Ezzel a terasznyitással miért viselkednek úgy az emberek egyik napról a másikra mintha nem lenne járvány?
Ez hihetetlen, még mindig napi több ezer új fertőzött és napi több száz halott van, erre kinyitnak az étterem teraszok és az emberek egymás hegyén hátán részegednek le ott.
Egy üzletbe meg van szabva, hogy 40-50 m2-en 5 ember tartózkodhat itt meg 50 m2-en kb ott van 10x annyi legalább , rossz látni ezeket a képeket meg videókat a zsúfolt teraszokról..
Most biztos örülnek a vendéglátósok , hogy nagyot szakítanak ezen, de itt ez ha így megy tovább akkor durvább lezárásokat okozhat mint ami eddig valaha volt itt Magyarországon..
Nagyon helyes..
Nyüzsögjenek csak.
Hátha bejön az aminek melóba szurkolunk,hogy júniusra bedurran megint,azt zárás...
Sokkal nyugisabb úgy...
"Nem tudom, hogy mikor lesz, nem is vagyok benne biztos de azért készülj rá. :)"
Azért úgy nagyjából. Május-Júniusban várható a mostani nyitás hatására? :)
"És a fiatal akkor nem megy haza a szüleihez, nem is megy boltba akkor, amikor egy öreg megy? Hogyan garantálod, hogy a fiatal aki elkapja a fröccsteraszon, nem találkozik öreggel/ idősebbel?"
Sehogy. Az idősebbek be vannak oltva, így ha elkapják a vírust a fiatalabbaktól nem kerülnek kórházba, vagy halnak bele, mert védettek.
Vidéki nagyvárosban lakom, de Pesten is úgy láttam, hogy hordják. Utcán persze nem, de az hülyeség is.
33
Most kifejezetten a nyitásos-bulis képekre gondoltam
30.
34,
Úgy más. Én a fél évig tartó zárásról írtam.
#35 Persze, mert mindig ez a legfontosabb hogy "jól érezték magukat".
Érdekes, mindig úgy tesznek sokan mint ha a bulizás létszükséglet lenne. A normális, kulturált szórakozás az nem lehetséges, mert vagy nincs is nyitva semmi olyan létesítmény, vagy ha nyitva is van olyan mint mozi, könyvtár, konditerem, akkor oltási igazolás meg egyéb baromságok kellenek. De a csoportos iváshoz meg részegen ténfergéshez se maszk, se oltás, se maximális létszám nem kell ezentúl, az mehet csőgázon. Mert az fontos, az szükséges. Nagyon logikus és fair mondhatom.
"Nagyon logikus és fair mondhatom."
Én például úszni mennék meg színházba. Bulizni meg lehet kulturáltan is.
Viszont miért ne bulizhatna, aki ebben leli örömét?
A logika talán az, hogy az általam hiányolt szolgáltatások zárt helyen vannak. Nyáron viszont szívesen eszik, iszik az ember egy kis kellemes zenére. Aki nem, az maradjon otthon.
Egyetértek Csillagfürttel. Aki fosik, tegye a négyfal között. Ha meg az a probléma, hogy a gyerek hazaviszi, akkor oltassa be magát a szülő.
Az, hogy nem oltatom be magam közben meg elvárom, hogy más meg maradjon otthon a kedvemért a legkevésbé logikus és fair.
A vendéglátósok, fiatalok hoztak már elég áldozatot (főleg az előbbiek) az idősek kedvéért. Most az időseken a sor. Emeljék fel a valaguk és menjenek oltakozni.
#37 "Aki fosik, tegye a négyfal között."
Igazad van, mert amelyik okádik, az már úgyis az utcán csinálja...
Látom nem esik le, hogy itt nem a nyitással/nem nyitással van bajom, hanem azzal hogy a kulturált, értelmes szórakozási formák meg úgy egészében az élet az továbbra is korlátozva van, oltási igazolás, maszk, satöbbi, de a létező legordenárébb, legszükségtelenebb "szórakozási forma" az mehet korlátok nélkül.
Az, amit még a Covid nélkül is betiltanék. Az alpári, minősíthetetlen viselkedést és annak végtermékeit semmi észérv nem indokolja. A hajnalig tartó üvöltözés, utcák telehányása, televizelése, randalírozás egyik sem létszükséglet, sőt nem is olyan dolog ami beletartozik a kultúra körébe. Aki állat módjára akar viselkedni, tegye a négy fal között. Különösen felháborító hogy ezt szabad tenni gátak nélkül, míg aki csak moziba vagy mondjuk kondizni akar menni az meg nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!