Mi az ami leginkább unszimpatikus a Mi Hazánk Mozgalomban számodra?
Nem olvastam végig, szóval valszeg te is egy tipikus nagymagyar lehetsz, aki azthiszi, hogy a magyarok mindenki felett állnak.
Képzeld, egyáltalán nem érdekel a magyak kúltúra vagy akár az ország is, sőt... Szerintem pont az ilyenek miatt mint ti vagytok van ennyire szétbaszva az emberiség manapság. Kicsit gondold végig.
De nem zavar, hogy valaki szereti magyarországot. Csak ha ugy beszél rolam melegről, hogy dögöljek meg ugy ahogy vagyok akkor snekise várja el, hogy én tiszteljem amit akar. Velem tényleg az ilyenek utáltatták meg az egész hazaszeretett cuccot.
És én szerintem csak észheztértem, hogy nem ez a világ közepe és az emberi életek és a jólét meg aze gész emberiség fontosabb, mint egyetlenegy ország.
Másfelől magyarázd már el nekem hol fog kihalni attól a kúltűra, hogy a melegek örökbefogadnak?
Ezt sose tudtam megérteni miért gondoljátok.
Nem vagyok akkora nagy magyar, Trianont már nem lehet visszacsinálni, amúgy meg rosszabb is lehetett volna Trianon.
Másrészt nekem a melegek propagandájával van bajom, manapság minden filmben, sorozatban KÖTELEZŐ elem beletenni egy azonos nemű szex jelenetet vagy szimplán eljátszani egy amúgy nem meleg színésszel hogy meleg, de még a legminimálisabban is ott van a filmben egy-egy szivárványzászló, vagy festés ami egyértelműen másra sem utalhat (meg hát bármi mást is oda tehettek volna helyette). Gondolok itt az Ozark, Mindhunter, Kib*szott világvége, Stranger Things és még sorolhatnám. Ami Netflix abban biztos benne van ami 2019 utáni.
A lényeg az hogy ez miért kell? Nekem ezt magyarázd meg. Mi értelme utcára menni, az utcán hirdetni hogy MELEG VAGYOK FOGADJATOK EL, amikor a négy fal között, otthon is lehetne tartani. Ezzel a felvonulással, szivárvány globalista propagandával pont a befogadás ellen vagytok. Nem szép lassan van ez a dolog adagolva, hanem most ott tartunk hogy a nyakunkba zúdul az egész elfogadás, ez ilyen formában tűrhetetlen.
Nekem a színesbőrűekkel, cigányokkal semmi bajom, a melegekkel sincs addig gondom ameddig nem hirdetik az utcán. Szerintem biztos akadnak olyan internetes felületek, vagy szervezések ahol összejöhetnek a melegek, de nem kell felvonulni és tüntetni a másság mellett.
Az pedig hogy nem érdekel a magyar kultúra teljesen egyértelmű volt a #30-as hozzászólásodból, aki baloldali az csak is globalista lehet, a multikulturális berendezkedés az érdek. Hosszútávon ez nemzethalálhoz vezet, rövidtávon pedig a hagyományörző kultúra eltűnéséhez.
Az hogy jogokat biztosítanak a melegek számára és a melegek elkönyvelik nácinak és homofóbnak az egyházat csak azért, mert megalakulása óta a Bibliára alapozva tiltja az azonos neműek házasságát enyhén szólva is felháborító.
Én vallásos ember vagyok, számomra az elfogadás ott kezdődik hogy felebarátomat tisztelem, meghallagatom és elfogadom a nézeteit. Eddig oké, viszont ami jelenleg zajlik az a keresztény vallás ellen szól és ezt pont a meleg propaganda idézte elő. Isten soha nem ad áldást azonos nemű házasságra, mivel a Biblia szerint ez bűnnek minősül, sőt messzebb megyek, ennek a jelentése az hogy teljesen felesleges a kétneműség.
A melegek örökbefogadási jogával az a gondom, hogy ha ez meg lesz engedve nekik, akkor az egyház általi melegházasság is, majd ezt követően fokozatosan odáig fog fajulni a dolog, hogy pozitívan lesznek diszkriminálva a melegek. Tehát előnyben részesülnek majd azok akik melegek, mert ha nem kapnak jogot akkor fellázadnak. Ez zajlik most egy nyugati elfogadás forradalom.
Még azzal kiegészítem, hogy gondolj csak bele mennyire kiközösítené azt a szegény gyereket a többi hülyegyerek az iskolában csak azért mert két apja vagy két annya van, biztosra veszem hogy a kiközösítés miatt pedig a tanári oldalról ismét pozitívan diszkriminálva lenne az a gyerek. Ezt csak azért mondom, mert engem is kiközösítettek és ilyenkor a tanárok szeretnek segítőkezet nyújtani, ami csak olaj a tűzre.
