Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Sokan mondják Trianon kapcsán, hogy csak az magyar, aki a mai határok között él, hogy aki akart, már az átjött volna, aki nem jött át, annak jó ott, tehát elfogadja azt, hogy ő román szlovák stb., nem pedig magyar, meg hogy Trianon óta már mindenki meghalt, ők már ott születtek, tehát nem magyarok.

Na most.

Ezzel szemben szerintem lehetne ugyanúgy érvelni csak visszafelé. Ha a határon túli magyarok nem magyarok, akkor az 1920 előtt nálunk élő kisebbségek sem voltak románok, szlovákok stb, hanem magyarok voltak ők is, csak mert ide születtek. Milyen jogon akartak függetlenséget? ha nagyon el lettek volna nyomva nálunk, akkor haza mentek volna a saját országukba. Itt születtek, tehát magyarok, és nem jár nekik semmilyen külön kisebbségi jog, hiszen aki nálunk románnak vallotta magát, az saját maga vállalta a konfliktust, holott ő már ide született magyarként, és ha akart volna át is mehetett volna Romániába lakni.

Ez az érvelés pontosan így hangzana visszafelé, mégsem látok ilyeneket sehol.

Van valaki, aki hasonlóképpen látja ezt az érvelési hibát, és felfigyelt már rá? Netán kapott is már választ rá? (valami értelmeset...)

2021. febr. 26. 01:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
42%
Ki mond ilyen őrültséget, hogy csak az magyar, aki a mostani határok között él??? Hiszen Mo. régen sokkal nagyobb volt, és ott mind (kis kivétellel) magyarok éltek. Azok nem változtak át hollandokká vagy oroszokká vagy románokká!
2021. febr. 27. 14:32
 22/22 anonim ***** válasza:

Szóval, valóban érdekes ez az érvelési "hiba", amire rá mutattál. Azonban én úgy látom a te érvelésedbe is csúszott egy apró hiba, vagy inkább információ hiány.

A nemzetiségeknek akik M.o.n éltek, ugyanis, szemben a határon túli magyarokkal, nem volt hova "hazamenniük", legalábbis nem minden esetben. Pl. Egy román, valóban haza mehetett volna Romániába, vagy egy sváb Németországba, viszont egy szlovák vagy horvát akiknek az országa ekkoriban egyszerűen nem létezett, mint különálló politikai entitás, hova tért volna vissza? És még ha lett is volna országuk, akkoriban nem volt annyira egyszerű átcuccolni máshova, mint ma. Számukra ez a költözés, ha lett is volna hova, sokkal összetettebb feladat lett volna, mint ma lenne Jóskának, ha úgy érzi elnyomják a magyarságát Romániában.

Tehát,értem hogy mire akarsz rámutatni, és valóban van merit a dologban, de ez így egyszerűen (szerintem) túl pontatlan a másik érv megfordításához. Illetve az érvek forgatása alapból nem túl szerencsés. Azzal ha bebizonyítod hogy "Lehet az én kutyám büdös, de a tied meg hájas!" azzal mindent csináltál, csak megoldást nem találtál a problémára. Ha valaki valóban fontosnak tartja a határontúli magyarok problémáját, szerintem a helyett, hogy tovább növeli a szakadékot köztük és a románok között, meg a másikra mutogat hogy a másik falloszával kéne verni a csalánt, ezzel még jobban elcsúfítva a vitát, inkább arra kéne törekednie hogy a két csoport képes legyen békében egymás mellett élni.

Persze, ha valaki csak a hudenagyságosszentségesmagyarszentháborúban hisz, és nem tud a másik elpusztításánál tágabb spektrumon gobdolkodni annak hülyén hangzik, de egy relatív béke és harmónia elérése az egyetlen módszer amivel pozitív vâltozást lehet hozni szenvedés és áldozatok nélkül.

Remélem meg tudtam adni a rég várt választ a kérdésedre :)

2021. márc. 1. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!