Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezzel a terasznyitással miért...

Ezzel a terasznyitással miért viselkednek úgy az emberek egyik napról a másikra mintha nem lenne járvány?

Figyelt kérdés

Ez hihetetlen, még mindig napi több ezer új fertőzött és napi több száz halott van, erre kinyitnak az étterem teraszok és az emberek egymás hegyén hátán részegednek le ott.

Egy üzletbe meg van szabva, hogy 40-50 m2-en 5 ember tartózkodhat itt meg 50 m2-en kb ott van 10x annyi legalább , rossz látni ezeket a képeket meg videókat a zsúfolt teraszokról..

Most biztos örülnek a vendéglátósok , hogy nagyot szakítanak ezen, de itt ez ha így megy tovább akkor durvább lezárásokat okozhat mint ami eddig valaha volt itt Magyarországon..

2021. ápr. 25. 18:16
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
29%

"Jól érezték magukat, egészségükre. Ez a normális és természetes élet. Nem a szkafander+pince."

Na látjátok, erről beszélek. Néhány ostoba ember csak azt tudja elképzelni, hogy önfeledten szórakozik minden óvintézkedés nélkül, vagy bezárva retteg a pincébe! Azt el se tudják képzelni, hogy a kettő között félúton lehet óvatosan is szórakozni, se nem pincébe zárva, se nem minden mást elfeledve. Csillagfürt se veszi észre, hogy a rettegés és a minden mást félretévő szórakozás között van más is. Akárki akármikor óvatosságra int, ti beprogramozott droid módjára írjátok, hogy akkor rettegj otthon a 4 fal között. Ezt hónapok óta teszitek, és nem vagytok képesek fejlődni se.

2021. ápr. 25. 19:36
 42/57 anonim ***** válasza:
27%

"#29

"Nem tudom, hogy mikor lesz, nem is vagyok benne biztos de azért készülj rá. :)"

Azért úgy nagyjából. Május-Júniusban várható a mostani nyitás hatására? :)

"És a fiatal akkor nem megy haza a szüleihez, nem is megy boltba akkor, amikor egy öreg megy? Hogyan garantálod, hogy a fiatal aki elkapja a fröccsteraszon, nem találkozik öreggel/ idősebbel?"

Sehogy. Az idősebbek be vannak oltva, így ha elkapják a vírust a fiatalabbaktól nem kerülnek kórházba, vagy halnak bele, mert védettek.

Vidéki nagyvárosban lakom, de Pesten is úgy láttam, hogy hordják. Utcán persze nem, de az hülyeség is."

Szóval most az a célod, hogy tippeljek olyat, ami nem válik valóra? Ugye erre játszol? Nem tudom, hogy benned ez tudatosult e de eddig eléggé rosszul alakultak a covid dolgok, ha eddig ennyire lezártak, lazán megteszik. Jós nem vagyok, viszont simán lehet. Egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek szülei védettek e, aki elmegy piálni a haverokkal, simán megfertőzheti a szüleit/mást.

Én pedig elég sok olyat láttam, hogy nem hordták a maszkot olyankor, amikor bőven fertőzésveszélyes kategóriában voltak. Nem várom el, hogy üres utcán hordják a maszkot de hülye vagy, ha szerinted a magyarok 95%-a végig hordott maszkot, amikor a másik mellett sétált, mert akkor is kellett volna. Nem tűnt fel neked, hogy ez a nép csak akkor tart be egy szabályt, ha a megszegéséért büntetés jár? Persze ha egy szabály totál értelmetlen az más nyilván, viszont van olyan szabály is, ami nem értelmetlen. Vagy itt valaki ki meri jelenteni őszintén, hogy látott 100 embert aki a másik mellett sétált és mind a 100 emberen volt maszk? Nem fogom elhinni. Az üres utca az más.

2021. ápr. 25. 19:42
 43/57 anonim ***** válasza:
26%

#41 Pontosan. Végre valaki érti. Nem véletlen amúgy ez a gondolkodásmód, a magyar kb. minden esetben csak két végletben képes gondolkodni, köztes alternatívái nincsenek. Az egész politika is erről a polarizáltságról szól, és ezért javarészt a kormány a hibás. Mert ha valaki nem isteníti Orbánt, az tuti Gyurcsány fan, például. Az fel se merül benne hogy mondjuk mindkettőt utálja (mint például én).

Jelen kérdéskörben is pont az lenne a lényeg, hogy az értelmes, érdemi szórakozás az továbbra is tilos vagy erősen korlátozott, de az ordenáré ereszdelahajam az mehet mostantól mindenféle korlát nélkül. Esetleg mondjuk nem a kocsmákat kellett volna kinyitni, hanem korlátozott vetítésekkel a mozikat, vagy maximalizált létszámmal a konditermeket stb. Én se szeretek otthon ülni, de a csoportos ivás, hányás és garázdaság valahogy nem vonz, és nem gondolom létfontosságúnak mások esetében sem.