Másfelől anyakép vagy apakép nélkül szorongani fog a gyerek, vagy egy kirándulás alkalmával több természetes család jön szembe, akkor a gyerekben is fel fog merülni hogy neki miért nincs annya, ha pedig van is (mert valakinek meg kellett szülnie) akkor ki lehet ő?
A mesekönyv dolog pedig ismét nem az elfogadás mellett érvel, ez megint olyan hogy a melegpropaganda mellett van, felolvasod a gyereknek, másnap pedig az oviban másképp fog tekinteni az azonos neműekre. Szerintem ezekkel a dolgokkal rá lenne kényszerítve, sőt bele lenne nevelve a gyerekbe a meleg ideológia, aztán persze a meleg szülőket cseppet sem fogja zavarni (meg sem fognak lepődni rajta) hogy a gyerekük meleg lett.
De itt végighallgathatod a két álláspontot:
Nah, megprobálok pontról pontra haladni. De elöször is a youtube linket megfogom nézni és válaszolok rá. De most csak az üzenetre válaszolok.
Trianont köszönöm, végre nem háborog egy jobb oldali ezen.
Én arra gondolok a filmeknél, hogy a világ kezd egyre elfogadobb lenni és természetesként kezelik ami sok helyen az is csak itthon és kelet fele nem. Nem hiszem, hogy megszabnák kőtelezőnek. Deha nyitott a világ és mindenki szabadon felvállalná akkor tényleg ilyen gyakori lenne és akik ezeket a filmeket készitik nem homofóbok így simná beleteszik. De ugy annyira nemszoktam netflixezni mostanában. Szerintem tovább kell rajta lépni, van ilyen is. Megjelenik a filmben azt annyi.
4 fal között nem lehet senkitse szeretni. Ha aztmondja valaki, hogy meleg ne az jusson eszedbe, hogy két egynemű ember szexel, hqnem az hogy szeretik egymást. Pl simán sétálnánk ugy az utcán kézenfogva, mint a heterok én ezt nem gondolnám problémának, nem csak szexuálisan kell ezt nézni. Viszont a felvonulásra igen is szükség van, mert a kikőzősítést nem érzi azt aki nincsen benne. Felvonolunk, hogy kiálljunk magunkért és hogy kezeljenek egy szinten egyenlő jogokkal veletek.
De most elmondok egy storyt ami a napokban jelent meg. Azthiszem Iránban megtudta valakiről a családja, hogy meleg, egy tök helyes férfi egyébként, kedvesnek is tűnik képeken. A családja emiatt, mert a saját nemét szereti vitte el egy erdőbe és fejezte le. Ez az én szememben nem család.
A felvonulás minden ilyen emberért szól és az elfogadásért. Személy szerint engem nagyon megéríntett ez a történés. Hogy valakit ezért. A felvonulás nemcsak ide szól, hanem hogy az emberek rájöjjenek és felhívjuk ezekre a figyelmünket. Lehet csak neten ismerkedni, igen, vagy kiállhatjuk, hogy megvédjük az olyna embereket akik tehetetlenek a bántás ellen. Vagy akár a jővőbeni melegekért.
Nemhiszem, hogy abból kiderülhetett, de a baloldal nemcsak ennyiről szól. Nem akarják a baloldaliak se a nemzethalált. Legalábbis nekem semmitse jelent. A magyar kulturát vagy bármilyet meg őrizze aki akarja én élni akarok.
Vallással kapcsolatban azt tisztázzuk, hogy én ateista vagyok, tehát semmilyen szinten se hiszek Istenben. Régen talán ellene voltam keményebben, de mostmár, hogy tudatosult bennen a melegség teljesen, így jobban eltudom fogadni.
Amugy nemtudom, hogy ki titulálta nácinak vagy homofóbnak a vallást. És bocsi, de én azt nemtudom egy keresztény embernek nézni, aki aztmondja haljak meg ez így bűn úgy bűn meg összevissza szíd. És az lmbtq-ban is a legtöbb embernek nincsen baja a vallással. És vannak vallásos lmbtq tagok is. Én ugy tudom, hogy nem szabad a Biblia szerint elítélni az embereket. És elfogadom, hogy szerinted ez bűn.
De ha elmegyek egy templom mellett vagy rámtukmálják a ást pl a jehova tanui eltudok menni mellette(ami meg szerintem vallási propaganda akkor) . Nem megyek oda megverni, nem bántom őket, nem érdekel, elfogadom, csak akkor ne háborodjon senki fel, mert amit én szeretek az megjelenik valahol, pl egy szivárványos zászló.
Szóval egyetértek azzal, hogy fogadjuk el egymást, szerinted bűn, én meg ateistaként aztmondom, hogy akkor szívesen megyek a pokolba én nemhiszek ebben és fogadjuk el egymást. Így lennék boldog így élvezem az életet, ennyi. Csak ne bántsuk egymást.
