Gulyás Márton miből él? Kik támogatják?
Ugyanúgy a videóiból, mint más vloggerek. Egy-egy videóját sok tízezren nézik, a népszerűbbeket párszázezren. 100 megtekintésenként kap kb. 1 dollárt a youtube-tól, minden munkanap van videója. Csak a Partizán csatornájának 6 év alatt 31 millió megtekintése volt, azaz ezen idő alatt majdnem 100 millió forintot hozott neki.
De a komoly pénzt már a Pathreon kezdi el hozni neki, itt 4,3 ezer támogatója már havi 28 ezer dollárt (8,4 millió forintot) fizet neki.
1: de persze a 8 millió nem a zsebébe megy, mert abból fizet szerkesztőt, operatőrt, designert, stb.
Mindenesetre jó látni, hogy a független tartalomgyártásnak van tere, az emberek hajlandóak adakozni ilyesmire, ha valaki minőségi tartalmat állít elő.
4: egyetértek.
Én azt unom rohadtul, hogy miden vendégén számon kéri vagy a vélt szexizmust, vagy ha nő az illető, akkor zaklatós sztorikat vár, persze az állandó propagandavaideói mellett ez talán csak egyedül nekem szúr szemet. 90 évvel ezelőtt rendes jó náci lett volna belőle.
A Kovács Áronnal való beszélgetése a legdurvább. https://www.youtube.com/watch?v=4HER43zESoA
Mindenáron rá akarja húzni a szexizmust a csávóra, minden módon próbálja negatív színben feltüntetni, közben meg az Áron tök korrekten és normálisan reagálja le ezt a sok hülyeséget.
Itt még a saját kommentelői is beszólnak Gulyásnak, hogy elvetette a sulykot.
Amúgy lehet mondani, hogy Patreon, stb... rendben.
Csakhogy nézzünk meg előbb Marcellhez hasonló politikai Youtubereket arányszám vs. követőtábor arányban:
Vona Gábor: 91 db patronáló - 46 ezer követőből
ZSHOW Zsolti (igen, ő is valamelyest az): 66 db patronáló - 156 ezer követőből
Partizán: 4,342 db patronáló - 153 ezer követőből
Ez azért olyan szinten ordító különbség, hogy nehezemre esik elhinni azt a magyarázatot, hogy ezt mind "közösségi" finanszírozásból kaparta össze itt Magyarországon. Valószínűsítem, hogy pénzes gazemberek létrehozattak rengeteg álfiókot, amin keresztül feltűnés nélkül tolják a politikai agymosásba ilyen módon a rengeteg lóvét.
Értem, hogy a havi 8 millla még nem is sok, elmegy a stábra a nagy része, de hogy ne állnának emögött tudatos érdekek, nagyon nehéz ezek alapján elhinnem...
Persze biztos támogatja balos, liberális alapítvány is. És akkor mi van? Nem közpénz.
Egyébként Sorossal sem volt túl kedves:
https://www.youtube.com/watch?v=pi5hmK9Rils
Pl. beszél arról is, hogy a 14-15 éves S.-t (akkor még Schwartz volt) vitte magára zsidóellenes razziákra nyilas minisztériumi tisztviselő álkeresztapja. (S. apja fizetett a nyilasnak azért, hogy a kis S.-ról gondoskodjon, az álkeresztapa szerepe a vagyon lefoglalása volt.)
Meg arról is, hogy az üzleti életben S. saját bevallása szerint is erkölcstelen, mert hogy ez csak így megy.
Marci nem is liberális, hanem inkább marxista. A marxizmust persze lejáratta a szovjet bolsevizmus, de egyébként Marx mai szemmel is elég objektív. Akkoriban a tőkés kizsákmányolás brutálisabb volt, a munkásság helyzete pedig sokkal kétségbe ejtőbb.
Most egy olyan világban élünk, ahol 26 embernek több vagyona van, mint a világ szegényebb felének.
Az USA-ban a vagyon 90%-a a felső 20%-é:
Érdekességképp, ilyen adók voltak még az Egyesült Királyságban a nagyon magas jövedelmekre,
" A legmagasabb jövedelemadó-kulcs a második világháborúban érte el a csúcsot, 99,25%-ot. Ezt követően némileg csökkent, és az 1950-es és 60-as években 90% körül volt.
1971-ben a jövedelemadó felső kulcsát 75%-ra csökkentették. A 15%-os pótdíj a befektetési jövedelmek felső kulcsát 90%-on tartotta. 1974-ben a csökkentést részben visszafordították, és a jövedelemadó felső kulcsát 83%-ra emelték. A befektetési jövedelmekre kivetett pótdíjjal együtt ez 98%-ra emelte a befektetési jövedelmek felső kulcsát, ami a háború óta a legmagasabb állandó kulcs volt."
forrás:
9: szerintem nyugodtan mondd ki, hogy kommunista, mi a gond?
Ha ennyire fetisizálod a marxizmust, akkor nevezd meg nekem kérlek a világ valaha volt összes kommunista állama közül, hogy szerinted melyikben valósult meg a kommunizmus a maga helyes formájában, és hol nem teremtek a nyomában meszesgödrök és munkatáborok?
"Persze biztos támogatja balos, liberális alapítvány is. És akkor mi van? Nem közpénz."
Hitlert nagyon sok tőkés támogatta, az sem volt közpénz. És akkor mi van? Holokauszt, hullahegyek, több 10 millió áldozatok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!