Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külföldön élő magyarok! Ti...

Külföldön élő magyarok! Ti haza fogtok jönni Orbán fenyegetésére?

Figyelt kérdés

[link]

Orbán befenyített titeket, ha nem jöttök haza, nem is fog nektek védettségi igazolványt adni.

Beijedtetek ettől és vágtattok is már hazafele?

2021. máj. 7. 20:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
77%

21. "Az egészségügyi szolgáltatónak úgy kell ellátnia a magyar biztosítottat, mintha az adott tagállamban lenne biztosított."

"Fontos kiemelni, hogy Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és bizonyos típusú egészségügyi szolgáltatók esetében Finnországban ún. visszatérítéses rendszer működik. Ezekben az országokban az egészségügyi ellátások, gyógyszerek költségeit az ellátásban részesülő személy köteles megelőlegezni. Az illetékes biztosító a hatályos tagállami jogszabályok alapján a visszatéríthető összeget utólag megtéríti. "

Tehát ugyanolyan szolgáltatást kapnak, mint a helyiek és ugyanannyit fizetnek, mint a helyiek.

2021. máj. 7. 22:05
 22/34 anonim ***** válasza:
73%

Jogos! Aki külföldi országban él, más ország gazdaságát gyarapítja a munkájával és az adójával, az vagy hazajön a védettségiért vagy maradjon ott a csipába, aztán oltassa be magát ott, ahol él!

Be is bszna, ha még a kormány küldené a külföldön élő "hángeriknek" az igazolványt...

2021. máj. 7. 22:07
 23/34 anonim ***** válasza:
37%
25. akkor ne is oltsa be. Ha meg beoltotta, akkor meg állítsa ki azt a műanyag darabot. Ha meg annyira hiányzik a kasszából, akkor fizettesse ki a 2000Ft-ot érte. De olyat ne csináljon, hogy beoltja, aztán nem ad semmit.
2021. máj. 7. 22:12
 24/34 anonim ***** válasza:
50%

#24 Nagyon keveredik itt két dolog.

A magyar állam vállalta, hogy fizeti és beszerzi majd be is adatja azoknak a magyar állampolgárainak is a védőoltást, akik nem fizetik itt TB-t. Mert magyar állampolgárok.

Azt viszont nem vállalta a magyar állam, hogy ezzel kiad egy védettségi igazolványt is. A védettségi igazolvány máshoz van kötve, a magyar TB fizetéséhez és magyarországi lakcímhez.

A védőoltás tényét mindenki tudja igazolni azzal az orvosi papírral amin rajta van hogy megkapta az oltást és milyen oltást kapott meg. Aztán az adott országban kell elintéznie, hogy ezzel megszerezze az ott kiállított hasonló igazolványt, vagy majd ha lesz, akkor az uniós zöldigazolványt.

2021. máj. 7. 22:41
 25/34 anonim ***** válasza:
45%
25. mutasd már meg azt a jogszabályt, ahol le van írva, hogy a kártya csak annak jár, aki Mo-n fizet TB-t. Vagy akár egy nyilatkozatot a kormánytól május előttről, amiben ezt kijelentették.
2021. máj. 7. 23:02
 26/34 anonim ***** válasza:
56%

Jó vicc.

17 éves korom óta arra vágytam, hogy elköltözzek Magyarországról, ami 23 éves koromban végre meg is történt. Nincs az az isten, hogy én visszaköltözzek Magyaroszágra. Életem legjobb döntése volt, hogy otthagytam, amit csak ez a cikk is megerősít. Épp folyamatban van a magyar állampolgárságom leadása, szóval Orbán most már hiába kapálózik.

2021. máj. 7. 23:17
 27/34 anonim ***** válasza:
19%

#27 Nem kapálódzik. TE jöttél ide vissza mert nem kaptad meg a védőoltást ott abban a bezzegországban ahová elmentél.

Nem kell hogy visszagyere. Minek kellett akkor innen a védőoltás vagy minek kell neked a védettségi igazolvány? Bezzegországtól kérjed!

2021. máj. 7. 23:54
 28/34 anonim ***** válasza:
56%

Lassan három éve át se léptem a magyar határt, szóval nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nekem bármi kéne Magyarországtól. Egyébként megnyugtatlak, megkaptam már az oltásomat idekint, a "bezzegországban".

2021. máj. 8. 00:03
 29/34 anonim ***** válasza:
14%

#29 Értem. Szóval el sem olvastad mi a kérdés, csak idejöttél valami ostobaságot leírni.

Akkor szólok, hogy a kérdés ez volt: "Külföldön élő magyarok! Ti haza fogtok jönni Orbán fenyegetésére?"

Ha nem akarsz hazajönni, nem kell neked a védettségi kártya, nem is itt kell a védőoltás, akkor mi a fenéről írtál?

2021. máj. 8. 01:33
 30/34 anonim ***** válasza:
63%

"Aki az EUban fizet járulékot, az ugyanúgy jogosult ugyanolyan eü-i ellátásra bármelyik másik EU országban ha van EU-s TAJ kártyája."

Ha döglődesz kedves testvérem. Minden más esetben perkelheted a zsíros dollárokat. Amúgy ekkora fasságot még itt is rég írtak le. :D

2021. máj. 8. 07:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!