De az hogy mi az igazi igazság a vallásban erről, azt nemtudom, mert mindenki mást mond, deha egy meleg ember vallásos és nemlátja bűnnek szerintem azt is elkéne fogadni. Van akinek fontos a házasság, én úgy érzem néhány embernek ez fájdalmas pont, hogy más máshogy akar házasodni. De szerintem több oldal van, engedni kéne a másiknak, neked ebből semmi bajodse lesz, hogy két meleg házasodik, szóval érted. Legyen mindenki boldog.
Mindenkit bántanak a suliban, mindent kitalálnak. Ha szeműveges, ha csinál valamit ha nem, gyermeki kegyetlenség amiért felkéne szólalni valamilyen szinten és véleményem szerint nem ennek kéne az örökbefogadást eldőntenie. Neveljék meg a gyerekeket ezt tudom rá mondani.
Két meleg ember is szépen feltud egy gyermeket nevelni, nem folyásolja be semmilyen szinten se a szexualitását, melegek hetero családokban születnek, erre emlékezz. Meg vannak egyedülálló szülők is, akkor velük mivan? Szóval érted. Egy meleg párnál is felnőhet szeretetben és boldogságban a gyermek. (megjegyezném, hogy viszont szerintem akkoris jobb egy szerető melegpár, mint egy alkesz bántalmazó heteropár) Meg a gyereknek elmagyarázzák ezt azért ő hogy lett vagy mi a helyzet, tehát ez megoldható szerintem mindenképp.
Melegként mondom, tényleg hidd el, nemlesz attól a meleg, hogy ilyeneket hal vagy orvas, inkább tudni fogja, hogy igen van ilyen.
És értem én hogy nagyon ellene van mindenki a melegségnek, meg nem akarja meg semmi. Én se értem anyám miért mondja, hogy ezzel veszített el. Ugyanolyan ember csak mást szeret. Szerintem csak a melegeket sokan félreismerik.
Bocsi, ha valamire nem válaszoltam vagy összeszedetlen volt, de telon így ez hosszű volt most.
Mellékesen megjegyezve, mindenkinek az tűnik soknak vagy propagandának stb. Amivel nem ért egyet vagy nemtud azonosulni. Neked pl ez az lmbtq, szerintem meg vallási propaganda van néhány helyen
Pl: anyám kapott keresztlányától egy díszt amire rá van írva "Isten hozott." ez neked természetes meg tök jó. Nekem viszont megakad a szemem rajta, sohase venném ilyet.
Ha egy szivárvány zászló vagy annyi lenne rajta, hogy a melegek egyenlőek, te azt látnád meleg propagandának.
Szóval, tényleg fogadjuk el egymást, mindenki más, mindenkit más idegesít,
Kérdező bocs, de nálam lehúztad magad keményen, és sajnos az ilyen nézetek miatt van lehúzva a Mi Hazánk.
A falnak megyek attól, amikor a konzervatív emberek azon rinyálnak, hogy elnyomják a kultúránkat a meleglobbival. A sógoromtól is állandóan azt hallgatom, hogy "nemhogy a rendes családokat támogatnák".
Nos a status quo: rendes családot alapítasz 3 gyerekkel, akkor kapsz adókedvezményt, 10+10 milliót, babavárót, házasodhatsz, friss házasok kedvezménye, tökömtudja. Ha meleg vagy, alkotmányosan nem lehet gyereked, de nincs veled semmi baj, ha nem mégy az utcára.
Nem vagyok meleg, és az általad említett erőltetett polkorrektség a médiában nekem is az agyamra megy, de ettől még maradjunk reálisak.
Ha meleg lennék, és azt mondanák, hogy megtűrnek, de cserébe húzzam meg magam, ne akarjak családot, és még becsüljem is meg a liberális nagy jó dolgomat, lehet, hogy én is kimennék a pride-ra, csak hogy megmutassam, hogy nem lehet engem csak így lenyomni.
Mielőtt beállítanátok fene nagy megalibsinek, megjegyzem, hogy a mérsékelten konzervatív ember szerintem én vagyok aki nem tudok a gyökereimtől elszakadni. Ráadásul nálam nagyobb homofób sem sok akadt a faluban 20 évvel ezelőtt.
Én szimplán nyitott ember vagyok, és beszélgetve másokkal megértett ezt-azt. Én úgy gondolom, hogy létezik cigánybűnözés, és megértem, hogy miért undorodnak sokan a melegektől. Csak szimplán meggyőződésem, hogy a hiba nem (csak) a melegek és cigányok készülékében van, főleg, mert ők a kiszolgáltatottabbak.
Mielőtt nekem ugranátok, hogy ha találkozom egy bicskás Rikárdóval, akkor nehogymár ő legyen a kiszolgáltatottabb természetesen nem így értettem, hanem mint rossz helyzetben lévő népcsoport.
