Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a lakosság nagy része...

Ha a lakosság nagy része nyitás párti/"vírustagadó", akkor nem kellene a kormányoknak a többség akaratát követni, így kormányozni?

Figyelt kérdés

Az ország állampolgáraiért van a mindenkori kormány. Ismerős? ez van az alkotmányban. A nép akaratát kell közvetítenie, érvényesítenie. Nem új konteokat kitalálnia. Jött ez a Covid, már az elején megmondták a virulógusok a TV-ben is, hogy nem erősebb egy influenzánál. Wuhánban a kínaiak csináltak egy pánikot, amitől megijedtek a világ vezetői és elkezdtek a covidtól rettegni, miközben ez a Covid már jóval Wuhan előtt itt volt európában. Évtizedek óta együtt élünk vele. Tudósok mutatták ki korábbi szennyvízmintákban, jóval Wuhan előtt ennek a Covidnak az örökítőanyagát bizony [link]

Azóta Kínában rég nincsen kovid, nem is volt második hullám. Ott már nyoma sincs. Itt az EU-ban mi még rettegünk tőle, bezárunk mindent, miközben az éves átlaghoz képest a ugyanannyi a mortalitás. Semmivel sincs erősebb covid megbetegedési hullám, mint amennyi influenza szokott lenni, de a gazdaságot és az emberek életét teljesen tönkreteszik a kormányok ezzel a retteggéssel

Az állampolgárok megmondták, hogy nem indokoltak lezárások, semmi sem indokolja, hogy olyan maszkot hordatnak az emberkkel, amin átmegy a pára, levegő és így a vírus is, miközben szárítja a torkot, a saját elhasznált co2-őt lélegzed vissza és így a torkodon könnyebben megtelepednek a vírusok. Az influenza miatt sem szoktak lezárni országokat. Most ezt miért tennénk?

2021. febr. 28. 13:29
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
25%

Csak egy apróságra hívnám fel a figyelmet: a levegő (legyen mondjuk nitrogénmolekula) és a vírus átjut a maszkon de a CO2 nem tud távozni. Ugyanazon a maszkon, ami a sokkal nagyobb vírust (ami inkább egy aerosolban van) átengedi, a 44 g/mol moltömegű CO2 nem megy át :D

Nah kérdező ezért vagytok a világon mindenhol sültbolondnak elkönyvelve

2021. febr. 28. 14:16
 12/50 anonim ***** válasza:
34%

10: Egy ilyen könyv nem peer reviewed tudományos cikk. Könyvet bárki írhat, nem kell, hogy tudományos ellenőrzésen átessen ahhoz, hogy megjelenhessen. Ellenben egy tudományos folyóirattal, ahol csak ellenőrzés után jelenhet meg valami.

No, ilyet tudsz mutatni? Ha nem, akkor lapozzunk, nincs semmi látnivaló.

2021. febr. 28. 14:22
 13/50 anonim ***** válasza:
17%

12. Ha Müller Cecília írna könyvet, akkor is megkérdőjeleznéd, mert nem tudományos folyóiratban tette?

Hendrik S. ugyanolyan ismert név németeknél Christian Drostennel együtt, mint Müller C. nálunk. Csak Streeckről tényleg nem annyira hallani mostanában már.

2021. febr. 28. 14:34
 14/50 anonim ***** válasza:
53%
#13 spec müller nyunyókának azt sem hiszem el ha kérdez. Mondjuk ez igaz az összes fideszesre
2021. febr. 28. 14:38
 15/50 anonim ***** válasza:
62%
13: Ne tereld a témát. Tudományos cikket kértem. Nincs? Akkor annyit is ér ez az ember meg az "eredményei".
2021. febr. 28. 14:47
 16/50 anonim ***** válasza:
71%
A kormány a választói igényeit elégíti ki. Amíg a Fideszre a nyuggerek szavaznak, meg a CSOK-ot felvevő ősanyák, akik egyébként a leginkább agymosott Covid-hívők, így amíg ezek nem unják meg, hogy csak maszkban piacozhatnak, addig marad ez a hiszti. A kormánynak is könnyebb így lopni.
2021. febr. 28. 15:04
 17/50 anonim ***** válasza:
55%

15-ös: Ezt nem tudom, hogy honan vetted, hogy egy tudományos cikknek szakfolyóiratba kell megjelnnie. Én pl a mestermunkámat nemzetközi jogból egy magánkönyv formában írtam.(rektori dicsérettel)

Akkor most szerinted nem minisül tudományos tanulmánynak, mert nem szakfolyóiratban jelent meg?

2021. febr. 28. 15:17
 18/50 anonim ***** válasza:
63%
15, nem terelek a témát, bekapcsolódtam a beszélgetésbe, mivel többet hallottam az említett emberről, mint akik itt kételkednek. De majd elutazok neked Bonnba, és kikérem a vonatkozó dokumentumokat az ottani egyetemen. Csak 300 km, de neked megteszem.
2021. febr. 28. 15:26
 19/50 anonim ***** válasza:
48%
Én történész vagyok, már doktorandusz, a kezdő hallgatókat már tanítom is az alapképzésben. Már az első szemeszterben téma, hogy mi minősül tudományos munkának. Ez minden szakterületen ugyanaz az orvosi egyetemeken us. Tudományos munkának minősül minden olyan munka, ami egy adott szakterüleren olyan személytől származik, akinek meg van, hozza a tudományos végzettsége (tehát rendelkezik a mester végzetséggel, ha van phd-je még jobb, de az se feltétel), a tanulmány témáját alaposan elemzi, abban hivatkozik más szakirodalomra, és a kutatásait az adott szakterületet normái szerint végzi. Az egyáltalán nem szükséges, hogy szaklapban jelenjen meg. Az említett személy egy professzor, és a professzorok magánkönyvei mindig is hivatalos tudományos forrásnak számítanak, vizsgákon is követelmény, és mindig is hivatkozási alap. Egyedi kivétel, ha beizonyosodik, hogy a tanulmányban vétett vagy nem tartotta be a professzor a fennt említett kritérimukat, de ez egy egyetemi professzornál igen ritka, hiszen ha ez bebizonyosdik, akkor nyilvánosan vissza kell vonnia és helyreigazítania a tanulmányt, vagy ha ez többször elöfordul, akkro meg elbocsátják.
2021. febr. 28. 15:39
 20/50 anonim ***** válasza:
49%
17: Tudományos munka, de nem peer reviewed, tehát nincs neki komolyabb jelentősége.
2021. febr. 28. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!