A Partizán műsorvezetője nem hiteltelen?
Gulyás Márton a Partizán című (ellenzéki) politikai műsor vezetője.
153.000 youtube feliratkozója van jelenleg, Patreonon, pedig 4352 patronálója van, ez kis híján 28.000 dollár bevétel havonta. Ez 8.4 millió forint, ez lefele kerekítve 100 millió egy évben. Viszont a csatorna népszerűsége folyamatosan növekszik, ezáltal valószínűleg a támogatók száma is növekszik, így még több is lehet mint a 100 millió. Ha csak egy szerény 15-20% hasznot számolunk ami megmarad neki, az jelen állás szerint 15-20 millió forint évente, 1,2-1,66 millió havonta. Nyilván vannak költségei, operátor, animátor, grafikus, de ezek nem vihetnek el túl sok pénzt. A patreon oldalon például azt írja, hogy 1650 forint az operatőr órabére, 3000 forint pedig egy heti facebook/instagram poszt képeit fedezi. Tehát a grafikus elvileg 3000 forintért ad egy heti kép mennyiséget. Ez igazán nem számít nagy költségnek, ennyi bevétel mellett.
Ez a 8,4 millió csak a patreon támogatás. 153.000 youtube feliratkozónál már a youtube-tól is érkezik egy szemmel látható összeg.
A wikipédia szerint Márton egy középosztálybeli családból származik.
Ezekből az információkból arra lehet következtetni, hogy nincsenek anyagi gondja, messze jobban élhet mint a magyar társadalom jó része. Ha csak az 1,2-1,6 milliós várható/becsült havi profitot vesszük alapul, már az többszöröse a magyar átlagfizetésnek, a mediánról meg ne is beszéljünk.
Ezzel önmagában nincs is gond. A problémám nekem azzal van, hogy szinte minden videóban élesen bírálja a kapitalizmust, erősen idealista baloldali elveket vall. Több interjúalanyát bírálta, "felkérdezte" amiért az a kapitalizmus élvezője (pl Bige Lászlós interjú).
Még ez sem lenne amúgy probléma, mindenki olyan elveket vall amilyeneket akar.
A problémám az, hogy ő is bőven élvezője a kapitalizmusnak, ennek ellenére élesen bírálja azt. Ott ül egy rikító Nike cipőben és közben szidja a kapitalizmust.
Folyamatosan amolyan a társadalmi egyenlőtlenségekről papol, grimaszokat vág ha valami nem tetszik, ennek ellenére egy elég jó üzletet épít ebből.
Mennyire tud így hiteles lenni?
Akkor fejtsd ki kérlek.
De elég ha csak egy dologra válaszolsz. Szerinted mennyire hiteles ha a kisemberek védelmezője szerepben tetszelgek, és közben egy 80 ezer forintos Nike cipő van a lábamon? Egy olyan cipő ami kisemberek kizsákmányolásával lett összerakva páraezer forintért, én pedig fizettem érte annyi pénzt, amiért egy szegény magyar 2-3 hetet dolgozik.
Azta!!! Ez micsoda demagógia gyűjtemény!!! 🤣🤣🤣
Először is már a felütés is valótlan, mert nem tetszeleg a kisemberek védelmezőjének szerepében. Nem is tudom, hogy ez egyáltalán hogyan merült fel. Ha a kisemberek védelmezőjének állítaná is be magát, akkor az azt jelentené, hogy csakis a barátnője vághatná a haját egyen hajnyíró fazonra, és csakis a kínai piacról öltözködhetne? Közlekedési eszközként meg BKV, vagy egysebességes, kontrafékes tanyabájk?
Másodszor, egy (mondjuk nem akármilyen) kínai Asics Gel-Kayano cipőért is elkérnek 60 ropit, szóval azért ez nem akkora luxus.
Harmadszor az, hogy a magyar emberek egy része mennyiért hajlandó dolgozni, annak mi köze ahhoz, hogy más mennyiért teszi ugyanezt? Valaki amúgy már célzott rá korábban, hogy egy ilyen riporthoz nem csak a műsorvezető kell, aki a műsor arca, és őket is abból a bevételből kell ám fizetni, amit te kifogásolsz.
Pedig a szegnyek ilyenek, inkább eszik a löncshúst, de a Nike meglegyen, kirakat. A hűtőjét meg csak ő látja.
A kisemberek egy hónapot dolgoznak 54 ezer forintért, orb rabszolgatartó renszerében, aminek közunka a neve. Ha van két darab közjószágod, 74 ezer forint.
Komolyan nem hiszem el, hogy mennyien eljátsszák itt, hogy nem értik azt amit a kérdező mondani akar...
Pedig nagyon is érthetően leírta.
Ha Márton számon kérhet egy milliárdost azért, hogy miért Jachtot vesz a pénzén, amikor sokan éheznek és a jacht pedig nem létszükséglet...
Akkor Mártont is számon lehet kérni azért, hogy miért vesz 80 ezer forintos cipőt, amikor sokan éheznek és 5 ezer forintból is lehet cipőt venni.
Ha utóbbit nem lehet számonkérni Mártonon, mer “azt vesz a saját pénzéből amit akar”, akkor Ő sem kérheti számon senkin az előbbit.