Szóval hidd el, nekem fontos a magyarságom, Himhuszon, vagy egy István a Király tételen bármikor el is sírom magam. Mégsem gondolom, hogy az értékeimre a melegek jelentenék a veszélyt...
Köszönöm 37-es!
Sokkal jobban megfogalmaztad, mint én melegként.
Majd délután reagálok a válaszaitokra, így elöljáróban annyit hogy örülök hogy értelmes vitába torkollott a nézeteltérés. Addig a videót mindenesetre ajánlom megnézni, én Dúró Dórához hasonlóan vélekedek.
Én igazából át tudom érezni a melegek helyzetét, legalábbis tisztában vagyok azzal hogy a háttérbe szorulnak. Viszont nem tudok egyetérteni azzal hogy egyre engedékenyebbnek kellene lenni ebből a szempontból sem.
Ha így van akkor kompromisszumot kell kötni a melegekkel máshogy nem lehet.
Ha áldást adhat a pap a melegházasságra azzal a pap kb. megtagadja a hitét, ezt nem én gondolom így, ez ilyen szinten tiltva van a vallásban.
Szóval ha teljes körű jogot kapnának a melegek, akkor jönnének a különböző csoportok is "hogy ha nekik lehet akkor nekünk is" alapon. Abortusz, eutanázia, a drog legalizálása, kitudja még mik vannak.
Alapvetően ezek a dolgok mind bevannak söpörve a szőnyeg alá és mindig igérgetik hogy kitakarítják/elrendezik ezeket a kérdéseket, viszont és ezzel nem a saját álláspontom szeretném tagadni, de alapvetően az a probléma hogy az átlag embereknek kényelmetlen ilyenről beszélni, csak úgy mint nekem. Mi nem akarunk hallani ezekről a dolgokról, tudjuk hogy léteznek, de egyszerűen kiakarjuk kerülni, mert egyrészt nem ismerjük, másrészt nem is akarjuk megismerni/megérteni.
Én egy nyitott személyiség vagyok, legalábbis az ilyen vitákra biztosan, de már csak a vallásból kiindulva számomra fontos hogy megértsem a másikat, azonban a melegeket egyszerűen képtelen vagyok megérteni heteróként, ez hogy lehet jó dolog. Másfelől felmerűl bennem a kérdés: ha megértem és elfogadom én is meleg leszek?
Értitek hova akarok kilyukadni?
Ismét a bizonytalanság az amitől tartok és szerintem sikerült általánosan leírnom hogy miért nem tudom és tudják a hasonló módon gondolkodók elfogadni a másságot.
A cigányság helyzetére kitérve, én a Mi Hazánk Mozgalomat a cigánybűnözés felszámolása miatt is támogatom, ami az én elképzelésemben azt jelenti hogy különböző felzárkóztatási programokkal, támogatásokkal segítjük azokat a cigány családokat akik egyrészt munkanélküliek, másrészt tanulatlanok. Erre vonatkozóan a Mi Hazánk azzal kampányol hogy az oktatásban a problémás gyerekeket külön, speciális oktatásban részesítenék, ahol a gyerek megtanulná értékelni a másik gyereket, tisztelni a tanárt és megtapasztalná milyen a tanulási vágy.
Szóval arra vonatkozóan hogy faji alapon rontanánk a magyar-cigány kapcsolaton én felzárkóztatnám őket. Akár fizetnék is nekik azért hogy tanuljanak, de legalábbis támogatnám hogy kitanuljanak egy szakmát.
A bal oldal viszont tény hogy globalista.
Nah én is gyors reagálok így reggel.
Így van! Kompromisszumot kéne kötni és nem a másikat basztatni. Szerintem ez ugy valosulna meg, hogy hagyjuk egymást élni végre.
Sok pap máshogy vélekedik erröl. Szerintem max akkor csinálja ezt amelyik pap ugy látja, jobb ötlet nincs erre. De szerintem a vallásnál is mértékkel kéne tekinteni a dolgokra, tehát, hogy a hitem miatt más embertől megtagadok valamit ami boldogságot okozna neki és az egész életére az nálam nem játszik.
Igen, erre azt tudom mondani, hogy szerintem el kell menni sok dolog mellett, elfogadni a másik nézetét és ennyi, mindig lesz valami amiben nem értünk egyet.
Nem leszel meleg, meleg akkor leszel, ha a saját nemedet szereted csak. Annyit kell megérteni, hogy mi is ugyan ugy tudunk szeretni, mint a heterok, ugyan ugy van szerelem és ez a lényeg.
Nemtudom mennyire jó ötlet külőn tenni a cigányokat elzárva a többiektől, de valamit kéne az biztos. De szerintem ez se a legjobb módszere ennek, dehogy mi lenne az azt énse tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!