2021. ápr. 25. 19:42
 44/57 anonim ***** válasza:
82%

Egy mozira, kondira jut 100 vendéglátóegység. Nem arról szól ez, hogy az alkoholizálás alól van kivétel, hanem hogy a vendéglátóegységek feloldása jóval több munkáltatónak kedvez. Ha az emberek 90%-a moziba akarna menni és lenne 50x ennyi mozi, meg 50-ed annyi kocsma, ugyanilyen arányú vendéggel, akkor valószínűleg azokkal kezdték volna a feloldást.

Meg amúgyis, hogy oldod meg a kocsmák teraszánál a védettségi kártyás töketlenkedést? Hamarosan el fog jönni a mozik, konditermek nyitása is, és ha kártyához kötik, nem lesz hosszú életű.

Én örülök a teraszok nyitásának. Nem azért mert de jó lesz a fiataloknak, hogy ihatnak, hanem mert megint sok vendéglátónak lesz bevétele.

" a létező legordenárébb, legszükségtelenebb "szórakozási forma" az mehet korlátok nélkül."

A többség nem issza magát ganajra, te meg velük azonosítod az egész társaságot. Mi van azokkal akik csak meg akarnak inni az ismerősökkel pár sört (ahogy más kondiba, moziba akar menni). A hangoskodó kisebbség miatt tiltanád őket is? Aki okádik, széthugyozza az utcát, azt vigye el a rendőr járványtól függetlenül, ennek semmi köze a covidhoz. Azokkal is összeszedetném a pop cornt, akik a moziban kiöntik, vagy aki a konditeremben nem rakja helyre a súlyt.

2021. ápr. 25. 19:52
 45/57 anonim ***** válasza:
87%
#40 Itt arról van szó, hogy neked nem tetszik valami és a COVID járványra hivatkozva be akarod tiltani. Amikor meg ki kell állni a nyitás mellett, leragad az elmétek a bulikázó fiatalok gyűlöleténél és inkább zárnátok mindent.
2021. ápr. 25. 19:55
 46/57 anonim ***** válasza:
49%
28as....ott a pont!!!
2021. ápr. 25. 19:56
 47/57 anonim ***** válasza:
72%
Az nem érdekel titeket, hogy a Moziban és konditeremben megfertőzik egymást az emberek, csak a fiatalok ne bulizzanak.
2021. ápr. 25. 20:01
 48/57 anonim ***** válasza:
72%
És az benne a gusztustalan, hogy a COVID-ra hivatkozva hányjátok ezt ide.
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
Ez a társadalmi "kultúra" tükörképe... Nézd meg, amikor egy éve kezdődött a cirkusz, mindenki ment felvásárolni 1000-féle dolgot, aztán ment a kukába jó része 1-2 hónap után...
 50/57 anonim ***** válasza:
89%

"Szóval most az a célod, hogy tippeljek olyat, ami nem válik valóra? Ugye erre játszol?"

Természetesen. Te vészmadárkodsz, hogy ennek lezárás lesz a következménye, készüljünk. Nem egy túl kockázatos tipp, ha most nyitunk, annak az eredménye 1 max 2 hónapon belül látszani fog. Én szinte biztos vagyok benne, hogy emiatt nem lesz még egy lezárás. :)

"Nem tudom, hogy benned ez tudatosult e de eddig eléggé rosszul alakultak a covid dolgok, ha eddig ennyire lezártak, lazán megteszik."

Lezárnak megint, ha indokolni fogják a mutatók, de én úgy gondolom, hogy nem fogják.

"Egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek szülei védettek-e, aki elmegy piálni a haverokkal, simán megfertőzheti a szüleit/mást."

99,99% eséllyel védett, ha már megkapta a második oltását is, és eltelt minimum egy hét.

"hülye vagy, ha szerinted a magyarok 95%-a végig hordott maszkot, amikor a másik mellett sétált, mert akkor is kellett volna."

Mondtam, hogy szabadtéri maszkviselést leszámítva, mert az fszság. Akkor is ha elmegy melletted valaki.

Boltokban, tömegközlekedésen kb 95% hordta. Szabadtéren 50% kb.

"Nem tűnt fel neked, hogy ez a nép csak akkor tart be egy szabályt, ha a megszegéséért büntetés jár?"

Nem csak ez a nép, mindenhol így van. Ne kezd ezt a magyar mentalitásos mantrát. Ha nem lenne KRESZ, nem sújtatnák pénzbírsággal/börtönnel a bűncselekményeket, akkor mennyire tartanák be az emberek a szabályokat, mit gondolsz?

"Vagy itt valaki ki meri jelenteni őszintén, hogy látott 100 embert aki a másik mellett sétált és mind a 100 emberen volt maszk?"

Neked valami nagyon beakadt ezzel a más mellett sétálós maszkviseléssel. Remélem azt azért nem tartod felelőtlennek, aki odahaza nem hordja, mert kb ugyanannyi értelme van.

2021. ápr. 25. 20:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!