Ezzel a terasznyitással miért viselkednek úgy az emberek egyik napról a másikra mintha nem lenne járvány?
Ez hihetetlen, még mindig napi több ezer új fertőzött és napi több száz halott van, erre kinyitnak az étterem teraszok és az emberek egymás hegyén hátán részegednek le ott.
Egy üzletbe meg van szabva, hogy 40-50 m2-en 5 ember tartózkodhat itt meg 50 m2-en kb ott van 10x annyi legalább , rossz látni ezeket a képeket meg videókat a zsúfolt teraszokról..
Most biztos örülnek a vendéglátósok , hogy nagyot szakítanak ezen, de itt ez ha így megy tovább akkor durvább lezárásokat okozhat mint ami eddig valaha volt itt Magyarországon..
"Magyarország a világelső a halálozásban"
Magyarország világelső, ha arról van szó, hogy minél több embert kell covid halottnak minősíteni. :)
"Még hogy nagyot szakítanak a vendéglátósok... fél év bezárás után most itt a habzsi-dőzsi szerinted? A járvány meg: bármilyen korlátozást vezettek be, semmivel sem csökkent az esetszám, feltűnt? Ha nem lett volna korlátozás könnyen lehet, hogy ugyanannyi lett volna."
Na és mennyire tartotta be a magyar a maszkviselést és a szabályokat? Hogyan működjenek a szabályok, ha 0-14 ben a szabályok kijátszása a cél? Én nem azt mondom, hogy mindenki zárkózzon be de legalább annyi óvintézkedést be lehetne tartani, hogy kötelező maszkban menni a teraszra. A vendéglátós akkor is kap pénzt, az emberek meg ha épp nem esznek, akkor maszkban nem fertőzhetnek. Viszont a maygar beleszarik minden szabályba, így elég nehéz működni. Normális szabályokkal és azok betartásával lehetett volna itt elérni valamit. Viszont a magyar amit tud, megszeg. Készüljetek a következő lezárásra!
Én úgy láttam, az emberek 95%-a fél évig rendesen hordta a maszkot, ahol kell. Láttuk mennyit ért.
Mikor lesz a következő lezárás szerinted? Majd visszajövünk és nevetünk egy jót, hogy nem lett igazad. :)
"#25
Én úgy láttam, az emberek 95%-a fél évig rendesen hordta a maszkot, ahol kell. Láttuk mennyit ért.
Mikor lesz a következő lezárás szerinted? Majd visszajövünk és nevetünk egy jót, hogy nem lett igazad. :)"
Akkor amit láttál nem a magyar valóság. A maygar valóság az, hogy amikor van rendőr/felügyelő etc, akkor van csak maszk. Nem azt mondom, hogy midnenhol hordani kell, nyilván az üres utcán nincs értelme, de amikor hasznos sokan akkor se hordták. Nem tudom, hogy mikor lesz, nem is vagyok benne biztos de azért készülj rá. :)
"Nem értem a problémát. Adtak egy esélyt annak, hogy az oltatni általában nem szándékozó fiatalok között is kialakulhasson a nyájimmunitás. Ha arra várunk, hogy a felnőttek 80%-a jelentkezzen oltásra, a büdös életben nem mászunk ki a járványból. Így legalább van esély, hogy ez a korosztály is gyorsan átfertőződik. Ők meg azért ha kellemetlen tünetekkel is, de általában életveszély nélkül túlesnek a betegségen."
És a fiatal akkor nem megy haza a szüleihez, nem is megy boltba akkor, amikor egy öreg megy? Hogyan garantálod, hogy a fiatal aki elkapja a fröccsteraszon, nem találkozik öreggel/ idősebbel?
27 nana!
Érdekes, vidéki nagyvárosokból nem láttam ilyen durva képeket. Csak a bp-iek ilyen eszetlenek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!