Miért él ez a téveszme a Fideszesekről?
Az ellenzéki tábortól gyakran halljuk, hogy a Fidesz-szavazók elvakultak, nem látják a fától az erdőt, stb.
Én úgy gondolom, hogy nincs olyan Fidesz-szavazó, aki azt gondolná, hogy ez a kormányzat tökéletes és hibátlan. Pontosan tisztában vannak ők is ennek a kormánynak a hibáival. Attól, hogy valaki a Fideszre szavaz, nem azt jelenti, hogy nem ismerné el a Fidesz hibáit.
A magyarázat egyszerűen az, hogy az emberek viszonyítás alapján gondolkodnak. Sajnos az a helyzet, hogy a kevésbé rosszat kell választanunk, és lehet itt korrupcióra meg stadionokra hivatkozni, de még mindig az a helyzet, hogy a magyarság többsége a macskáját sem merné rábízni az ellenzékre. Egy ember van az ellenzékben, aki értelmesen, intelligensen beszél, Márki-Zay Péter. A többiektől én még intelligens megszólalást nem hallottam. Az ellenzék tehetségtelenségének és bénaságának bizonyítéka az, hogy A Fidesznek cirka annyi szavazata van, mint az egész 6 párti ellenzéknek összesen.
Szerintem kétféle ember van:
1. Ami a Fideszre szavaz, mint kissebbik rossz
2. Aki az ellenzékre szavaz, mert gyorsabb halál
Kellenek az ilyen csinált magyarázatok, hogy minden fideszes tudatlan, iskolázatlan, cigány, nyugdíjas, mucsai, agymosott, ner kegyelt, milliárdos stb. stb. mert a valóság megrengeti az összes elméletüket.
Külön tetszik amikor olyanokkal jönnek - egyszerre - hogy az M1-t senki nem nézi ÉS az M1 agymosásának köszönheti a 2,5 millió szavazót a fidesz. Vagy hogy vidéken nem lehet információhoz jutni csakis a kormánypárti médiából, mintha az internet olyan lenne hogy csak az MNO oldalát, origót meg 888-t tud rajta a fideszes megtalálni, az indexet, telexet, 444-t meg nem. A tévéadók is olyan furán sugározzák a jeleiket, hogy ugyanazon csatornakiosztásban van ugyan az ATV meg az RTL klub is, mint az M1 meg a TV2, Hír tv, de a fideszesek azokra más sem tudnak kapcsolni valamiért.
Közben pedig lobogtatják, hogy milyen alacsony a nézettsége, olvasottsága a kormánypárti médiának - és arra az egyszerű dologra nem jönnek rá, hogy azért, mert míg ők a kormánypárti oldalakat soha nem hajlandóak nézni, olvasni, addig a fideszesek bizony tömegével olvassák, nézik az ellenzéki médiát IS. Ezért nagyobb azok látogatottsága, mert mi oda IS elmegyünk hoyg azt a véleményt IS megismerjük.
Ok, csak mondjuk nem sok Fideszest hallottam felháborodni a legdurvabb dolgokon, pl.:
- Sorosos kampányon
- Az olyan húzásokon mikor hatósagi módszerekkel zsarolnak ki cégeket az eredeti tulajdonostól, lásd legutóbb a Digi esete
- MANYUP államosításon
- Média bedarálásan, propaganda média létrehozasán
- Random hazaárulózásokon, ha valaki nem ért velük együtt
- Migránsos gyűlöletkampányon
Mert ok, tényleg vannak olyanok, akik kisebb rosszként szavaznak a Fideszre, én is kisebb rosszként szavazok másra, de fel tudok hábkrodni azokon a húzásokon is, amiket azok a politikusok csinálnak, akikre szavazok. Ilyet soha nem láttam még Fidesz szavazótól, sőt a legtöbbjük tényleg a legdurvabb dolgokat is igyekeznek megmagyarázni.
"Ok, csak mondjuk nem sok Fideszest hallottam felháborodni a legdurvabb dolgokon, pl.:
- Sorosos kampányon
- Az olyan húzásokon mikor hatósagi módszerekkel zsarolnak ki cégeket az eredeti tulajdonostól, lásd legutóbb a Digi esete
- MANYUP államosításon
- Média bedarálásan, propaganda média létrehozasán
- Random hazaárulózásokon, ha valaki nem ért velük együtt
- Migránsos gyűlöletkampányon"
talán mert ezeknek a baloldali narratívája úgy hazugság ahogy van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!