenleg úgy néz ki, hogy Magyarországon nem fogunk - odáig, hogy mondjuk melegek fogadhatnak örökbe, akkor az óvodában nem árt hozzászoktatni a többieket a helyzethez, hogy ne piszkálják azt az egyet, akinek két apukája van."
Hát pont ez az hogy nem kéne oda eljutni. Nehogy már attól legyen valaki szélsőjobboldali hogy nem támogatja a homoszexuálisok örökbefogadását!
29-es az, hogy valaki nem támogatja a melegeket vagy a melegek örökbefogadását az nembaj. De akkor ne álljon ki és sértse végig az ilyen embereket, ne nevezze őket pedofilnak meg stb. A mi hazánk pont egy homofób párt aki semmilyen szinten se akarja megérteni a másikat, egy ilyen kerüljőn hatalomra?
Amugy a szélsőséges dolgaik miatt mondják ezt ami a normális gondolkodással összegeyeztethetetlen.
De ugy látom téged is belevittek ebbe, hogy így ugy a melegek. Szakadjatok már el kicsit a jobb oldal lejárató kampányaitól, ha meg sok téma van ezzel kapcsolatban, akkor tovább kéne gőrgetni, nem kommentelni vagy likeolgatni és talán nem nyomnák az oldalak az arcaitokba.
Az a könyv meg pont nem egy szemét, hanem az elfogadásra hívatott a gyereket nevelni a helyett hogy az egész iskolában piszkálodás és harag legyen amit már akkor is csinálnak ha valaki nem meleg. Jah és a könyben legjobb tudomásom szerint nemcsak melegek vannak, hanem fogyatékkal élők is.
De amugymeg a mi hazánknál nemcsak a melegkérdés a borzasztó. Az a megjátszotság, figyelemfelkeltés. Undoritó amit művelnek.
És igen, hozzá kell ehhez szoktatni a gyereket, mert bárkiből az lehet, a piszkálodásokból meg aká röngyilkos is lehet az illető. De ezt tényleg nemcsak melegeknél kell, hanem alapból is kéne valamit a sulis piszkálodásokkal kezelni.
És miért nem kéne oda eljutni? Mert pár ember így érzi jól magát? Megnyugtatlak, nem lesz egy gyerek se attól meleg, hogy ilyet lát. Én csak tudom melegként elhiheted.
Ismerj meg lmbtq tagokat és ne a jobb oldali hazugságokat hallgasd végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!