Értjük a kérdezőt, a kérdező nem érti, hogy teljesen más kategória egy rendszert alakító személyen számon kérni a felelősséget. Gulyás messze nem ilyen, hiszen nincs sem politikai, sem gazdasági hatalma attól még, hogy viszonylag tehetős.
Nem tudom, hogy valódi-e, de ez a válasza a kérdésre: [link]
34
Mondjuk vsn egy különbség, a milliárdos vállkozók állami vagyonok szétlopásával lettek milliárdosok, ők meg abból élnek hogy az embereknek tetszik amit csinálnak és ezért támogatják a csatornát.
#35. Köszönöm a linket!
Hasznos.
#36. Ez annyira sötét hozzáállás!
Szerinted minden milliárdos tolvaj?!
Nincs olyan aki becsületesen érte el, amit?!
Egyébként alapvetően #35.-nek részben sikerült meggyőznie, de ott írta valaki azt is, hogy például Lakatos Márk pénztárcájában is turkált Marci, aki nagyjából hasonló anyagi szinten lehet mint Ő, és nála is előjött olyan dolgokkal mint Bige Lászlónál...
Ezt megint csak problémásnak látom (hogyha valóban igaz).
Most kíváncsiságból megnéztem a Lakatos Márkkal készült interjút... nem is a pénztárcájában turkált, hanem azt kritizálta, hogy a divatiparban dolgozik, és a szegényebb réteg nem engedheti meg magának a divatos öltözködést. Annyira demagóg, hogy az fájdalmas. Innentől kezdve ő se egyen egy jó kaját, mert vannak akik éheznek? Ne használjon tusfürdőt, mert van akinek víz se jut? Napokig lehetne folytatni ezeket a demagóg szövegeket. Márk egyébként jól kezelte ezeket.
Ami még nem tetszik, hogy nem csak szimplán kritikát fogalmaz meg, hanem ráakarja erőltetni a saját véleményét az interjúalanyra. Folyton azt érzem, hogy kiakarja mondatni a saját véleményét azzal akivel épp beszélget.
A linkelt facebook bejegyzés sem győzött meg.
Semmi gond nem lenne azzal, hogy van pénze és saját magát a felső középosztályba sorolja (off: kb reálisak lehetnek a számok amiket a kérdésben írtam). Viszont azt írja, hogy a kapitalizmusban kötelezve vagyunk morálisan megkérdőjelezhető helyzetek elviselésére. Mégis ki kötelezi őt, hogy kizsákmányoló cégek szolgáltatásait vegye igénybe? A Nike marketingesei pisztolyt tartanak a fejéhez boltba menet? A kommentelők is leírták, hogy ha valóban művelné a társadalmi felelősségvállalást (amit másoknak mindig felró), akkor nem ilyen cipőt hordana. Nem két véglet van, hogy mezítláb vagy 80k-s Nike cipő. Vásárolhatna magyar cégtől is, vannak kisebb manufaktúrák is. Vagy akár kereshetne valami eco friendly terméket, amit próbálnak a lehető leginkább környezetbarát módon előállítani. Ezek mindegyike olcsóbb lenne, mint a jelenlegi cipője, és még önazonos is tudna maradni.
Nekem személy szerint a Nike cipőkkel sincs bajom, rossz gyarló kapitalistaként van is két pár Nike cipőm, de nem is kritizálom a rendszert és ezeket a cégeket.
Pont a Lakatos Márkkal készült interjú vicces annak tudatában, hogy milyen cipőt hord. Kritizálta Márkot, hogy sok szegény családnak nincs pénze öltözködni, Márk pedig a tehetősebb rétegnek nyújt szolgáltatásokat. Mindezt úgy, hogy egy havi minimálbérbe kerülő cipő van a lábán.
Egyetértek kérdező!
Ráadásul nem is egy pár Nike cipője van, hanem sok...
És a Nike cipők közül is a kifejezetten drágábbak.
Puzsér egyszer beszélt az egyik műsorában ilyen vegán aktivistákkal és mélyen egyetértett velük abban, hogy az ipari húsfeldolgozás milyen erkölcstelen...
Adás közben felmerült, hogy ennek ellenére Puzsér gyakran hord bőrdzsekit, nos azóta az adás óta egyszer nem volt rajta valódi bőrből készített dzseki.
Szóval Gulyás igazán példát vehetne róla a tekintetben, hogy hogyan kell hitelesnek maradni...
De erre az egész kritikára csak egy rossz ripacskodással tudott a Marci reagálni.
2:30-tól:
Nem tudom, nekem kicsit idegesítő, hogy egy embernek minden aspektusból meg kell, hogy feleljen. Én is törődök a környezettel addig a szintig, hogy nem fogyasztok feleslegesen, szelektíven gyűjtöm a szemetet (beleértve a fáradtolajat, az elemeket, egyebeket) és nem akarok semmit sem letérköveztetni.
De ha most kapnám a támadásokat, hogy miért nem bioruhákat hordok és járok elektromos autóval (vagy mindenhova kizárólag biciklivel), akkor elküldenélek titeket egy melegebb éghajlatra. Művelni a társadalmi felelősségvállalást nem kell, hogy azt jelentse, hogy életem minden szegmensét annak rendelem alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!