Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külföldön élő magyarok! Ti...

Külföldön élő magyarok! Ti haza fogtok jönni Orbán fenyegetésére?

Figyelt kérdés

[link]

Orbán befenyített titeket, ha nem jöttök haza, nem is fog nektek védettségi igazolványt adni.

Beijedtetek ettől és vágtattok is már hazafele?

2021. máj. 7. 20:53
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
62%
Mondjuk azt nem vágom miért kéne a magyar kormánynak nekem aki Angliában dolgozom bármilyen igazolás adnia? Semmi közöm a magyar egészségügyhöz.
2021. máj. 7. 21:21
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
#12 Nem tudom, feltűnt-e, de az illető nem EU-ban fizet járulékot... Amúgy meg egy ilyen kártya nemzeti hatáskör, ez nem EU-s dokumentum.
2021. máj. 7. 21:26
 13/34 anonim ***** válasza:
44%

Nem a kártyára reagáltam, hanem arra, hogy "ügyeskedés" meg hogy "akik külföldön fizetik a járulékot, de itthon akarnak ingyen potyaszolgtatásokat igénybe venni."

De hogy a kártyára is reagáljak: már csak azért sem "ügyeskedő", mert ha nem járt volna neki a vakcina, akkor nem kaphatta volna meg. Ugyanúgy, ahogyan ha beáll a sorba egy külföldi állampolgár, aki külföldön él és fizet adót, az nem kaphatta volna meg az oltást. Ő viszont megkapta az oltást, mert mindent rendben találtak a rendszerben. Akkor a kártyát is meg kellene kapnia. Vagy az elején ha megmondják, hogy nem kaphat oltást, akkor most nem lenne ez a gond. De persze itt szokás szerint fejetlenség, káosz van, mint mindenben, amit az állam szervez és irányít. Mert a szakembereket már lecserélték párthű hülyékre.

2021. máj. 7. 21:40
 14/34 anonim ***** válasza:
61%

Nem félek, nem ijedtem meg. Eddig terveztem az eltakarodást ebből a mocskos országból és ez csak rátett egy lapáttal. Nevetséges ez az Orbán Viktor miniszterelnöknek nevezett "úr", egészen addig lesz ilyen jó kedve, amíg valaki nem juttatja őt börtön rácsai közé.

Ha egy olyan cikk megjelenne, hogy: "Orbán Viktorra még a műanyag lakat is rá fog rohadni a börtön rácsai között" egyből rohannák haza megnézni.

2021. máj. 7. 21:43
 15/34 anonim ***** válasza:
41%
Számomra az nem világos, hogy a cikkben említett Lajos miért jött vissza a világ legszegényebb, legelmaradottabb diktatúrájába. Azt írják, hogy a munkahelyén bekövetkezett változás... Mi lehet az a változás ami miatt visszajössz, miközben kinn ilyen helyzetben az állam hosszútávon segít.
2021. máj. 7. 21:46
 16/34 anonim ***** válasza:
30%
18. vajon mi lehetett a járvány közepén... vajon mi... hmmm.. el se tudom képzelni.... netán munkanélküliség? És miért is éljen kint munkanélküliként, ha Mo-on olcsóbb a megélhetés? Ha kapott is segélyt, akkor is jobban meg lehet abból élni Mo-n.
2021. máj. 7. 21:51
 17/34 anonim ***** válasza:
0%
18-as: nemhiszem, hogy munkanélküli lett volna, szerintem az valószínűbb, hogy átállt a munkahelye a home officera. Angol, irodai fizetéssel Magyarország bármelyik pontján kiskirályként lehet élni.
2021. máj. 7. 21:53
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

#12 "Aki az EUban fizet járulékot, az ugyanúgy jogosult ugyanolyan eü-i ellátásra bármelyik másik EU országban ha van EU-s TAJ kártyája. "

Ennek azért nézz előbb utána, mielőtt nagyon ráfizetsz!

Minden tagországban más az ami jár és más az amit fizetned kell érte. A németeknél a kórházi ellátás napi 10€, finneknél napi 33€, a franciáknál az orvosi kezelés 30%-t kell önrészként fizetni, ahogy fizetni kell egyéb dolgokat is. Mindig ugyanúgy, ahogy az ott élő biztosítottaknak fizetni kell, nem úgy ahogyan nálunk. Attól mert itt ingyenes az ellátás, ott még nem lesz az csak mert egy magyar megy oda és nem is jogosult mindenre, csak ami éppen ott feltétlenül szükséges ellátást jelent.

" Az egészségügyi szolgáltatónak úgy kell ellátnia a magyar biztosítottat, mintha az adott tagállamban lenne biztosított....A Kártya azonban nem használható fel akkor, ha a biztosított valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából utazott másik tagállamba! "

[link]

2021. máj. 7. 21:58
 19/34 anonim ***** válasza:
62%
Hát itt mások azt írják, hogy SOHA nem jönnének vissza, mert itt diktatúra és nyomor van. Lajos nem félt attól, hogy bármelyik afrikai országnál alacsonyabb színvonalú magyar egészségügyben nem látják el egy koronavírus járvány kellős közepén megfelelően és meghal? Másrészt itt az is közismert tény, hogy diktatúra van és már megkezdődött a be nem oltottak megbélyegzése, miközben aki oltásra vállalkozik mindenféle kísérleti orosz meg kínai vakcinákkal oltják. Én ilyen körülmények közé biztosan nem jöttem volna vissza, vagy ha mégis akkor már visszamentem volna.
2021. máj. 7. 22:00
 20/34 anonim ***** válasza:
30%
Aztán miért jobb Magyarországról home office-olni. London közismerten nem egy olyan koszfészek, mint Magyarország fővárosa vagy akármelyik vidéki lepukkant másik város, ahol már csak a Fidesz szavazó ukránok, venezuelaiak és hasonló betelepített nációk élnek, mert az ő idetelepítésük nem volt büdös a Fidesznek, szemben az agysebész szíriai menekültekkel és afrikai bevándorlókkal.
2021. máj. 7. 22:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!